proidea.hu online termékinformációs katalógus

Wavin HepvO bűzelzáró - megoldás a vízzáras szifonok problémáira


2016. június 24.

Egyedülálló önzáró membránja légmentesen elzárja a lefolyórendszert, így a csatornaszag nem kerül be az épület légterébe


A víz nélkül működő HepvO bűzzár használatával nem kell többet aggódni a vízzár megszűnésétől, és önzáró membránjának köszönhetően a csatornaszag nem kerül be a lefolyórendszerből az épület légterébe.
Az épületek egyre bonyolultabb kialakításával, illetve az eredetileg nem lakossági célra épített létesítmények lakásokká történő átalakítása miatt nagyobb az esély a vízvezetékekben kialakuló nyomásingadozás megjelenésére. A laikusok számára ez első hallásra nem hangzik túl komoly problémának, de a szakemberek tisztában vannak vele, hogy a nyomásingadozás a mosdókagyló, kád és zuhanyzótálca alá helyezett szifonok esetében azok nem megfelelő működését eredményezhetik, amely legtöbbször a kellemetlen csatornaszag épületbe történő bejutásával jár.

A fürdőszobák tervezésekor előforduló hibák is nyomásingadozáshoz vezethetnek, beleértve a következőket:
  • túl hosszú ágvezeték
  • az ejtővezetékbe épített nem megfelelő ágidom
  • excentrikus szűkítők nem megfelelő használata
  • kiszáradt szifonok
Kevesen veszik figyelembe, hogy a vízzárral működő szifonok igen sebezhetőek a nyomásingadozással szemben. Ennek következménye az árulkodó bugyogás, amely során a víz eltűnik a szifonból és csatornaszag bekerül a fürdőszoba vagy konyha levegőjébe. Abból adódóan, hogy a HepvO víz nélkül működik, az mindig megakadályozza a csatornából származó bűz lakótérbe való bejutását.

A vonatkozó szabvány részletesen leírja az ágvezeték maximális hosszát, arra az esetre, ha nincs kiszellőző vezeték. Azonban, ha a hagyományos, vízzárral rendelkező szifon helyett HepvO kerül beépítésre, az légbeszívó szelepként működve biztosítani tudja az ágvezeték kiszellőzését. Így például, egy HepvO víz nélkül működő bűzelzáró alkalmazásával a 32 mm-es lefolyócső meghosszabbítható 3 m-esre, a csőátmérő 40 mm-re történő növelése nélkül.

A hagyományos szifonok 5 hátránya:
  • kiszáradás
  • vízzár leszívódása
  • habzás
  • dugulás
  • nagy helyigény
Számos esetben előfordulhat, hogy a hagyományos szifonokkal kapcsolatban problémák merülnek fel, de ezek mind megelőzhetők a HepvO vízmentes bűzzárak alkalmazásával. Egyedülálló önzáró membránja légmentesen elzárja a lefolyórendszert a lakás levegőjétől, de automatikusan nyit vízáramlás esetén, és zár annak megszűnésekor.
A HepvO bűzelzáró beépíthető függőleges és vízszintes helyzetben is, ezzel biztosítva a legoptimálisabb helykihasználást.

A Wavin HepvO bűzelzáró termékismertető katalógusa a hír alatti termékképre kattintva letölthető. Ha árajánlatot vagy további tájékoztatást szeretne kérni a Wavin Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2072 Zsámbék, Új gyártelep
Telefon: +36 23 566 000
Fax: +36 23 566 001
E-mail:
Web: www.wavin.hu
Nagy Attila
mérnök értékesítő +36 30 226 7195
   
   
   
Az 1955-ben alapított hollandiai székhelyű cég meghatározó szereplője a műanyag csőgyártásnak. A Wavin főbb termékcsoportjai a közmű-, ivóvíz-, csatorna-, gázcsővezetékek, műanyag aknák, valamint az épületgépészeti csővezetékek a padló- és felületfűtéstől a hideg- és melegvizes ivóvízvezetékeken át a különféle lefolyócső rendszerekig.
További hírek a Szifonok, lefolyók, túlfolyók termékkategóriában
További hírek a Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Wavin  HepvO  bűzelzáró  bűzzár  vízzáras  szifon  lefolyó  lefolyórendszer  csatornaszag  szennyvízelvezetés