proidea.hu online termékinformációs katalógus

Két fiatal bécsi designer a Swisspearl® segítségével megalkották az új Lumitex homlokzatburkolatot


2017. március 08.

A Lumitex szálcement lemezburkolat hullámzó felülete a homlokzatnak lendületet és könnyedséget kölcsönöz

A Swisspearl® Group ausztriai leányvállalata két fiatal bécsi designerrel közösen új homlokzati koncepciót dolgozott ki. A Lumitex hullámzó felületének köszönhetően az épület külső burkolatát lendülettel és könnyedséggel tölti meg. A terméket először az allandi (Ausztria) Spar üzletnél építették be.

Eva Manhart és Philipp Ehfrank fiatal designerek, a bécsi Műszaki Egyetemen félévi vizsgafeladat keretén belül alkották meg az új homlokzat koncepcióját, a Swisspearl® segítségével.

A friss szálcement lemez alakíthatósága tette lehetővé a két művész számára, hogy kísérletezni kezdjenek. Ennek eredményeként létrejött egy hullámzó, lendületes felszín, amely az egész homlokzatnak könnyedséget kölcsönöz. Az innováció alapjául 8 különböző formájú elem szolgál, amelyeket egymással tetszés szerint vízszintesen és függőlegesen is lehet kombinálni.

A különleges homlokzat a Spar kereskedelmi vállalatot az első pillanattól kezdve meggyőzte. Mindkét, az osztrák piacon nagy hagyományokkal rendelkező cég egyetértett abban, hogy elsőként az allandi Spar üzletet újítják fel ezzel a burkolattal. Kevesebb, mint egy év leforgása alatt a Lumitex lemezek megértek a sorozatgyártásra. A szálcement bútorokhoz hasonlóan a formákat itt is kézi munkával alakítják ki.

Nemcsak az épületszerkezeti kialakításnak, hanem a Lumitex szálcement átszellőztetett burkolatnak is köszönhetően a Spar üzlet az ÖGNI (Fenntartható Ingatlanok Ausztriai Szervezete) szigorú előírásai szerinti ezüst fokozatot kapta meg. A lemezek egyesítik magukban az erőforrásokat kímélő gyártást, a fenntarthatóságot és a tartósság előnyeit, mindezt megnyerő külsővel ötvözve.

Az Eternit Österreich GmbH - a Swisspearl® Group tagja - gyára a Felső-Ausztriai Vöcklabruckban található. Az üzemben világszinten elismert, magas minőségű szálcement tető- és homlokzatburkolatokat gyártanak. A Lumitex termék jó példa arra, hogy a cégcsoport számára fontos szerepet tölt be az egyediség és az innováció.


Az allandi új Spar üzlet a Swisspearl Lumitex homlokzatával
© Foto: Spar © Design homlokzat: Eva Manhart és Philipp EhfrankSwisspearl Lumitex homlokzat az allandi Spar üzleten
© Foto: Eternit © Design homlokzat: Eva Manhart és Philipp EhfrankCsoportkép a megnyitón: Mag. Franz Hölzl, az Eternit Österreich GmbH marketing vezetője, Ing. Gerald Demuth Értékesítési vezető keleti divízió, Hans-Jörg Kasper MBA Eternit Elnökség, Sandra Grafinger Innovációmanagement Eternit DI (FH), Mag. Alois Huber Ügyvezető,Spar St. pölteni Központ, Christof Pohn MBA, Eternit Termékmanagement (balról jobbra.)
© Foto: Spar © Design homlokzat: Eva Manhart és Philipp Ehfran
k


A Lumitex homlokzat designerei: Philipp Ehfrank és Eva Manhart
© Foto: Eternit


Ha a Lumitex homlokzatról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az ESAL Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117.
Telefon: +36 70 703 1888
E-mail:
Web: www.esal.hu
Web: www.swisspearl.hu
Malchacker Regina
irodavezető +36 70 417 9188
   
   
   
Az ESAL Hungária Kft. a Swisspearl® szálcement homlokzatburkolat hivatalos magyarországi forgalmazója. A cég 2010. óta foglalkozik szálcement burkolat disztribúciójával és szerelt homlokzatok rögzítéséhez szükséges tartószerkezet értékesítésével. Emellett megtalálhatók a termékválasztékban a szálcementből készült tetőfedő anyagok, valamint újdonságként a kerti bútorok és növénytartó ládák is.
Márkanevek: Swisspearl®
További hírek a Pala és szálcement tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  ESAL  Hungária  Kft  Swisspearl  Lumitex  szálcement  lemez  átszellőztetett  burkolat  új  homlokzat  koncepció  homlokzatburkolat  hullámzó  lendületes  felszín  Eva  Manhart  Philipp  Ehfrank  allandi  Spar  üzlet