proidea.hu online termékinformációs katalógus

Határok nélkül a belsőépítészetben


2007. január 19.

A teremakusztika céljaira megalkotott Heradesign termékcsaládot a legmagasabb fokú építészeti kívánalmaknak fejlesztették ki.

Határok nélkül a belsőépítészetben
A Heradesign termékcsalád termékei:

Herakustik star lap

Herakustik star
Az új magnezitkötésű és rendkívül finom fagyapot akusztikai lap, a Herakustik Star esztétikus és kreatív megoldásokat nyújt födém- és falburkolatok létrehozásához. Jellemzően "élő" felületével és nemes szálszerkezetével a Herakustik star ideális kiegészítő az aktuális építészeti trendekhez olyan meghatározó anyagokkal, mint az üveg, fém és beton. Ezáltal a Herakustik star különösen alkalmas modern iroda- és hivatali épületekben, színházban, zenetermekben, kulturális- és rendezvénycsarnokokban, lakóépületeknél, iskolákban, éttermekben stb. A Herakustik star sokféle kombinációs változatot tesz lehetővé kiváló minőségű designprofillal. A Herakustik star a kitűnő gyártási technológia mellett számos előnyével is meggyőző:
 • Kimagasló akusztikai értékek
 • Klímaszabályozás helységekben
 • Az összes színlehetőség (RAL)
 • Nemzetközi szabványformák

 • Herakustik fine lap

  Herakustik fine
  A Herakustik fine finomszálú felülete miatt előnyös. A magnezitkötésű, esztétikusan igényes fagyapot akusztikai lapok ideálisak egyedi és funkcionális födém- és falburkolatokhoz. A környezeti szempontból különösen értékes Herakustik fine terméket mindenekelőtt értékálló építményeknél, óvodáknál, iskoláknál, fedett fürdőknél, éttermeknél vagy sportcsarnokoknál alkalmazzák.
 • Klímaszabályozó
 • Labdaálló
 • Építésbiológiailag ajánlott

  Herakustik fine A2
  Az előző termék A2-es tűzállósági osztályú változata.

 • Herakustik micro lap

  Herakustik micro
  A Herakustik micro fontos tulajdonsága a kitűnő építésbiológiai értékek ötvözete építészetileg érdekes formatervezési sokszínűséggel. Nemes és finompórusú látszó felületével a Herakustik micro elsősorban dekoratív mennyezeti- és falmegoldásokra alkalmas: pl. irodákban, hivatalokban vagy óvodákban. A technikai minőségben vezető szerepre törekvő természetes anyagként a Herakustik micro labdaálló kivitelezéseknél is ideális választás.

  Színválaszték
  A Heradesign lapok alapszíne natúr bézs. Emellett azonban sokféle színlehetőség létezik a RAL 840 HR színjegyzék alapján, felár ellenében. Metál színárnyalatok, valamint motívumok felvitele kérésre szintén lehetséges. A gyári festéshez kálivízüveg-bázisú szilikátszíneket használnak. Ilyen színek alkalmazásával megmaradnak a lapok építésbiológiai tulajdonságai. A Herakustik star, fine és micro lapokat többször is be lehet festeni anélkül, hogy elveszítenék a kitűnő hangelnyelő tulajdonságokat.

  Labdaálló tulajdonság
  A Heradesign lapok nemcsak hangot, hanem nagy ütközési energiákat is elnyelnek a legnehezebb feltételek mellett. Különösen a sportcsarnokokban kell a fal- és födémburkolatoknak 90 km/h labdaütközési sebességeket elviselni. A Herakustik fine és micro megfelelnek ezen terheléseknek. (Labdaálló tulajdonság DIN 18032 szerint.)

  Élképzés
  A Heradesign lapok különböző élképzéssel kerülnek kivitelezésre, ily módon mind az építészeti koncepcióknak mind az előirányzott beépítési módoknak megfelelnek. Ezáltal a Heradesign lapokat a piacon létező közel összes függesztő rendszerre és beépítési módra lehet alkalmazni.

  Alkalmazási feltétel
  A Heradesign akusztikai lapokat 90% relatív páratartalomig lehet alkalmazni. Olyan épületek esetében, ahol ≥80% illetve 90% az állandó páratartalom, javasolt az épületfizikai méretezés.

  Hangelnyelés
  A Heradesign lapok kimagasló hangelnyelő képességük miatt irányadók. A legnehezebb akusztikai feladatokat is kitűnően meg lehet velük oldani. Teremakusztikai igénytől függően a Heradesign termékek alkalmazásával a legkülönbözőbb elvárásoknak tudunk megfelelni. Mindezt bizonyítja számos hazai alkalmazás is a termálfürdőktől a rádió stúdiókig. Akusztikus mérnökök segítségével a Heradesign termékekkel minden akusztikai igényhez tökéletesen tervezhető a megfelelő megoldás.


  Ha a Heradesign termékcsaláddal kapcsolatban információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a Heraklith Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
   

  Cég
  Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
  Telefon: +36 23 889 844
  Fax: +36 23 889 845
  E-mail:
  Web: www.knaufinsulation.hu
     
     
     
     
     
  Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
  Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®