proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hörmann intelligens rámpakiegyenlítő


2014. július 30.

Integrált, RFID technológiájú rakodástechnika

Tavasszal a kelet-vesztfáliai ajtó- és kapugyártó cég, a Hörmann, bemutatta az érdeklődő ügyfeleknek és a logisztikai szaksajtó képviselőinek az egyik legújabb fejlesztését a rakodástechnika területéről. Az "intelligens rámpakiegyenlítőnél", - ahogy a meghívott vendégek megtudták - egy integrált, RFID technológiájú rakodástechnikáról van szó (radio-frequency identification). Segítségével a rakodóállásba beépített vevőegység és a raklapba beépített transzponderek révén rögzítésre kerül a raklapra felrakodott áru, és az adatok rádióhullámokon keresztül automatikusan továbbítódnak a vállalatirányítási rendszernek. Többé már nem szükséges a személyzetnek kézzel beszkennelnie és megfognia az árut.

Ezt követően, délelőtt a Fraunhofer Anyagáramlási és Logisztikai Intézet egy szakértője és az EPAL euroraklap-gyártó cég vezetője tartott előadást a témáról. Majd a Wilms Supply Chain Technologies és a Hörmann cég képviselői elmesélték, hogy az integrált RFID technológiával ellátott rámpakiegyenlítők ötlete honnan jött, és e termék mire is képes pontosan. Végül a mellei Wilms cégnél gyakorlati bemutatót tartottak, ezen újszerű rámpakiegyenlítők működéséről. A Wilms cég többek között logisztikai szolgáltatóként és az RFID technológia rendszerintegrátoraként dolgozik a Felix Schoeller csoportnál. Az integrált RFID technológiás rámpakiegyenlítők társfejlesztőjeként, a Wilms cég két ilyen innovatív technológiával felszerelt rakodóállással rendelkezik a Mellében található Logisztikai Folyamatok Központban.

A Hörmann megoldás előnye: a más gyártók RFID vevőegységei kapuk alakjában a rámpakiegyenlítő köré vannak telepíve, a Hörmann-nál viszont ez közvetlenül a rámpakiegyenlítőbe van beleintegrálva. A vevőegység így nagyon jól védve van a sérülésekkel szemben, és a transzponder jele sokkal megbízhatóbban fogható. Az eseményről készült egy film, melyet az érdeklődők megnézhetnek a Hörmann weboldalán. "A logisztika komplexitása szuper exponenciálisan növekszik. Intelligens technika, a döntéseket önmaga hozza meg, gépekkel és emberekkel is kommunikál és a logisztikai folyamatokat egymástól függetlenül vezérli. Ez a jövő!" - mondta el előadásában Alexander Hille, a Fraunhofer Anyagáramlási és Logisztikai Intézet (IML) openID-központjának vezetője.
 
A Hörmann cég ipari termékek osztályának értékesítési vezetője, Rüdiger Bierhenke, a vendégeknek élőben, a rakodóállás mellett magyarázta el, hogy hogyan működik a rámpakiegyenlítőbe integrált RFID technika.
A Hörmann és Wilms cégeknél a RFID-nap keretében, az érdeklődő ügyfelek és szakújságírók előtt bemutatásra került a RFID-rámpakiegyenlítő működése. A szállítólevél szempontjából releváns áru egy, a raklapra rögzített transzponder és a rámpakiegyenlítőbe integrált RFID-vevőegység révén érintésmentesen és megbízhatóan kerül rögzítésre.
 
A Hörmann és Wilms RFID-napon kb. 40 érdeklődő ügyfél és szakújságíró vett részt és kapott tájékoztatást az integrált RFID technológiájú Hörmann rakodástechnikáról.

Ha az intelligens rámpakiegyenlítővel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatárástól, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Telefon: +36 80 887 575
Fax: +36 24 525 110
E-mail:
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató  
   
   
   
Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
További hírek a Raktártechnika termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hörmann  intelligens  rámpakiegyenlítő  RFID  rakodástechnika