Lindab Referenciaverseny 2007

A 2007-es év Lindab tervezője, kivitelezője és szerelője - Díjazottak, nyertesek

A 2007-es év Lindab tervezője, kivitelezője és szerelője


A Lindab Kft. tavaly hirdette meg első alkalommal "Az év Lindab kivitelezője, szerelője és tervezője" díjait, amelyre a 2006-2007-ben tervezett, megvalósult referencia munkákkal pályázhattak a résztvevők. A verseny és a díjak a Lindab szakemberek elismerése céljából született meg, valamint arra hivatott, hogy bemutatassa a többi szakmai felhasználónak, célpiaci szereplőnek - építtetőknek és építkezőknek - az év legjobbjainak ítélt munkákat. A Lindab referenciaversenyre 3 kategóriában - Lindab tervezők; Lindab kivitelezők és Lindab szerelők (bádogosok) - pályázhattak az érintettek és minden kategóriából egy-egy nyertes kapott elismerő címet.

A pályázatra számos nagyon szép, különleges és igényes Lindab munka érkezett, nem volt egyszerű a "legjobb" kiválasztása. Az értékelésnél fontos szempont volt az épület megjelenése, az alkalmazott Lindab termékek nívós felhasználása, a munka szakmai kivitelezési szépsége, igényessége. Egyaránt lehetett pályázni új építésű és felújított épületekkel, akár családi házzal, társasházzal vagy középülettel, sőt a kivitelezői kategóriában különböző típusú csarnokokkal pl.: ipari-, mezőgazdasági-, logisztikai-, és gyártó, mivel a Lindab termékköre és rendszer-megoldásai az építőipar széles spektrumában képviseltetik magukat.

Legtöbben Lindab Rainline, Topline és Coverline termékekkel pályáztak, valamint a Seamline (PLX) és a Szendvicspanel alkalmazások voltak szép számmal. Talán mondhatjuk, hogy a pályázatok legszebb munkáit az egyre kedveltebb Lindab Seamline (PLX) fedéssel készült tetői adták - a végső nyertes mellett több pályamű is megkaphatta volna az elismerő díjat, akiknek a nevét és munkáját itt meg is említenénk: Fém és Műanyagipari Kft. kivitelező cég (Tószeg) szentendrei Rendőrség épülete, Kujbus Mihály nyíradonyi bádogosmester családi házon alkalmazott különleges "lécbetétes" síklemezes fedése.

Az eredményhirdetésre 2008. február 28-án a Lindab Kereskedői Napok alkalmával, Hévízen, a Hotel Rogner épületében került sor ünnepélyes keretek között. A nyertesek az elismerő cím, oklevél mellett egy nagy értékű utazást is kaptak elismerésül, amelyet Alyyan Nabeel, a Lindab Kft. CEE régióigazgatója adott át személyesen.

Díjazottak, nyertesek:
Galéria
A zalai 27 000 m2 alapterületű csarnoképület vázszerkezetének és burkolatának a kivitelezését végezte a Tornyos Kft., amely mintegy 20 kilométernyi szelemen-rendszer, 4300 m2-n világító polikarbonát és 21 000 m2-n tető és 15 000 m2-nyi falfelület kialakítását jelentette kizárólag Lindab elemekből, termékekből.
Galéria
A több ezer m2 alapterületű önkormányzati, szociális épület (idősek otthona) a városnak egy új, nagy beruházása, amelynek a 4 000 m2-es tetőfedését a nyertes Lindab kivitelező sötétszürke Lindab PLX-ből állókorcos fedéssel készítette el. A tetőhöz közel 100 tekercs PLX alapanyagot, valamint 500 fm Lindab Rainline ereszcsatornát és közel ugyanennyi lefolyót épített be a kivitelező a 3-4 hónapos kivitelezés során.
Galéria
Egy veszprémi magánvállalkozás 2000 m2-es új építésű épülete, ami hagyományos falazattal és vakolattal készült, és ehhez használt a tervező Lindab Construline könnyűgerendát, ami az épület tetőszerkezetét nyújtja, valamint a tetőre antracit színű hőszigetelő tetőpanel, szendvicspanel került és természetesen Lindab Rainline ereszcsatorna és szegélyek ékesítik az épületet. A szerviz épület különösen exkluzív építési megjelenése is hozzájárul a díj elnyeréséhez.

Kategóriák

Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...