proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent az ARCHICAD legújabb verziója, az ARCHICAD 22


2018. szeptember 21.

BIM kívül-belül - az ARCHICAD 22 még jobb tervezőeszközökkel és tökéletesített munkafolyamatokkal érkezik

A fejlesztések a teljesítmény és a termelékenység jelentős növekedésével járnak mind az alapvető tervezési folyamatok, mind a szakágak közötti kooperációs folyamatok tekintetében.

Az ARCHICAD 22 fő újdonságai az épülethomlokzatok tervezésének és dokumentálásának folyamatát tökéletesítik. Emellett jelentős fejlesztéseket hoz a szerkezetek modellezése, az információmenedzsment és a 2D teljesítmény terén is.
ARCHICAD 22
Homlokzattervezés
Az ARCHICAD átdolgozott homlokzattervezési munkafolyamata moduláris mintázatokat használ, nagy szabadságot biztosítva aprólékos részletezettségű hierarchikus függönyfal-rendszerek megalkotásához. A tervezés életszerű 3D-ben vagy 2D nézetű környezetben, grafikusan történik, közben az ARCHICAD folyamatosan ügyel arra is, hogy a megalkotott függönyfal-rendszer megfeleljen a hatályos dokumentációs- és listázási előírásoknak.
Komplex függönyfal-rendszerek állíthatók össze, natív BIM környezetben, moduláris mintákból kiinduló, szabadon alakítható sémákból. A pontos függőleges és vízszintes csomópontok automatikusan jönnek létre, végül a zsaluk és más kiegészítők gazdag kínálatából válogatva lehet lezárni a tervezést.
A testre szabható, lépték-érzékeny megjelenítés bármely részletességi szinten képes minden dokumentációs szabálynak megfelelni. Az elemkimutatások a létrehozott keretek, bordák vagy akár a kiegészítők minden részletét tartalmazó, nagyon pontos listák.
A továbbfejlesztett ARCHICAD-Grasshopper kapcsolatnak köszönhetően támogatja az algoritmikus tervezési munkafolyamatokat is. Néhány vázlatos 2D vonalból kiindulva a Grasshopper Canvas felületen összeállítható a függönyfal sablonja annak minden alelemével és paraméterével, majd az ARCHICAD-ben algoritmikus tervezőeszközöket használva bámulatos homlokzatok alkothatók.

Gyorsabb és gördülékenyebb 2D navigáció
Az ARCHICAD 22 jelentős teljesítmény-növekedést hoz, különösen a 2D navigáció területén: a pásztázás és nagyítás a projekt méretétől függetlenül gördülékenyebb lett és sokkal érzékenyebben reagál.
Az összetett elemkitöltések, elmetszett- és fedőfelületek generálását a GPU gyorsítja. A többmagos processzorok szabad kapacitásainak kihasználását egy háttérben dolgozó, szabadalmi bejegyzés alatt álló algoritmus hangolja össze a folyamatos navigáció (pásztázás vagy nagyítás) változó számítási igényeivel.
Az ARCHICAD masszív 64-bites architektúrájának köszönhetően egészen nagy modelleket is meg tud jeleníteni. A nagy méretű, komplex projekteken végzett munkát a processzormagok kihasználtságának optimalizálásával segíti.
A szabadalmi bejegyzés alatt álló prediktív háttérfeldolgozási technológia a mindenkori szabad számítási kapacitást kihasználva, a háttérben előre készül a várható felhasználói lépésekre, villámgyors működést biztosítva, a projekt méretétől függetlenül.

Parametrizált, egyedi profilok
Az ARCHICAD 22 Parametrikus Profilszerkesztője egyesíti magában a parametrikus tervezés és a grafikus profilszerkesztés szabadságának előnyeit.
Hozzon létre intelligens fal-, gerenda- és oszlopprofilokat a Profilszerkesztőben kialakított parametrikus éleket használva. Az eltolható élekkel definiált parametrikus összetett profilok igény szerint eltolhatók, nem szükséges minden egyes változatukhoz új profilt készíteni.
Az úgynevezett "egyedi geometrikus módosítóknak" köszönhetően egy profil felhasználásával egyszerre több egyedi fal, oszlop és gerenda geometriája leírható. Az egyedi parametrikus profil rétegek méreteinek átállításával ugyanaz a profil a projekt számos különböző részletébe beilleszthető. Például a réteges szerkezetek rétegeinek magassága most már egyenként állítható.

Képletalapú tulajdonságok
Az ARCHICAD 22 lehetővé teszi olyan logikai kifejezések használatát, amelyek új, az elem saját paramétereiből származó tulajdonságokat és tulajdonságértékeket hoznak létre. Ez az új funkció nagy mértékben gazdagítja a BIM információs – azaz “I” – részét. Az automatizált munkafolyamatban tetszőleges számítási szabály meghatározásával olyan elem-tulajdonságértékeket lehet létrehozni, amelyek időrabló és hibalehetőségeket rejtő kézi adatbevitel nélkül, automatikusan frissíthetők.
Az eredmények az ARCHICAD-ben felhasználhatók címkézéshez vagy szűrőfeltételként; a táblázatkezelő programokból ismert függvényekhez hasonló matematikai-, logikai- vagy szövegkezelő műveletekkel bemutathatók bármilyen grafikus, táblázatos vagy modell formátumban. Az interaktív konszignációban az érvényes URL címet tartalmazó tulajdonságértékek élő URL hiperhivatkozássá válnak, gyors hozzáférést biztosítva a kapcsolódó honlapokhoz vagy online információhoz.
A tulajdonságértékek meghatározása a felhasználó által egyszerű adatmezőkből összeállított képleteken alapul. Numerikus, szöveges vagy akár logikai adatokból is lehet elemtulajdonságot készíteni, majd az így előállított tulajdonságokat címkeként vagy szűrőfeltételként használva tetszőleges grafikus, táblázatos vagy modell formátumban megjeleníteni.

Hatékonyabb munkavégzés, fejlettebb folyamatok
Az ARCHICAD 22 számos termelékenységet javító fejlesztést is tartalmaz: könnyebb és intuitívabb épülettervezés, gyorsabban elkészülő, pontosabb építési dokumentáció, pontosabb konszignációk és költségbecslések.
ARCHICAD 22
Az ARCHICAD 22 szoftverről bővebb információt talál a hír alatti termékképre kattintva. Ha fel szeretné venni a kapcsolatot a GRAPHISOFT SE munkatársaival, használja az alábbi gombok egyikét.

 

Termék
Cég
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
GRAPHISOFT Park 1.
Telefon: +36 1 437 3000
E-mail:
Web: www.graphisoft.hu
GRAPHISOFT Magyarország
  +36 1 437 3000
   
   
A GRAPHISOFT az építészeknek fejlesztett BIM-szoftverek között piacvezető ARCHICAD révén az Épületinformációs modellezés (BIM) úttörője. A GRAPHISOFT a mai napig az iparág vezető innovációs fejlesztője, olyan forradalmi megoldásokkal, mint a GRAPHISOFT BIMcloud, a világ első valós-idejű BIM csapatmunka környezete, vagy a GRAPHISOFT EcoDesigner™, a világ első teljesen integrált épületenergetikai modellező alkalmazása és a mobil eszközökre optimalizált projektprezentációs eszköze, a BIMx. A GRAPHISOFT innovatív megoldásai világszerte alapjaiban változtatták meg az építészek tervezési és együttműködési szokásait. A GRAPHISOFT 2007 óta a Nemetschek Csoport tagja. a GRAPHISOFT SE Budapest: a Graphisoft csoport legnagyobb, központi egysége. Az itt dolgozók irányítják a kutatást és fejlesztést, a gyártást, a kiadást, a nemzetközi értékesítést és a marketinget.
Márkanevek: ARCHICAD
Kulcsszavak:  ARCHICAD  22  BIM  BIMcloud  BIBx  GRAPHISOFT