proidea.hu online termékinformációs katalógus

SOL30-Safety PV tűzoltókapcsoló


2011. szeptember 01.

Magánházakra telepített napenergiás rendszerekhez, valamint nagyméretű PV-létesítményekhez kialakítva

A "SOL30-Safety" egy IP65 védettségi osztályú házban elhelyezett egyenáramú kapcsoló. A kapcsolót közvetlenül a PV-modulok mellett szerelik fel, és az áramátalakítóhoz vezető egyenáramú körben helyezkedik el. A PV-tűzoltókapcsolónak két kapcsolási helyzete van. A Power-helyzetben az áram a PV-modulokból az áramátalakítóba folyik. A Safety-helyzetben pedig mind a két egyenáramú kábel megszakad, a kapcsoló zárható, ami a nagy napelemes létesítmények esetén a karbantartási munka elvégzéséhez szükséges. A beépített feszültségcsökkenési kioldó lehetővé teszi a kapcsoló távműködtetését is a PV vészleállító nyomógomb segítségével. Tűz esetén a tűzoltók az egész házat leválasztják a hálózatról, ekkor automatikusan megtörténik a PV-tűzoltókapcsoló kikapcsolása, és ezáltal a PV-kábelek leválasztása is. Ezáltal teljesen megszűnik a veszély, amikor is tűz esetén a személyeket ki kell menteni a feszültség alatti egyenáramú kábelek környezetéből. Az Eaton cég magánházakra telepített napenergiás rendszerekhez, valamint középületek és mezőgazdasági épületek tetőszerkezetein elhelyezett, nagyméretű PV-létesítményekhez alakította ki ezt a tűzoltókapcsolót.

A 230 V, 50 Hz feszültségcsökkentési kioldóval ellátott SOL30-Safety PV-tűzoltókapcsoló a szükséges csatlakoztatási típustól függően három változatban szerezhető be az Eaton cégtől. Ezek a következők: MC3, MC4 és metrikus csavarmenetes csatlakozó. A kapcsoló tesztelése az IEC/EN 60947-3-szabványnak megfelelően történik, és 60°C-ig terjedő környezeti hőmérséklet esetén használható. A maximális (Ue) üzemi feszültség 1000 VDC, a maximális (le) üzemi áram pedig 32 A.


Ha a SOL30-Safety tűzoltókapcsolóról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Eaton Industries Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14.
Kriszina Palace irodaház
Telefon: +36 1 499 9132
E-mail:
Web: www.eaton.hu
   
   
Eaton iroda
   
Szontág Balázs  
termék marketing vezető +36 30 264 4804
Érdy Fanni
Digital Marketing & Communication Specialist +36 70 523 4726
A Klöckner-Moeller cég neve igen régóta ismert Magyarországon, mint kiváló minőségű, megbízható elektromos és elektronikus ipari készülékek és berendezések gyártója. A német cég 1995-ben Klöckner Moeller Hungaria Kft. néven megalapította kizárólagos tulajdonú magyarországi leányvállalatát. A cég életét azóta a töretlen fejlődés jellemzi. 2008-ban az amerikai Eaton Corporation 100%-ban felvásárolta a Moeller cégcsoportot, ezáltal szakmai befektetőként kizárólagos tulajdonosává vált. A Moeller Electric Kft. hivatalos neve 2010. májustól Eaton Industries Kft.
Márkanevek: Moeller, Eaton
További hírek a Megszakítók, kismegszakítók, áramvédő kapcsolók termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  SOL30-Safety  PV  tűzoltókapcsoló  napelemes  Eaton