proidea.hu online termékinformációs katalógus

Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer


2009. október 01.

A Coverline burkolati termékcsoport legelegánsabb, legesztétikusabb tagja

A svéd központú Lindab cégcsoport idén éppen 50. éve kínál acél termékeket és rendszereket az építőipari piacra. A magyar leányvállalat, a Lindab Kft. a skandináv tapasztalatok alapján valamint a helyi igényekhez, előírásokhoz és követelményekhez igazodva folyamatosan fejleszti hazai kínálatát. Erre az egyik legfrissebb példa a Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer, amely az esztétikus építészeti megjelenést magas szintű műszaki tulajdonságokkal és automatizált, termelékeny gyártástechnológiával együtt éri el.

Esztétikus külső megjelenés - széleskörű alkalmazás
A Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer markánsan tagolt, vízszintes és függőleges vonalazású homlokzati megjelenést nyújt az épületek számára. A falkazetták tervezésénél az ihletet a következetes vonalvezetésű és modern megjelenésű, tiszta svéd építészeti hagyományok adták. Az anyag, a felület és a szín tökéletes, harmonikus egységet alkot. A falkazettás burkolat tökéletes és esztétikus megoldást nyújt új épületek számára és homlokzat-felújítások esetén is. Ipari csarnokok, középületek, irodaházak vagy exkluzívabb lakóépületek könnyűszerkezetes szerelt falburkolataként egyaránt kiválóan alkalmas. A falkazettás homlokzat könnyen kombinálható továbbá egyéb falburkolatokkal is, nagy szabadságot nyújtva az építészeti megjelenésnek és vevői igényeknek.
Esztétikus külső megjelenés - széleskörű alkalmazás
Lindab Premium falkazetta - esztétikus külső megjelenés

Svédacél alapanyag, színes bevonati rendszer
A kazetták alapanyaga a többi Lindab lemezterméknél már jól bevált, nagyszilárdságú tüzihorganyzott acél, amely biztosítja a megfelelő mechanikai ellenálló-képességet és korrózióvédelmet. Az acél magon lévő többrétegű bevonat-rendszer tovább növeli a falkazetták tartósságát, ezáltal az épületek az évek hosszú során át megtartják alakjukat, felületi kiképzésüket. A Premium falkazetták legkülső rétege, a bevonat határozza meg a színválasztékot is. A 20ym vastag PVDF bevonat négyféle kedvelt alapszínben (fehér, fekete, sötét ezüst, acél metál) létezik; míg a porszórásos technológiával felvitt fedőfestéket - a piacon egyedülálló módon - bármilyen RAL/NCS színkóddal biztosítani tudják.

Komplett rendszer - kiváló műszaki tulajdonságok
A Lindab Premium falkazetták kiképzése hosszú, megfontolt termékfejlesztési munka révén érte el végső formáját. A kazettatáblák mérete a gyártási lehetőségek mellett szabadon választható (maximális magasság 940 mm; maximális hosszúság 2400 mm). A speciális bepattintható alsó-felső peremmel készülő kazetták egyrészt biztosítják a rejtett rögzítést (a csavarok nem jelennek meg a homlokzaton), másrészt a hőmérséklet-változás hatására bekövetkező kismértékű mozgásokat károsodás nélkül megengedik. A biztonságosabb vízelvezetés érdekében a felső oldala kifelé lejt; míg az acél kazetták mögötti légrés kiszellőztetését gyárilag készített nyílások biztosítják az alsó oldalon. A csatlakozó falfelületek homogén, folytonos megjelenése érdekében egyedi sarokkazetták is gyárthatók.
Komplett rendszer - kiváló műszaki tulajdonságok
Fejlett műszaki megoldások - rejtett rögzítés, sarokelemek, bepattintós illesztés, szellőzőnyílások

A csatlakozó élek nem folytonosak, ezért a kazetták mögött megfelelő, légmentes és vízzáró réteget (páraáteresztő fólia vagy építőlemez) kell elhelyezni. A kazetták tartószerkezete függőlegesen elhelyezett kalapprofilú acéllécekből áll; a megfelelő hőszigetelést és párazárást a belső falrétegekkel kell megoldani. A kazettákkal azonos színű rögzítő csavarokból és különböző takaró szegélylemezekből (nyílászárók, csatlakozó élek) álló teljes tartozék-rendszer biztosítja az egységes és elegáns megjelenést.

Saját fejlesztésű célszoftver
A Premium falkazetta-rendszer gyors és hatékony tervezését a Lindab CassetteSoft saját fejlesztésű program biztosítja, amely az AutoCad Architecture alatt futtatható speciálisan kidolgozott modul. Az általános CAD-formátumban előre elkészített homlokzati rajzok alapján, a szoftver lehetővé teszi a felhasználónak a falkazetták építészeti és gyárthatósági szempontból optimális kiosztását, elkészíti a falburkolat háromdimenziós látványmodelljét, a szükséges szerelési rajzokat és anyagkonszignációt, a tartozékokkal együtt (kalapprofil lécek, szegélyek, csavarok). A program minden kazettához azonosító kódot rendel (ami megjelenik a terveken és a legyártott elemeken is), valamint a CNC gyártáshoz szükséges fájlokat is legenerálja.
Saját fejlesztésű célszoftver
A saját fejlesztésű Lindab CassetteSoft célszoftver a hatékony tervezés és gyártás eszköze

Egyszerű és gyors kivitelezés
A Premium homlokzati kazetták a CassetteSoft program által létrehozott szerelési tervek szerint beszámozva kerülnek szállításra az építési helyszínre. A bepattintós rögzítésű kazetta-rendszer megfelelően előkészített, sík fogadószerkezetre (kalapprofil tartóvázra) rendkívül gyorsan, könnyű kézi szerszámokkal szerelhető. Pontos méretfelvétellel véglegesített tervek esetén a helyszíni vágási igény gyakorlatilag ki van küszöbölve.
Egyszerű és gyors kivitelezés
A falkazetták szerelése gyors és egyszerű

A Premium homlokzati falkazetta-rendszerrel kapcsolatban bővebb információért kattintson a termékképre, ha árajánlatot szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
Telefon: +36 23 531 300
Fax: +36 23 310 703
E-mail:
Web: www.lindab.hu
Polgár Dávid
kereskedelmi igazgató  
   
   
   
A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1992-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat. A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi.
További hírek a Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  lindab  premium  coverline  homlokzat  homlokzatburkolat  falkazetta  kazettás  acél  CassetteSoft