proidea.hu online termékinformációs katalógus

A KSB új monitoring rendszere a felhőbe repíti a szivattyúk üzemi adatait


2018. április 19.

A KSB az idei ACHEMA kiállításon mutatja be a KSB Guard távfelügyeleti rendszert

A KSB Guard közvetlenül szivattyúkra szerelt, hálózatba kapcsolt rezgés- és hőmérséklet érzékelői először teszik átláthatóvá a szivattyúk üzemi adatait rendszer szinten. A felügyeleti rendszer biztosítja, hogy a berendezés üzeme kapcsán fellépő változások korai szakaszban megfigyelhetőek legyenek, így a karbantartási munkák jobban tervezhetők, akár a távolból, a szivattyú fizikai szemrevételezése nélkül is.
A korábbi készülékekkel ellentétben a KSB Guard utólagosan is felszerelhető. A szenzorok akár működés közben, a szivattyún végzett bárminemű módosítás nélkül, mágneses csatlakozóval a csapágytartó bakra csatlakoztathatók. Az eszköz megtáplálását egy hozzá tartozó akkumulátor egység biztosítja.

Az óránként mért adatok titkosított, vezeték nélküli hálózaton keresztül, közvetlenül a KSB felhő rendszerébe a "KSB Cloud"-ba kerülnek. Legyen a felhasználó bárhol és bármikor, rendelkezzen okostelefonnal, tablettel vagy PC-vel, az összes KSB Guard-dal felszerelt szivattyú működési adatait le tudja kérdezni egy időben. A KSB Guard hálózati kapcsolatot létesít a megfigyelt szivattyúk között is.

Az üzemi adatok és trendek mellett néhány kattintással fontos információk is letölthetők a szivattyúkkal kapcsolatosan (üzemeltetési útmutató, robbantott ábra stb.). Mindez lehetőséget kínál az üzemeltetők számára, hogy rövid időn belül megbízható és átlátható adatokat kapjanak az egész szivattyúrendszer működésére vonatkozóan. Minden szükséges adat pillanatok alatt kéznél van abban az esetben is, ha valamelyik szivattyút karban kell tartani.

Ha egy szivattyú rezgésszintje, vagy a közeghőmérséklet az előre beállított határértékeket meghaladja, a rendszer figyelmeztető jelzéseket ad. A figyelmeztetést igénytől függően küldheti e-mailben vagy push üzenetben, így az üzemeletető nagyobb problémák bekövetkezését megelőzve, időben közbeavatkozhat.

A KSB Guard a korábban is alkalmazott felügyeleti egységek technológiáján alapul. A KSB által gyártott fix fordulatszámú centrifugál szivattyúkon kívül alkalmazható a versenytársak hasonló berendezésein is. Az újonnan kifejlesztett monitoring rendszer egy költséghatékony megoldás a világon üzemelő szivattyúk nagy része számára, hogy az Internet of Things (IoT) elvét követve "felkerüljenek az internetre".
Ha a KSB Guard monitoring rendszerről árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a KSB Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Budafoki út 60.
Telefon: +36 1 371 1736
Fax: +36 1 371 1770
E-mail:
Web: www.ksb.hu
Janik László
területi képviselő - Kelet- és Közép-Magyarország  
   
   
   
A KSB Hungary Kft. a világszerte vezető KSB Csoport tagja 1992 óta van jelen a magyar piacon. Szivattyúkat, szerelvényeket és komplett rendszermegoldásokat kínál vízi, szennyvízi, ipari és épületgépészeti felhasználásra gyors rendelésfelvétellel, rövid szállítási határidővel, kiváló ár/érték arányban. Mindent egy kézből: gyártói know-how, műszaki tanácsadás, szerviz szolgáltatások.
Referenciák: Paksi Atomerőmű Zrt., MOL Nyrt., Borsodchem Zrt., Budapesti Erőmű Zrt., AUDI Hungária Motor Kft., GEA Egi Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt. Minőségi tanúsítvány: MSZ EN ISO 9001:2015
További hírek a Szivattyúvezérlő rendszerek termékkategóriában
További hírek a Szivattyúk, keverők termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  KSB  KSB  Guard  távfelügyeleti  rendszer  monitoring  rendszer  szivattyúfelügyelet  KSB  Cloud  szivattyú  szivattyúk  szivattyúrendszer  centrifugál  szivattyú  Internet  of  Things  IoT