Wedi építőlemezek aljzatok előkészítésére

Stabil, könnyű és vízálló szerkezeti elemek felületképzési és burkolási munkák esetén

Amikor a Wedi építőlemez a piacra került, a piac újradefiniálta a csempehordozó anyagokat. 30 év folyamatos fejlesztés eredményeképpen még mindig egy külön kategóriát jelent és a klasszikus, hagyományos felhasználások, mint a fal és aljzat mellett ma már a fürdő és wellness építés szerves részét képezi. A Wedi építőlemez alatt egy stabil, könnyű és vízálló szerkezeti elemet értünk, amelyet felületképzési/burkolási munkák esetén az aljzatok előkészítésére használnak.
Hogy pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik és hogyan lehet szakszerűen felhasználni, alkalmazni és milyen előnyei vannak a hagyományos építőlemezekkel (pl. gipszkarton) szemben, ezt foglalja össze az alábbi cikk.

A tökéletes tömítőrendszer
Az extrém strapabíró, vízálló építőanyag, a Wedi építőlemez a száraz-nedves és vizes helyiségekben történő alkalmazása minden más lemezzel szemben jelentős előnyökkel bír. Még ha a lemez az építkezésen a munkák során meg is sérülne, ez a vízállóságra nincs hatással, a Wedi tábla így is 100%-ban vízálló marad. Ez a tulajdonság a zártcellás polisztirol keményhab magnak köszönhető. A fektetés után a fugákat Wedi 610-es ragasztó- és tömítőanyaggal tömítik. Tömítőszalag használata nem szükséges. Egyéb, például felületi vízzárásra (fólia, kenhető szigetelés, stb.) a Wedi építőlemez alkalmazása esetén sincs szükség. A Wedi építőlemez ezen egyedi tulajdonságát megfelelő tanúsítvány igazolja, amely az anyagot a legmagasabb "A" osztályba sorolja.
A Wedi építőlemez tulajdonságait, jellemzőit a következőképpen lehet összefoglalni:
  • víz- és párazáró, alaktartó, illetve tulajdonságait maradandóan megtartja;
  • könnyű, az egyéb alkalmazott lemezek közül a legkönnyebb;
  • anyagjellemzőinél fogva alakítható, szinte bármely elképzelt formára képezhető;
  • a legtöbb aljzat esetén alkalmazható, úgy régi csempére, mint a legkülönfélébb beton, illetve téglafalakra, aljzatokra.
Különösen gyors lerakás
A burkolómesterek tudják: a Wedi építőlemezt csak a csatlakozásoknál/fugáknál kell tömíteni! Ez a tudáselőny jelentősen lerövidíti a munka időtartamát, ha más burkolóelemek, lemezek alkalmazásával összehasonlítjuk, ahol a tömítést minimum kétszer el kell végezni (közte minimum 12 óra várakozással).
Mindent összeszámolva gyorsan kitűnik, hogy a Wedi építőlemez nemcsak egy közkedvelt építőanyag, hanem egyesíti számtalan más lemez jó tulajdonságait és a szakember kezében egy különleges formagazdagságot biztosító anyag.
A Wedi építőlemezről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Lambda Systeme Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.