proidea.hu online termékinformációs katalógus

Breezair evaporatív hűtési rendszer


2018. június 01.

Egy környezetbarát és gazdaságos hűtési megoldás a ConDoor Kft.-től

A párologtató légkondicionálás szépsége az egyszerűségében van. Ez egy olyan folyamat, amelyet a történelem során mindig alkalmaztak: több ezer évvel ezelőtt az arabok nedves takarókat kötöztek a sátraik bejáratához, míg a görögök vízzel telt cserépedényeket raktak az ajtóik elé. Amikor a víz és a forró levegő kontaktusba kerül, akkor a víz párologni kezd és ez a folyamat néhány fokkal lehűti a környező levegőt.

A Seeley International’s Breezair evaporatív levegő hűtői a légkondicionálásnak ezt a természetes módját kínálják, nagy mennyiségű hűvös és 100%-ban friss levegőt szállítva, sokkal alacsonyabb költségek mellett, mint a kompresszoros légkondicionálók. A Breezair rendszer akár 80%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy kompresszoros légkondicionáló rendszer, és a leggazdaságosabb, leghatékonyabb lehetőség nagy terek hűtésére. A legfontosabb az, hogy minél jobban emelkedik a külső hőmérséklet, annál nagyobb mértékű hűtés érhető el - ez az alapvető előnye az evaporatív folyamatnak.

Breezair evaporatív légkondicionálás:
 • energiahatékonyabb – olcsóbb üzemeltetés
 • tisztább, egészségesebb levegő
 • könnyű és olcsó telepítés
 • a friss és tiszta levegő javítja a termelékenységet - kevesebb táppénz, kisebb esély a különböző légúti problémák kialakulására*
 • környezetbarát – drasztikusan csökkentett energiafelhasználás, nincs károsanyag kibocsátás, nincsenek szintetikus hűtőközegek
 • egyszerű és könnyű fenntartás
* - A NASA tanulmányai azt mutatják, hogy 22°C felett az emberi termelékenység °C fokonként 3,6%-kal, míg 30°C felett °C fokonként 4,7%-kal csökken. Ez azt jelenti, hogy egy 30°C-os munkakörnyezetben akár 29%-kal, egy 35°C-os munkakörnyezetben pedig akár 52%-kal is csökkenhet a termelékenység.Minden Breezair hűtő nagy felületű hűtőbetéteket tartalmaz, amelyek vízzel nedvesítettek. A külső forró környezeti levegőt egy csendes, de nagy teljesítményű ventilátor átszívja a hűtőbetéteken. Ahogy a meleg levegő áthalad a nedves betéteken, a víz elnyeli a hőt és közben elpárolog. A természetes párolgás lehűti a levegőt, miközben a nedves betétek kiszűrik a port, a polleneket és egyéb szennyező anyagokat. Az eredmény: hűvösebb és tisztább friss levegő, fluorozott szénhidrogének vagy potenciálisan toxikus vegyszerek használata nélkül. Ezt követően a kellemesen hűtött friss levegő kerül befúvásra az épületbe. Az ajtók és ablakok akár nyitva is maradhatnak és ennek ellenére egyáltalán nincsen veszteség a hűtés hatékonyságában.

Technikailag arra is megoldást nyújt a rendszer, ha egy nagy légterű épületben kell egy kisebb területet lehűteni. Helyi hűtés esetén a hűvös, nagy sebességű levegő egy adott területre irányítható, függetlenül a szomszédos terület körülményeitől.Több mint négy évtizede a Seeley International márka szinonimája a vezető csúcstechnológiának, az innovatív designnak és a kiváló hűtési teljesítménynek, mindemellett rendkívüli megbízhatóság és egyszerű karbantartás jellemzi. Ausztráliában tervezve és gyártva, azért hogy a legmostohább körülményekkel között is mindig a legjobban teljesítsen, a Seeley International Breezair hűtőrendszereinek számos egyedülálló és kizárólagos előnye van:
 • Permatuf korrózióálló szekrények, amelyek nem rozsdásodnak, színük nem változik, nem halványodik ezért a gyártó 25 évig garantálja korróziómentességüket.
 • Tornádó szivattyúk, melyek a Seeley International által tervezett és gyártott szivattyúk, a legmagasabb szintű megbízhatóságot és biztonságot nyújtják.
 • A dugulás mentes vízelosztó rendszer maximalizálja a hűtési hatékonyságot.
 • A tiszta rendszer fenntartását az intelligens, elektronikusan vezérelt vízellátórendszer biztosítja.
 • A Chillcel betétek erősek, hosszú élettartamúak, könnyen tisztíthatók és szükség esetén könnyen cserélhetőek.
 • A vízellátó és vezérlő rendszer minimális karbantartás mellett optimális gép élettartamot biztosít.
A Breezair evaporatív hűtés kereskedelmi és ipari létesítmények széles skálájában alkalmazható, mint például: gyártóüzemek, sportközpontok, raktárak, mezőgazdasági létesítmények (állattartó épületek), nagyüzemi konyhák, mosodák, vegytisztítók.
Breezair TBSI580 és TBS580 evaporatív léghűtők
Ha a Breezair TBSI580 és TBS580 típusú evaporatív léghűtők adatait meg szeretné tekinteni, termékismertetőit letölteni, kattintson az alábbi termékképre. Ajánlatkérését vagy további kérdéseit elküldheti írásban a ConDoor Kft. munkatársának az alábbi gombok használatával.
 
 

Termék
Termékcsalád  Breezair evaporatív léghűtő berendezések

A Seeley International's Breezair evaporatív levegő hűtői nagy mennyiségű hűvös és 100%-ban friss levegőt szállítanak, visszakeringetett füstök, baktériumok vagy szagok veszélye nélkül. Minél jobban emelkedik a külső hőmérséklet, annál nagyobb mértékű hűtést érhető el - ez az alapvető előnye az evaporatív folyamatnak. Az evaporatív légkondicionálás az egyetlen gazdaságos megoldás nagy terek hűtésére. Ráadásul hatékony alternatíva a helyi/pont hűtésre is, ha egy nagy légterű épületben kell egy kisebb területet lehűteni, függetlenül a szomszédos terület körülményeitől. A Breezair rendszer akár 80%-al kevesebb energiát fogyaszt, mint egy kompresszoros légkondicionáló rendszer.

Cég
Székhely: H-4220 Hajdúböszörmény, Külső-Hadházi u. 18.
Telefon: +36 52 769 055
E-mail:
Web: www.condoor.com/hu/
Oláh Imre
ügyvezető - MD +36 30 326 5095
   
   
A ConDoor Door Solutions Európa egyik vezető hőszigetelt ipari és garázskapu gyártója. Hollandiában és Magyarországon, három gyártó üzemben több mint 175 alkalmazott dolgozik a fejlesztési és gyártó részlegen azon, hogy a cég méretre gyártott kapui teljes egészében megfeleljenek a végfelhasználók igényeinek. A ConDoor minőségi kapui egy igen kiterjedt független kereskedői hálózaton keresztül (a kereskedők saját neve alatt) jutnak el az ipari és lakossági felhasználókhoz Európa több mint 25 országába. Ipari kapuik biztonságossága és minősége megfelel az EN 13 241 1:2003 Európai Szabványnak. Kapuik bármelyike megfelel a CE NEN normában felállított követelményeknek, melyet a svéd Technical Researsc Institut of Sweden Kutatási Centrum is visszaigazolt.
Márkanevek: ConDoor
További hírek a Párologtató léghűtők termékkategóriában
További hírek a Klíma- és hűtéstechnika termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  ConDoor  Breezair  TBS580  TBSI580  evaporatív  hűtés  léghűtés  légkondicionáló  berendezés  légkondicionálás  párologtató  léghűtő  csarnokhűtés  adiabatikus  léghűtés