proidea.hu online termékinformációs katalógus

Elérhetőek a BIM elemek a VMZINC termékekhez


2018. június 29.

A VMZINC elkészítette katalógusa digitális verzióját

A BIM egy rövidítés az angol "Épületinformációs modellezés" („Building Information Modeling”) kifejezésre. Ez egy digitális modell, amely minden információt tartalmaz egy épületről. A BIM egy fejlesztési folyamat, egy információs eszköz, egy új módja a játékosok közötti együttműködésnek és egyben egy új projektmenedzsment-módszer.

Az összegyűjtött információ egy termék vagy rendszer leírására összpontosít, annak geometrikus méreteitől a csomagoláson keresztül a környezeti profiljáig, sőt a garancia feltételekig is. A geometriai portré mellett a termékek fizikai és funkcionális jellemzőire és azok kölcsönhatásaira vonatkozó információk is szerepelnek benne. Ez az "intelligens" adatbázis az épület teljes életciklusa alatt használható, beleértve az építés utáni karbantartást is. A BIM csökkenti a szállítási határidőket, minimalizálja a hibákat és javítja a folyamatban részt vevő játékosok közötti kapcsolódási pontokat. Körülbelül 15-20%-os megtakarítást jelent az épület összköltségéből.

A kivitelezők számára az árajánlatok készítése könnyebb lesz - köszönhetően az építési munkák pontosabb leírásának és a részletes mennyiségi adatoknak.

A VM Building Solutions rendszerről rendszerre haladva 2017-ben elkészítette katalógusa digitális verzióját. Az építészek világszerete digitális könyvtárakat töltenek fel olyan komponensekkel, amelyeket az erre specializálódott portálokon találhatnak (két fő portál Franciaországban: a Polantis és a BIMObject), a gyártók weboldalairól töltenek le, vagy amelyeket maguknak készítenek.
VMZINC BIM object
A BIM komponesek a VM ZINC homlokzatburkolatokhoz és tetőfedő rendszerekhez letölthetők itt.

Ha a VMZINC BIM elemekkel kapcsolatban bővebb felvilágosítást szeretne kérni a VM Building Solutions Hungary Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2092 Budakeszi, Kagyló u. 4-6.
Postacím: H-2092 Budakeszi, Pf. 101.
Telefon: +36 23 452 452
Fax: +36 23 452 320
E-mail:
Web: www.vmzinc.hu
Károlyi Zsuzsanna
marketing vezető +36 30 210 4103
Stefánovics Attila
értékesítési vezető +36 30 181 1524
   
   
A VM Building Solutions Hungary Kft. - régi nevén UMICORE BPH Kft. – a Fedrus International csoport 100%-os tulajdonú leányvállalata. A magyar piacon 1995 óta jelen levő cég a Franciaországban gyártott réz-titán ötvözetű horganytermékek magyarországi forgalmazásával foglalkozik. A cég tevékenysége az anyacég által gyártott termékek értékesítésén és marketingjén túlmenően kiterjed a lágy fémlemezfedésekkel és a bádogosmunkával kapcsolatos valamennyi területre: fémlemezfedések, homlokzatburkolatok, ereszcsatorna rendszerek, szerszámok, bádogosgépek, ornamentikák, szegélyek, vápák és egyedi termékek gyártása.
Márkanevek: VMZINC
Kulcsszavak:  VMZINC  vmzinc  BIM  homlokzatburkolat  ereszcsatorna  tetőfedő  rendszer