SOL30-Safety PV tűzoltókapcsoló

Magánházakra telepített napenergiás rendszerekhez, valamint nagyméretű PV-létesítményekhez kialakítva

A "SOL30-Safety" egy IP65 védettségi osztályú házban elhelyezett egyenáramú kapcsoló. A kapcsolót közvetlenül a PV-modulok mellett szerelik fel, és az áramátalakítóhoz vezető egyenáramú körben helyezkedik el. A PV-tűzoltókapcsolónak két kapcsolási helyzete van. A Power-helyzetben az áram a PV-modulokból az áramátalakítóba folyik. A Safety-helyzetben pedig mind a két egyenáramú kábel megszakad, a kapcsoló zárható, ami a nagy napelemes létesítmények esetén a karbantartási munka elvégzéséhez szükséges. A beépített feszültségcsökkenési kioldó lehetővé teszi a kapcsoló távműködtetését is a PV vészleállító nyomógomb segítségével. Tűz esetén a tűzoltók az egész házat leválasztják a hálózatról, ekkor automatikusan megtörténik a PV-tűzoltókapcsoló kikapcsolása, és ezáltal a PV-kábelek leválasztása is. Ezáltal teljesen megszűnik a veszély, amikor is tűz esetén a személyeket ki kell menteni a feszültség alatti egyenáramú kábelek környezetéből. Az Eaton cég magánházakra telepített napenergiás rendszerekhez, valamint középületek és mezőgazdasági épületek tetőszerkezetein elhelyezett, nagyméretű PV-létesítményekhez alakította ki ezt a tűzoltókapcsolót.

A 230 V, 50 Hz feszültségcsökkentési kioldóval ellátott SOL30-Safety PV-tűzoltókapcsoló a szükséges csatlakoztatási típustól függően három változatban szerezhető be az Eaton cégtől. Ezek a következők: MC3, MC4 és metrikus csavarmenetes csatlakozó. A kapcsoló tesztelése az IEC/EN 60947-3-szabványnak megfelelően történik, és 60°C-ig terjedő környezeti hőmérséklet esetén használható. A maximális (Ue) üzemi feszültség 1000 VDC, a maximális (le) üzemi áram pedig 32 A.
Galéria

Ha a SOL30-Safety tűzoltókapcsolóról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Eaton Industries Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Megszakítók, kismegszakítók, áramvédő kapcsolók
Megszakítók, kismegszakítók, áramvédő kapcsolók
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Épületvillamosság
Épületvillamosság

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...