proidea.hu online termékinformációs katalógus

Parkour elemek - a szabadtéri mozgás új formája


2013. március 22.

Teljesen új utcai mozgás- és sportkultúrát hoznak létre városi, vagy vidéki köztereken

A XXI. századi fiataloknak már rég nem kihívás a "hagyományos" játszótéri eszközökön játszani.
A csúszda unalmas, a hinta mindig ugyanúgy leng, a függőhídon átjutni a biztonságosra tervezett játékkörnyezetben maga a monoton unalom.

Az erőtől és energiától duzzadó kamaszok manapság már hegyeket akarnak megmozgatni, falakon fel-le mászni, háztetőkön ugrálni és igazi hollywoodi filmes trükköket kipróbálni, esetleg kedvenc filmhősük bőrébe bújni kicsit, és eljátszani, hogy negyedórára ők a "Szállítók", vagy a "Zöld lámpások". Hát igen, ezeket a vágyakat nehéz a hétköznapi élet színterén megvalósítani, de az Ecogarden mégis megpróbálta, és az elvárásokat felismerve alkották meg legújabb "Parkour" fantázianéven forgalomba kerülő termékcsaládjukat.
Ezekkel a "Parkour" elemekkel egy teljesen új utcai mozgás- és sportkultúrát hoznak létre városi, vagy vidéki köztereken. Lassan a gördeszka és a BMX bicikli is kimegy a divatból; új mozgásformák fogják átvenni a helyüket, és egyik komoly riválisuk a "Parkour" park lesz, ahol csak a legjobbak, legügyesebbek és a legedzettebbek állják majd a sarat.
Milyen a tetőgerincen egyensúlyozni; házfalakon ugrálni és dacolni a gravitációval; az egyensúlyodat a legnagyobb kilengések és ugrások közepette is megtartani, úgy, hogy egy percre sem inogsz meg, különben véged? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ azok a fiatalok, akik megmérettetik magukat egy "Parkour" parkban.

Segítség nincs, mindenki csak saját magára számíthat: győzöl, vagy legyőznek.
 
Persze azért nem élet-halál játéka ez, de kétségkívül nagyon izgalmas, és a fizikai képességeken túl lelki, szellemi erőnlétet is igényel egy-egy kalandos küldetés.
Sok-sok gyakorlás és kitartás szükséges, hogy igazi "Parkour"-os legyen valaki, de megéri, mert közben sokat tesz saját egészségéért, testi-lelki fejlődéséért, megismeri saját határait és korlátait, mindezt persze biztonságos környezetben, ahol a tervezők tudják, hogy nem profi akrobaták és kaszkadőrök használják majd ezeket a parkokat.
A Parkour elemekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Ecogarden Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1221 Budapest, Anna u. 9-11.
Fax: +36 1 207 2227
Web: http://www.ecogarden.hu/
Koltai Krisztina
ügyvezető igazgató +36 30 701 9650
   
A TLF Magyarország 25 év szakmai tapasztalattal épít játszóteret, játszó-és kalandparkot. Vállalják játszóterek tervezését, kivitelezését és karbantartását.
Márkanevek: Togo, Elastico, Sporti, Modulo Piú, Gardenia
További hírek a Játszótéri és játszóházi berendezések termékkategóriában
További hírek a Színházak, sportlétesítmények, játszóterek berendezései termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Parkour  Ecogarden  elem  játszótér