Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer

A Coverline burkolati termékcsoport legelegánsabb, legesztétikusabb tagja

A svéd központú Lindab cégcsoport idén éppen 50. éve kínál acél termékeket és rendszereket az építőipari piacra. A magyar leányvállalat, a Lindab Kft. a skandináv tapasztalatok alapján valamint a helyi igényekhez, előírásokhoz és követelményekhez igazodva folyamatosan fejleszti hazai kínálatát. Erre az egyik legfrissebb példa a Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer, amely az esztétikus építészeti megjelenést magas szintű műszaki tulajdonságokkal és automatizált, termelékeny gyártástechnológiával együtt éri el.

Esztétikus külső megjelenés - széleskörű alkalmazás
A Lindab Premium homlokzati falkazetta-rendszer markánsan tagolt, vízszintes és függőleges vonalazású homlokzati megjelenést nyújt az épületek számára. A falkazetták tervezésénél az ihletet a következetes vonalvezetésű és modern megjelenésű, tiszta svéd építészeti hagyományok adták. Az anyag, a felület és a szín tökéletes, harmonikus egységet alkot. A falkazettás burkolat tökéletes és esztétikus megoldást nyújt új épületek számára és homlokzat-felújítások esetén is. Ipari csarnokok, középületek, irodaházak vagy exkluzívabb lakóépületek könnyűszerkezetes szerelt falburkolataként egyaránt kiválóan alkalmas. A falkazettás homlokzat könnyen kombinálható továbbá egyéb falburkolatokkal is, nagy szabadságot nyújtva az építészeti megjelenésnek és vevői igényeknek.
Esztétikus külső megjelenés - széleskörű alkalmazás
Esztétikus külső megjelenés - széleskörű alkalmazás
Galéria
Lindab Premium falkazetta - esztétikus külső megjelenés

Svédacél alapanyag, színes bevonati rendszer
A kazetták alapanyaga a többi Lindab lemezterméknél már jól bevált, nagyszilárdságú tüzihorganyzott acél, amely biztosítja a megfelelő mechanikai ellenálló-képességet és korrózióvédelmet. Az acél magon lévő többrétegű bevonat-rendszer tovább növeli a falkazetták tartósságát, ezáltal az épületek az évek hosszú során át megtartják alakjukat, felületi kiképzésüket. A Premium falkazetták legkülső rétege, a bevonat határozza meg a színválasztékot is. A 20ym vastag PVDF bevonat négyféle kedvelt alapszínben (fehér, fekete, sötét ezüst, acél metál) létezik; míg a porszórásos technológiával felvitt fedőfestéket - a piacon egyedülálló módon - bármilyen RAL/NCS színkóddal biztosítani tudják.

Komplett rendszer - kiváló műszaki tulajdonságok
A Lindab Premium falkazetták kiképzése hosszú, megfontolt termékfejlesztési munka révén érte el végső formáját. A kazettatáblák mérete a gyártási lehetőségek mellett szabadon választható (maximális magasság 940 mm; maximális hosszúság 2400 mm). A speciális bepattintható alsó-felső peremmel készülő kazetták egyrészt biztosítják a rejtett rögzítést (a csavarok nem jelennek meg a homlokzaton), másrészt a hőmérséklet-változás hatására bekövetkező kismértékű mozgásokat károsodás nélkül megengedik. A biztonságosabb vízelvezetés érdekében a felső oldala kifelé lejt; míg az acél kazetták mögötti légrés kiszellőztetését gyárilag készített nyílások biztosítják az alsó oldalon. A csatlakozó falfelületek homogén, folytonos megjelenése érdekében egyedi sarokkazetták is gyárthatók.
Komplett rendszer - kiváló műszaki tulajdonságok
Komplett rendszer - kiváló műszaki tulajdonságok
Galéria
Fejlett műszaki megoldások - rejtett rögzítés, sarokelemek, bepattintós illesztés, szellőzőnyílások

A csatlakozó élek nem folytonosak, ezért a kazetták mögött megfelelő, légmentes és vízzáró réteget (páraáteresztő fólia vagy építőlemez) kell elhelyezni. A kazetták tartószerkezete függőlegesen elhelyezett kalapprofilú acéllécekből áll; a megfelelő hőszigetelést és párazárást a belső falrétegekkel kell megoldani. A kazettákkal azonos színű rögzítő csavarokból és különböző takaró szegélylemezekből (nyílászárók, csatlakozó élek) álló teljes tartozék-rendszer biztosítja az egységes és elegáns megjelenést.

Saját fejlesztésű célszoftver
A Premium falkazetta-rendszer gyors és hatékony tervezését a Lindab CassetteSoft saját fejlesztésű program biztosítja, amely az AutoCad Architecture alatt futtatható speciálisan kidolgozott modul. Az általános CAD-formátumban előre elkészített homlokzati rajzok alapján, a szoftver lehetővé teszi a felhasználónak a falkazetták építészeti és gyárthatósági szempontból optimális kiosztását, elkészíti a falburkolat háromdimenziós látványmodelljét, a szükséges szerelési rajzokat és anyagkonszignációt, a tartozékokkal együtt (kalapprofil lécek, szegélyek, csavarok). A program minden kazettához azonosító kódot rendel (ami megjelenik a terveken és a legyártott elemeken is), valamint a CNC gyártáshoz szükséges fájlokat is legenerálja.
Saját fejlesztésű célszoftver
Saját fejlesztésű célszoftver
Galéria
A saját fejlesztésű Lindab CassetteSoft célszoftver a hatékony tervezés és gyártás eszköze

Egyszerű és gyors kivitelezés
A Premium homlokzati kazetták a CassetteSoft program által létrehozott szerelési tervek szerint beszámozva kerülnek szállításra az építési helyszínre. A bepattintós rögzítésű kazetta-rendszer megfelelően előkészített, sík fogadószerkezetre (kalapprofil tartóvázra) rendkívül gyorsan, könnyű kézi szerszámokkal szerelhető. Pontos méretfelvétellel véglegesített tervek esetén a helyszíni vágási igény gyakorlatilag ki van küszöbölve.
Egyszerű és gyors kivitelezés
Egyszerű és gyors kivitelezés
Galéria
A falkazetták szerelése gyors és egyszerű
A Premium homlokzati falkazetta-rendszerrel kapcsolatban bővebb információért kattintson a termékképre, ha árajánlatot szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...