Ventilo levegőztető folyóka és Ventus biofilter a Pureco IDEA Kft.-től

Saját fejlesztésű termékek többletvíz elvezetésére és szennyvíz levegőztetésére

Az egészségesebb, tisztább környezet érdekében tett lépéseink nem nélkülözhetik az előzetes gondolkodást, tervezést és komplex megközelítést.

A Pureco cégcsoport Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában van jelen csapadékvíz kezelési, vízvédelmi, szennyvízkezelési és kármentesítési termékekkel, technológiákkal, de saját fejlesztésű, saját gyártású termékeiket más országokban is forgalmazzák, olyan országokban, ahol igény merül fel időtálló, gazdaságos, környezetbarát megoldások alkalmazására, felhasználására, beépítésére.

A Pureco IDEA Kft. (www.purecoidea.com) 2013 márciusában azzal a céllal alakult, hogy - mintegy ernyőszervezetként - összefogja és koordinálja a Pureco cégcsoport export tevékenységét, hatékony és eredményes üzletpolitikával piacot szerezzen a csoporton kívül eső területeken is. Ezen kívül azonban nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, innovációra, a felmerülő környezetvédelmi, vízipari problémák teljes körű vizsgálatára, területre, fejlesztési irányra szabott, specifikus megoldási javaslatok kidolgozására.

A Pureco IDEA proaktív megközelítéssel áll a megrendelői rendelkezésére, az általuk javasolt technológiai eljárások rugalmassága kiszámíthatóságot és tervezhetőséget jelent ügyfeleik számára.

Termék újdonságaik:
Környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási beruházások társ-fejlesztési területeként sokszor gondot okoz a keletkezett többletvíz elvezetése, illetve lerakott hulladék levegőztetése. A Pureco IDEA Kft. által fejlesztett, Ventilo névre keresztelt levegőztető folyóka használatával a kétféle probléma egyszerre történő megoldására nyílik lehetőség. Ez nemcsak költségtakarékos eljárás, de a fenntarthatóság biztosításához is igen jelentős mértékben hozzájárul.
A speciális betonból készült folyóka test tetején található lyukak mérete megfelelően lett kialakítva, vagyis kicsi az eldugulás veszélye, viszont biztosítottá válik a levegő állandó nyomáson való áramoltatása.
A Ventillo Lengyelországban már jól vizsgázott, Katowice mellett lévő komposztáló telepen több mint 1300 méter hosszúságban alkalmazták a lerakott hulladék levegőztetésére és a keletkezett csurgalékvíz elvezetésére.
Galéria
A levegőztetés természetesen nemcsak hulladékgazdálkodás esetében fontos, a szennyvízkezelés és -tisztítás során is nélkülözhetetlen annak szagtalanítással egybekötött, tisztító funkciójának kihasználása.
A Pureco IDEA másik saját terméke a Ventus biofilter, melynek használatával a szennyvízkezelés során keletkezett szaghatás jelentősen csökkenthető, és amelynek segítségével a beépített műtárgyak élettartama megnövelhető, hiszen a levegőztetés-szűréssel a bomlás során keletkezett ammónia lebontása is megtörténik, ezáltal az eszközök kevésbé korrodálódnak.
Az 1-500 m³ méretű termékeket több típusban fejlesztették ki a Pureco IDEA szakemberei, hogy a felmerült igényeknek teljes körűen meg tudjanak felelni, rugalmasan ki tudják szolgálni a különféle szennyvíz-gazdálkodási projekteket.
A Ventus "A" biofilter használata során a levegőztetés-tisztítás ventilátor segítségével aktívan, felülről történik, míg a Ventus "P" termék a vízkiszorítás elvén alapulva, passzív módon az átemelők szintváltozását használja ki a levegő áramoltatására. A Ventus "G" a csapadék- és szennyvíz együttes elvezetésére szolgáló csatornák fedlapjai alá történő beépítésével lesz alkalmas levegőztetésre, szagtalanításra, míg a Ventus " Pipe" kis mérete és egyszerű telepítése miatt a kisebb átemelők, rendszerek szaghatásának csökkentéséhez járulhat eredményesen hozzá.
Galéria
A Ventus biofiltercsalád Rózsaszentmártonban és Rábatamásiban, az ottani nagyobb szennyvíztisztítási beruházások során - a Pureco Kft. szakértelmének felhasználásával - már beépítésre került. A hazai fejlesztéssel előállított és hazai gyártással bevezetett, exportkész biofilter kézzelfogható eredménye a Pureco IDEA Kft. nevében hordozott célkitűzéseinek: az innovációnak, fejlesztésnek, hozzáadott értéknek.
Ha a Ventilo levegőztető folyókáról és a Ventus biofilterről árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Felszíni vízelvezetők
Felszíni vízelvezetők
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...