proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az Ultracolor Plus pár szakmai alapfogás betartásával az egyik legkezesebb fugázó


2017. szeptember 04.

Mapei fugázóhabarcsok - divatban és minőségben mindig az élen

Ami ma divatos, az holnap unalmas, ami ma unalmas az holnap régimódi. A divat nap mint nap befolyásolja döntéseinket az öltözködésben, az eszközeink vásárlásában és felújításainkban, építéseinkben is. Az aktuális burkolólap trendek inspirálják a fugázó színeket is. Ezért a kivitelezőknek is követni kell az aktuális trendeket és mindig olyan színmintát kell tudni mutatni a megrendelőknek, ami harmonizál a burkolattal, és megjelenésben, tartósságban megfelel az adott építési követelményeknek. De ezt a kivitelező nem tudja megtenni megfelelő gyártói háttér nélkül.

Hogy ez lehetséges legyen, a Mapei évek óta óriási energiát tesz a fugázók fejlesztésébe. A fejlesztésnek két iránya van. Egyrészt mindent megtesznek, hogy a fugázók harmonizáljanak az aktuális burkolólap trendekkel. Együtt dolgoznak a vezető lapgyártókkal és a legnépszerűbb színekhez fejlesztenek új színű fugázókat. Ennek a munkának az eredménye, hogy tavaly már bevezettek 7 új trendi színt. Azonban ezek a színmegújulások továbbra sem állnak meg. Ebben az évben epoxi fugázók újultak meg és jövőre további, az aktuális trendekhez igazodó színeket fognak hozni a cementes fugázókból, annak érdekében, hogy a kivitelezők maximálisan ki tudják szolgálni a megrendelői igényeket. Hisz a megrendelők csak akkor lesznek elégedettek, ha az általában hosszas vívódással kiválasztott lapjaikhoz találnak számukra tökéletes színű fugázót is, és ez a gyártó és a kivitelező felelőssége. A termékfejlesztés másik iránya, hogy a minél magasabb műszaki színvonalú fugázót minél könnyebben lehessen bedolgozni.
Az Ultracolor Plus fugázó nem örvend minden kivitelező körében az őt megillető népszerűségnek. Évekkel ezelőtt a termék könnyen ráégett a lapra, ezért gyorsan kellett vele dolgozni és így sokan nem szerették. Mikor behozták a ma már közkedvelt Keracolor FF Flex fugázót, a kivitelezők gyorsan tértek át rá, mert egy rendkívül krémes, könnyen és hibamentesen bedolgozható, remek színekben elérhető anyagot kaptak. Ezért az Ultracolor Plus-ról lekerült figyelem. Ennek ellenére, sokan hűek maradtak hozzá és a mai napig is vannak olyan kivitelezők, akik csak ezzel hajlandóak dolgozni.

Az olasz központi termékfejlesztés a visszajelzéseknek megfelelően egyre-másra hajtott végre módosításokat a fugázó összetételében. Ezek a javítgatások olyan sikeresek voltak, hogy ma már egy-két szakmai alapfogás betartásával az egyik legkezesebb fugázót kapjuk.

Nem ég rá a lapra, amit tavaly több oktatáson úgy mutattak be, hogy az előadás elején kifugáztak néhány érdes lapot, majd az előadás végén lemosták, az eddig rossz emlékekkel rendelkező kivitelezők őszinte csodálkozására. A terméknek nagyon magas a gyanta tartalma, ezért fontos, hogy az első bekeverés után ténylegesen pihentessük 2-3 percet az anyagot az ismételt átkeverés előtt. Ekkor az első bekeveréskor még sprőd, nagyon száraz anyag visszalágyul és egy krémes, rendkívül jól kezelhető masszává válik, ami nem stószosodik, könnyen bedolgozható a fugarésekbe. A termék sima felülettel és egyedülállóan széles, 2-20 mm-es bedolgozhatósági tartománnyal rendelkezik.

Mivel gyorskötő, ezért kevésbé érzékeny a ki nem száradt aljzatból származó nedvesség okozta elszíneződésre. A szerkezete még az alacsony vízfelvételű fugázók között is rendkívül zárt, így kevésbé veszi fel a vizet - még a szennyes felmosó lét is - tehát kevésbé koszolódik.
A gyorskötés miatt elkerülhető vele még egy probléma. Előfordul, hogy a mester kifugázza a zuhanyzót, konyhát, majd az elkészült munkát átadja. Úgy néz ki, hogy a fuga kikeményedett és minden további nélkül használatba lehet venni. De csak úgy néz ki! A háziasszony néhány nap múlva valamilyen tisztítószerrel jókedvűen lemossa a még nem teljesen kikeményedett, ezért még vegyileg nem is terhelhető fugát. Így az bizony elszíneződik, foltosodik. A háziasszony csalódott és hibáztatja a kivitelezőt és a gyártót. Ha kezeljük is a reklamációt, javítjuk a problémát, a megrendelő nem lesz tökéletesen elégedett. Az Ultracolor Plus-szal ez is elkerülhető.
A termék 3 óra múlva már járható és 24 óra múlva teljesen terhelhető, szemben a normál kötésű fugázók 7 napos terhelhetőségével.

Az Ultracolor Plus fugázóanyag letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
szaktanácsadó +36 40 462 734, +36 23 501 674
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Kulcsszavak:  Mapei  fugázóhabarcs  fugázóanyag  fuga  fugázás  hidegburkolat  padlóburkolat  falburkolat  csempe  Ultracolor  Plus