Új LB-Knauf Thermo °Comfort halmazállapot-váltó vakolat

Használatával jelentősen csökkenthető az épületek hőingadozása, energiafelhasználása

Az LB-Knauf Thermo °Comfort halmazállapot-váltó vakolat segítségével kánikulák idején alacsonyan lehet tartani az épületek belső hőmérsékletét.

Valamennyi műszaki tesztnek megfelelt, és valamennyi szükséges engedélyt megkapta a Lasselsberger-Knauf Kft. legújabb fejlesztése, amellyel jelentősen csökkenthető az épületek hőingadozása és energiafelhasználása. A Thermo °Comfort néven forgalomba kerülő fázisváltó vakolat mikrokapszulákba zárt adalékanyaga óriási mennyiségű hőenergiát képes elnyelni, miközben szerkezetében a jég olvadásához hasonló jelenség játszódik le.
Thermo °Comfort halmazállapot-váltó vakolat
Thermo °Comfort halmazállapot-váltó vakolat
Galéria

A halmazállapot változása, vagyis az eredetileg szilárd adalékanyag folyékonnyá válása hőt von el környezetéből, így a helyiség hőmérséklete addig nem emelkedik egy előre meghatározott szint fölé, amíg a folyamat véget nem ér. A vakolat egy centiméteres vastagság mellet négyzetméterenként 60-70 Wh hőenergia tárolására képes. Az éjszakai órákban, amikor a levegő ismét visszahűl, egyszerű szellőztetéssel állítható vissza az adalékanyag szilárd halmazállapota, így másnap minden kezdődhet elölről.

A Thermo °Comfort a felhasználás módjától és helyszínétől függően kétféle változatban, 23 fokos vagy 26 fokos olvadási küszöbértékre beállítva kerül forgalomba. Az adalékanyag szerepét mindkét esetben nagy tisztaságú paraffin tölti be, amely legalább 30 évig megőrzi különleges hőelnyelő és hőleadó tulajdonságát.

Az LB-Knauf új terméke lakások, irodák, közintézmények és üzletek belső tereinek bevonására egyaránt felhasználható. Alkalmazása jelentős segítséget jelent azoknak a helyiségeknek a hőmérséklet-szabályozásánál, ahol a vékony falak miatt viszonylag kis hőtároló tömeg áll rendelkezésre. A fejlesztés fontos szerepet játszhat a passzívházak energiamérlegének alakításában is.

Sipos Imre, a Lasselsberger-Knauf Kft. marketing- és fejlesztési igazgatója szerint az új termék Közép-Európában egyedülálló innovációnak számít. „A többéves kutatómunka utolsó fázisában kiválasztottunk négy budapesti lakást, ahol ellenőrzött körülmények között vizsgáltuk az anyag tulajdonságait és hőmérsékletszabályozó képességét. A mérési eredmények azt mutatják, hogy valamennyi teszthelyszínen jelentősen csökkent a hőingadozás, és a helyiségek hőmérséklete pusztán a vakolat hőelnyelő tulajdonságának köszönhetően a kívánt határérték alatt maradt” – mondta Sipos Imre.

A Thermo °Comfort értékesítése szeptember 1-én kezdődött.


A Thermo °Comfort halmazállapot-váltó vakolat letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Lasselsberger-Knauf Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
LB Knauf Thermo °Comfort hőtároló vakolat

A Thermo °Comfort hőtároló vakolat 23°C vagy kérésre 26 °C olvadáspontú fázisváltó anyaggal töltött mikrokapszulákat tartalmaz. A Thermo °Comforttal vakolt belső terek falfelületei ezáltal az olvadás-fagyás ciklusoknak köszönhetően hatalmas látens hőtároló képességgel rendelkeznek, így a nappali felmelegedéskor a hőmérsékleti csúcsok időben eltolhatók, vagy lefaraghatók. A vakolat gondos beépítésével kellemes hűs klímát varázsolhatunk otthonunkba, irodatereinkbe. A nappal eltárolt hőt a vakolat az éjszakai lehűlés, visszahűtés során adja vissza.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Alapvakolatok
Alapvakolatok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...