Két fiatal bécsi designer a Swisspearl® segítségével megalkották az új Lumitex homlokzatburkolatot

A Lumitex szálcement lemezburkolat hullámzó felülete a homlokzatnak lendületet és könnyedséget kölcsönöz

A Swisspearl® Group ausztriai leányvállalata két fiatal bécsi designerrel közösen új homlokzati koncepciót dolgozott ki. A Lumitex hullámzó felületének köszönhetően az épület külső burkolatát lendülettel és könnyedséggel tölti meg. A terméket először az allandi (Ausztria) Spar üzletnél építették be.

Eva Manhart és Philipp Ehfrank fiatal designerek, a bécsi Műszaki Egyetemen félévi vizsgafeladat keretén belül alkották meg az új homlokzat koncepcióját, a Swisspearl® segítségével.

A friss szálcement lemez alakíthatósága tette lehetővé a két művész számára, hogy kísérletezni kezdjenek. Ennek eredményeként létrejött egy hullámzó, lendületes felszín, amely az egész homlokzatnak könnyedséget kölcsönöz. Az innováció alapjául 8 különböző formájú elem szolgál, amelyeket egymással tetszés szerint vízszintesen és függőlegesen is lehet kombinálni.

A különleges homlokzat a Spar kereskedelmi vállalatot az első pillanattól kezdve meggyőzte. Mindkét, az osztrák piacon nagy hagyományokkal rendelkező cég egyetértett abban, hogy elsőként az allandi Spar üzletet újítják fel ezzel a burkolattal. Kevesebb, mint egy év leforgása alatt a Lumitex lemezek megértek a sorozatgyártásra. A szálcement bútorokhoz hasonlóan a formákat itt is kézi munkával alakítják ki.

Nemcsak az épületszerkezeti kialakításnak, hanem a Lumitex szálcement átszellőztetett burkolatnak is köszönhetően a Spar üzlet az ÖGNI (Fenntartható Ingatlanok Ausztriai Szervezete) szigorú előírásai szerinti ezüst fokozatot kapta meg. A lemezek egyesítik magukban az erőforrásokat kímélő gyártást, a fenntarthatóságot és a tartósság előnyeit, mindezt megnyerő külsővel ötvözve.

Az Eternit Österreich GmbH - a Swisspearl® Group tagja - gyára a Felső-Ausztriai Vöcklabruckban található. Az üzemben világszinten elismert, magas minőségű szálcement tető- és homlokzatburkolatokat gyártanak. A Lumitex termék jó példa arra, hogy a cégcsoport számára fontos szerepet tölt be az egyediség és az innováció.

Galéria

Az allandi új Spar üzlet a Swisspearl Lumitex homlokzatával
© Foto: Spar © Design homlokzat: Eva Manhart és Philipp Ehfrank


Galéria

Swisspearl Lumitex homlokzat az allandi Spar üzleten
© Foto: Eternit © Design homlokzat: Eva Manhart és Philipp Ehfrank


Galéria

Csoportkép a megnyitón: Mag. Franz Hölzl, az Eternit Österreich GmbH marketing vezetője, Ing. Gerald Demuth Értékesítési vezető keleti divízió, Hans-Jörg Kasper MBA Eternit Elnökség, Sandra Grafinger Innovációmanagement Eternit DI (FH), Mag. Alois Huber Ügyvezető,Spar St. pölteni Központ, Christof Pohn MBA, Eternit Termékmanagement (balról jobbra.)
© Foto: Spar © Design homlokzat: Eva Manhart és Philipp Ehfran
k

Galéria

A Lumitex homlokzat designerei: Philipp Ehfrank és Eva Manhart
© Foto: Eternit


Ha a Lumitex homlokzatról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az ESAL Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Kategóriák

Pala és szálcement tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Pala és szálcement tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...