proidea.hu online termékinformációs katalógus

Napelemek a Laminamnál


2010. január 25.

2010-es újdonság a kőporcelán lapokba integrált napelem

Az eredetileg homlokzatburkolati felhasználásra kifejlesztett 3 mm vastag 1000x3000 mm méretű kőporcelán lapokat immáron széles körben alkalmazzák. A homlokzatokon megjelenő burkolat felülete úgy látszik megmozgatta a Laminam mérnökeinek fantáziáját, mert a Photonics-szel közösen egy a lapokba integrált nagy kapacitású napelemet fejlesztettek ki. A napsütéses idő esetén elektromos áramot előállító lapok, egy akkumulátor rendszerre kötve termelik az áramot, illetve lehetőség van a direkt fogyasztóra kapcsolásra is. Az újdonság már rendelhető, de a folyamatos termelés 2010 legelején kezdődik, a napelemmel ellátott homlokzatburkolati lapok a Laminam 2010-es kínálatában lesznek megtalálhatóak. A homlokzatok high-tech hatást sugalló dekorálására is alkalmas lapok mintáit természetesen már élőben is meg tudják mutatni.
ROOF Collection
A Photonics által tervezett ROOF kollekció helyettesítheti vagy részévé válhat a hagyományos tetőfedésnek, fenntartva és javítva annak szigetelő és védő tulajdonságait. A rendszer tökéletes házasítása a designnak és a hatékonyságnak, valamint az esztétikumnak és a funkcionalitásnak.
RTL-CDW fotovoltaikus lemezek
RTL-CDW fotovoltaikus lemez
Fotovoltaikus lemezek 1000x750 mm méretben, 40 W és 45 W teljesítménnyel. Alkalmas zsindelyfedésre, ahol a lapok biztosítják a teljes vízszigetelést 18°-os tetőhajlásig. Könnyen telepíthetők favázra vagy vasbeton gerendákra védő burkolattal vagy anélkül, normál körülmények közt nem igényelve további zár és rögzítő eszközöket.
RTL-CD fotovoltaikus lemezek
RTL-CD fotovoltaikus lemez
Fotovoltaikus lemezek 1000x750 mm méretben, 40 W és 45 W teljesítménnyel. Alkalmas zsindelyfedésre, ahol a lapok biztosítják a teljes vízszigetelést 18°-os tetőhajlásig. Könnyen telepíthetők favázra vagy vasbeton gerendákra védő burkolattal vagy anélkül, normál körülmények közt nem igényelve további zár és rögzítő eszközöket.
RTL-CS fotovoltaikus lemezek
RTL-CS fotovoltaikus lemez
Fotovoltaikus lemezek 1000x750 mm méretben, 85 W, 90 W és 95 W teljesítménnyel. Alkalmas lépcsős fedésre, ahol a lapok biztosítják a teljes függőleges vízszigetelést 3°-os tetőhajlásig. Könnyen telepíthetők favázra vagy vasbeton gerendákra védő burkolattal vagy anélkül, normál körülmények közt nem igényelve további zár és rögzítő eszközöket. Amennyiben nincs mögötte vízálló burkolat, telepíthető a lépcsőzetek közé, ami összegyűjti és csatornába vezeti az esővizet. Elérhető különböző színvariációjú hátlapokkal és kombinálható a sima lemezekkel megegyező színben, méretben és anyagban.
SKIN Collection
A Photonics speciális photovoltaikus megoldást kínál az átszellőztetett homlokzatokhoz. Ezek a termékek esztétikailag és technológiailag innovatívak, kombinálják a nemes kerámia anyagokat a fotovoltaikus cellák legújabb nemzedékével, lehetővé téve a legnagyobb tervezési rugalmasságot az esztétika és funkcionalitás közötti kompromisszumok nélkül.
SPL-AA fotovoltaikus lemez
SPL-AA fotovoltaikus lemez
Fotovoltaikus lemezek 1000x1000 mm méretben, 130 W és 135 W teljesítménnyel. Alkalmasak szellőztetett homlokzatok megvalósításához. Az alumínium keret hiányának köszönhetően jelentős esztétikusan funkcionális, lendületesen aktív és építészetileg integrált héjat kapunk. A rendelkezésre álló széles színspektrumú hátlappal könnyen integrálható a megegyező színű, méretű és anyagú kitöltési elemekkel.
SPL-BA fotovoltaikus lemez
SPL-BA fotovoltaikus lemez
Fotovoltaikus lemezek 1000x1500 mm méretben, 200 W és 205 W teljesítménnyel. Alkalmasak szellőztetett homlokzatok megvalósításához. Az alumínium keret hiányának köszönhetően esztétikusan funkcionális, lendületesen aktív és építészetileg integrált héjat kapunk. A rendelkezésre álló széles színspektrumú hátlappal könnyen integrálható a megegyező színű, méretű és anyagú kitöltési elemekkel.
LIFE Collection
A Photonics rendszer lehetővé teszi a napenergia bevonását bármilyen projektbe, amit így egyedülállóvá és környezetbaráttá tesz. A kerámia anyagok sokoldalúsága és újrafeldolgozhatósága új perspektívákat nyit olyan épületek, szerkezetek és projektek felé, amelyek így igazán környezetbarátok lehetnek.
POWER Collection
A Photonics rendszer fotovoltaikus erőművek megoldása ideális választás a biztonságos és fenntartható beruházásokhoz, köszönhetően a hatékonyságnak, a nemes kerámia anyagok szisztematikus használatának, valamint egyszerű telepítésüknek és kezelésüknek.

Ha a Laminam napelemmel kombinált burkolólapjaival kapcsolatban információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a Decor Floor Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1025 Budapest, Szépvölgyi út 92/G.
Telefon: +36 1 246 2312
Fax: +36 1 247 0768
E-mail:
Web: www.decorfloor.hu
Decor Floor ügyfélszolgálat
   
   
   
   
A Decor Floor Kft. 1997-ben alakult, a mai napig 100% magyar tulajdonban van. A cég fő tevékenysége a közületi felhasználásra alkalmas hideg- és melegpadló burkolatok gyári képviselete és nagykereskedelme. Vásárlóik azon beruházók, generálkivitelezők, akiknek fontos, hogy magas színvonalú burkolóanyagokat és szolgáltatást kapjanak. Szolgáltatásuk nem merül ki az értékesítésben, a projekteket végigkövetik a tervezéstől egészen a használatig. Tervezési szinten tanácsadás az építészeknek az anyagok kiválasztásban, elsődleges figyelemmel a használat során felmerülő problémák kivédésére (tisztántarthatóság, igénybevételnek megfelelő anyag kiválasztása).
Márkanevek: Milliken, Modulyss, Florim, Floorgres, Rex, Cerim, Laminam, Gerflor
Kulcsszavak:  Laminam  napenergia  napelem  fotovoltaikus  tető  homlokzat  burkolólap  kőporcelán