Hörmann intelligens rámpakiegyenlítő

Integrált, RFID technológiájú rakodástechnika

Tavasszal a kelet-vesztfáliai ajtó- és kapugyártó cég, a Hörmann, bemutatta az érdeklődő ügyfeleknek és a logisztikai szaksajtó képviselőinek az egyik legújabb fejlesztését a rakodástechnika területéről. Az "intelligens rámpakiegyenlítőnél", - ahogy a meghívott vendégek megtudták - egy integrált, RFID technológiájú rakodástechnikáról van szó (radio-frequency identification). Segítségével a rakodóállásba beépített vevőegység és a raklapba beépített transzponderek révén rögzítésre kerül a raklapra felrakodott áru, és az adatok rádióhullámokon keresztül automatikusan továbbítódnak a vállalatirányítási rendszernek. Többé már nem szükséges a személyzetnek kézzel beszkennelnie és megfognia az árut.

Ezt követően, délelőtt a Fraunhofer Anyagáramlási és Logisztikai Intézet egy szakértője és az EPAL euroraklap-gyártó cég vezetője tartott előadást a témáról. Majd a Wilms Supply Chain Technologies és a Hörmann cég képviselői elmesélték, hogy az integrált RFID technológiával ellátott rámpakiegyenlítők ötlete honnan jött, és e termék mire is képes pontosan. Végül a mellei Wilms cégnél gyakorlati bemutatót tartottak, ezen újszerű rámpakiegyenlítők működéséről. A Wilms cég többek között logisztikai szolgáltatóként és az RFID technológia rendszerintegrátoraként dolgozik a Felix Schoeller csoportnál. Az integrált RFID technológiás rámpakiegyenlítők társfejlesztőjeként, a Wilms cég két ilyen innovatív technológiával felszerelt rakodóállással rendelkezik a Mellében található Logisztikai Folyamatok Központban.

A Hörmann megoldás előnye: a más gyártók RFID vevőegységei kapuk alakjában a rámpakiegyenlítő köré vannak telepíve, a Hörmann-nál viszont ez közvetlenül a rámpakiegyenlítőbe van beleintegrálva. A vevőegység így nagyon jól védve van a sérülésekkel szemben, és a transzponder jele sokkal megbízhatóbban fogható. Az eseményről készült egy film, melyet az érdeklődők megnézhetnek a Hörmann weboldalán. "A logisztika komplexitása szuper exponenciálisan növekszik. Intelligens technika, a döntéseket önmaga hozza meg, gépekkel és emberekkel is kommunikál és a logisztikai folyamatokat egymástól függetlenül vezérli. Ez a jövő!" - mondta el előadásában Alexander Hille, a Fraunhofer Anyagáramlási és Logisztikai Intézet (IML) openID-központjának vezetője.
Galéria
A Hörmann cég ipari termékek osztályának értékesítési vezetője, Rüdiger Bierhenke, a vendégeknek élőben, a rakodóállás mellett magyarázta el, hogy hogyan működik a rámpakiegyenlítőbe integrált RFID technika.
Galéria
A Hörmann és Wilms cégeknél a RFID-nap keretében, az érdeklődő ügyfelek és szakújságírók előtt bemutatásra került a RFID-rámpakiegyenlítő működése. A szállítólevél szempontjából releváns áru egy, a raklapra rögzített transzponder és a rámpakiegyenlítőbe integrált RFID-vevőegység révén érintésmentesen és megbízhatóan kerül rögzítésre.
Galéria
A Hörmann és Wilms RFID-napon kb. 40 érdeklődő ügyfél és szakújságíró vett részt és kapott tájékoztatást az integrált RFID technológiájú Hörmann rakodástechnikáról.
Ha az intelligens rámpakiegyenlítővel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatárástól, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...