Új Lindab Coating System bevonati rendszerek

Biztos védelem a zord környezeti hatásokkal szemben is

Jeges eső, magas páratartalom, sós levegő, nagy hideg, savas eső, magas kén-dioxid koncentráció és UV sugárzás - csak néhány azok közül a környezeti-időjárási hatások közül, melyek épületeink állagát veszélyeztetik. A Lindab újonnan kifejlesztett, a korábbinál jóval korrózióállóbb bevonati rendszereinek köszönhetően az építkezők immár a Föld szinte bármely pontján saját klimatikus viszonyaiknak megfelelő bevonatot választhatnak ingatlanjuk tökéletes védelme érdekében, legyen szó akár vízelvezető rendszerről, tetőfedésről vagy homlokzatok burkolásáról.
Forradalmi összetételű, a korábbiaknál jóval korrózióállóbb, tartósabb, az acélmaggal együtt kiválóan alakítható, új fejlesztésű horganyréteget, valamint színes bevonatot használ a Lindab könnyűszerkezetes termékeinek gyártására. A speciális laborvizsgálatok és kutatások eredményei alapján az új bevonati rendszer nem csak a különböző környezeti-időjárási hatásokkal szemben teszi a Lindab termékeit még ellenállóbbá, de az UV sugárzást is hatásosabban semlegesíti, így a Lindab építőipari elemek ragyogó színe is tovább megmaradhat. Mindez úgy valósul meg, hogy az alapanyag környezeti terhelése tovább csökken.
"Az új Lindab Coating System bevonati rendszerek titka a rétegek közti tökéletes illeszkedés, tapadás. Az acélmagra folyamatos kutatások eredményeként új összetételű horganyréteg kerül, mely még a különösen kritikus élkorrózióval szemben is kivételesen magas fokú védelmet biztosít. Erre a felületre ezután többrétegű alapozó kerül, végül egy rendkívül ellenálló színes külső bevonattal tesszük még időtállóbbá és egyben esztétikussá az anyagot" - fejtette ki Kotormán István, a Lindab fejlesztési- és oktatási vezetője.
Vállalkozások és magánszemélyek a világ legkülönbözőbb pontjain építenek Lindab termékek felhasználásával lakó- és irodaépületeket, könnyűszerkezetes ipari és mezőgazdasági csarnokokat. Míg északon a tetőfedésekben és falburkolatokban a nagy hidegek és a jeges eső okozhatnak mechanikai károkat, addig a melegebb és csapadékos éghajlatokon az erős UV surgárzás és a magas páratartalom tehet kárt az épületekben. A tengerparton a levegőben lévő magas só-koncentrátum, a nagyvárosokban és ipari területeken pedig a jelentős kén-dioxid tartalom és a savas eső veszélyezteti az épületek külső felületét. Annak érdekében, hogy vásárlói a Föld bármely pontján a földrajzi viszonyoknak megfelelő terméket választhassanak, a Lindab három, különböző típusú bevonati rendszert - Classic, Premium, Elite - kínál.

A Lindab Coating System bevonati rendszerekről szóló videót ide kattintva tekintheti meg.
Galéria

Lindab Classic bevonati rendszer
A legszélesebb színpalettával rendelkező felületkezelés, az átlagos hazai kültéri viszonyok között nagyszerű védelmet nyújt. Felhasználása vidéki, vagy alacsony kén-dioxid tartalmú és közepes UV-sugárzásnak kitett, városi és ipari környezetben javasolt, közepes korróziós terhelés esetén (C3 korróziós környezet). Minőségét és színtartását így nem csak beltéren, hanem kültéren is hosszú távon őrzi.

Lindab Premium bevonati rendszer
Továbbfejlesztett korrózióvédelmének és kiemelkedő színtartásának köszönhetően, fokozottabb légszennyezettségű, magas páratartalmú, közepes mértékű só- és kén-dioxid tartalmú környezetben is kitűnően használható. Magasabb minőségű bevonata miatt felhasználása erős UV sugárzásnak és az átlagosnál magasabb légszennyezettségnek kitett beépítési területeken ajánlott. A Premium bevonati rendszer hosszabb élettartama a magas elvárásoknak is megfelel.

Lindab Elite bevonati rendszer
A legmagasabb szintű korrózióvédelmet biztosítja a 3 bevonati rendszer közül. A csúcskategóriás bevonat közepes légszennyezettségű, közepes mértékű só- és kén-dioxid tartalmú, magas páratartalmú és folyamatosan jelentős UV sugárzásnak kitett beépítési környezetben is kivételesen hosszú élettartamot biztosít. Kiemelten ajánlott olyan környezetben, ahol fokozottabb mechanikai igénybevételnek van a lemez felülete kitéve (pl. karcolás, kopás), valamint ahol jelentős, aprólékos helyszíni lemezmegmunkálás szükséges (pl. élhajlítások, bonyolultabb bádogos munkák).

A Lindab megújult, többrétegű bevonatos acéllemezből készült termékekeit többféle színben és bevonattal kínálja.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Ha a Lindab Coating System bevonati rendszerekkel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Ereszcsatornák
Ereszcsatornák
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Cserepes lemezek
Cserepes lemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...