proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Comptech termék a Multical®41 elektronikus ultrahangos vízmérő


2006. január 27.

A mechanikus alkatrészeket nem tartalmazó egység épületfelügyeleti rendszerbe is integrálható.

A Multical®41 elektronikus vízmérő úgynevezett kompakt kivitelű, ami azt jelenti, hogy az átfolyásmérő és a számítóegység (kijelző) közös egységet alkot. Az ultrahangos átfolyásmérő a közegáramlási idő mérési elvén alapul, vagyis az áramlásmérő a mérőcsőben áramló víz sebességét az ultrahang áramlással egyező, illetve ellentétes irányú terjedési idejének eltéréséből határozza meg. Mivel az átfolyásmérő nem tartalmaz mechanikus alkatrészeket a hagyományos átfolyásmérőkhöz képest jelentősen nagyobb a mérő üzembiztonsága és hosszabb a mérő élettartama.

A kijelző egységen lekérdezhető többek között a vízfogyasztás m³-ben, az üzemóra, a mért csúcsértékek, illetve a rendszerinformációs adatok és hibakódok. Az elmúlt 2 év adatait a Multical®41 EPROM memóriába rögzíti. A vízmérő nagy kapacitású lítiumelemmel üzemel, melynek élettartalma meghaladja a 12 évet. Szükség esetén üzemeltethető 24V AC/DC vagy 230V AC/DC tápellátással is. A Multical®41 rendelkezik 2 impulzusbemenettel, melyeken más vízmérők által küldött impulzusokat képes fogadni és feldolgozni. Az mért adatok kiolvasása történhet optikai adatkiolvasón keresztül is. Az eszköz konfigurálása a soros porton történik. A felhasználónak lehetősége van a Multical®41 elektronikus vízmérőt épületfelügyeleti rendszerbe integrálni, amihez M-bus, RS232, modem, illetve rádió kommunikációs modulok állnak rendelkezésre.
  Új Comptech termék a Multical®41 elektronikus ultrahangos vízmérő
 

Cég
Székhely: H-1221 Budapest, Jobbágy út 5.
Postacím: H-1775 Budapest, Pf.: 105
Telefon: +36 1 226 1585
Fax: +36 1 228 0544
E-mail:
Web: www.multical.hu
   
   
   
   
   
   
A Comptech Kft. több mint 25 éve áll a távhőszolgáltatásban és az energetikai épületgépészetben érdekelt vállalkozások rendelkezésére fejlett épületgépészeti kultúrával rendelkező skandináv gyártók termékeivel. Termékeik között, magas műszaki színvonalú ultrahangos hőmennyiségmérők, elzáró szerelvények, illetve szabályozástechnikai, és LON technológián alapuló épületinformatikai eszközök találhatók. A Comptech Kft. az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2005. pályázaton a termelő vállalkozások 100-300 millió Ft közötti árbevétel kategóriában különdíjat nyert.
Márkanevek: Kamstrup