Halio, az AGC új, semleges szürke árnyalataira elsötétülő okos üvege

A Halio programozható úgy, hogy a nap folyamán reagáljon az aktuális időjárásra, napszakra

A Halio™ egy, a semleges szürke árnyalataira elsötétülő okos üveg, mely napsugárzás és tükröződés elleni védelmet biztosít, valamint - automatikusan vagy igény szerint - a magánszféra védelmét biztosítja, miközben úgy néz ki, mint egy hagyományos üveg. A legmodernebb technológiát foglalja magába, mely a világ leghatékonyabb és legérzékenyebb természetes fénykezelési rendszerét szolgáltatja. Az intuitív felhasználói kezelő segítségével a Halio az interaktív ablakok és falak korába vezet, mind a lakóépületek, mind a kereskedelmi célú épületek esetében.
Galéria
Galéria
A helyiségeket azonnal átalakítja a természetes fény szentéjévé, még magasabb fokú kényelmet, magánszféra védelmét és jó közérzetet kínálva.

A Halio az első okos elszíneződési technológiával készült termék, amelyet valóban nem lehet megkülönböztetni a hagyományos transzparens üvegtől. Egységes elsötétülése és valós idejű reagálása révén a Halio az építészek és a tervezők számára egy sokoldalú terméket kínál, amely használatával pompásabb belső tereket és külső megjelenést lehet létrehozni, az állami energiahatékonysági követelmények teljesítése mellett. A Halio semleges szürke árnyalatai otthona vagy az épület bármilyen színpalettájával és stílusával harmonizál.

A Halio programozható úgy, hogy a nap folyamán reagáljon az időjárásra, az időre vagy a nap állására. Kézi üzemeltetéssel, hangvezérléssel vagy intuitív falra szerelt vezérlések segítségével működtethető. Az elsötétülés azonnal megkezdődik, és a Halio rugalmasságának köszönhetően program közben le lehet állítani, amikor elértük a kívánt árnyalatot.

A nagyméretű, a padlótól a mennyezetig érő ablakok esetében a legsötétebb szürke árnyalat eléréséhez 5 percnél kevesebb időre van szükség. A legsötétebb állapotában olyan magánszféra védelmi szintet biztosít, amelyet a hagyományos üveggel lehetetlen elérni. Ha belső falként használjuk, a Halio rugalmas, fénnyel telített, nyitott tereket hoz létre, amelyek igény esetén egyedi térré alakulhatnak, tökéletes megoldást kínálva a tárgyaló helyiségek vagy privát irodák létrehozásához.
Galéria
Galéria
Könnyen kezelhető irányítási rendszer, mely a természetes fény beáramlását szabályozza

Mind az otthonok, mind az irodák esetében nő a természetes fény iránti igény.
Ennek következtében egyre több és több üveg jelenik meg az építészeti tervekben. Viszont a több üveg túl sok napfényhez (forrósághoz, fényvisszaverődéshez, belső terek sérüléséhez) vezethet és a magánszféránkat is sértheti. Napjainkig a napfényt és a magánszféránk védelmét redőnyökkel és árnyékolókkal szabályoztuk. A Halio segítségével az ablak kezelések és borítások inkább stílusbeli megfontolásokká, semmint kényszerűségekké válnak.

A Halio elsötétülő okos üveg a háztulajdonosok és az épület használói számára biztosít teljes irányítást, hogy mennyi fényt engedjenek be az élet- és munkaterükbe. A Halio ablakok egyenként vagy csoportonként is képesek elsötétülni.

A Halio-t olyan könnyű használni, mint egy villanykapcsolót. Önálló rendszer, amely többféle vezérlési opciót kínál a felhasználónak- egy mobil alkalmazást, vagy ötletesen megtervezett falra szerelt vezérlőket. Hangvezérléssel is működésbe hozható. Bank-szintű titkosítási és biztonsági előírásai révén a Halio zökkenőmentesen illeszkedik a népszerű otthon és épület irányítási rendszerekhez (BMS-ekhez).

A Halio ideális azoknak a lakástulajdonosoknak is, akik fent kívánják tartani az állandó kapcsolatot a külvilággal anélkül, hogy veszélyeztetnék az ellenőrzés, a magánszféra védelmét vagy az energiahatékonyságot, és azoknak az épülettulajdonosoknak is, akik a lakóik részére fénnyel teli, nyitott tereket kívánnak biztosítani és a jó közérzetet elősegíteni.

"A Halio nem csak egy újabb okos elsötétedő üveg a piacon: hanem egy vadonatúj élmény, amely varázslatosan magában foglalja a természetes fény minden előnyét és egyidejűleg megőrzi a környezetünkkel való kapcsolatot, semlegesítve a túlzott napsütés hatásait." - jelentette ki Jean-François Heris, a Building & Industrial Glass Company elnöke.
Galéria
Galéria
Az AGC együttműködik a Kinestral Technologies céggel
A Halio a Kinestral Technologies (US) céggel hat hónappal ezelőtt indult stratégiai partnerségnek a gyümölcse. Az érintett vállalkozások know-how-jának egyesítése mellett, a partnerség pénzügyi, ipari és kereskedelmi jellegű is. Az AGC pénzügyi részesedést szerzett, míg a két partner együttműködik egy nagyméretű termelő üzem felépítésében, valamint a marketing hálózataik összefogásában, ezáltal kiaknázva az egymást kiegészítő földrajzi lehetőségeiket. Az ipari méretű gyártás 2017 elején indul, így a Halio 2018 elejétől lesz elérhető.

A Halio bemutatására Európában először a nagyközönség részére a BAU kiállításon (München, Németország, 2017. január 16-21.) került sor.

Ha a Halio okos üvegről további információt szeretne kérni az AGC Glass Hungary Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Halio okos üveg

A Halio az első okos elszíneződési technológiával készült termék, amelyet valóban nem lehet megkülönböztetni a hagyományos transzparens üvegtől. Egységes elsötétülése és valós idejű reagálása révén a Halio az építészek és a tervezők számára egy sokoldalú terméket kínál, amely használatával pompásabb belső tereket és külső megjelenést lehet létrehozni.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Épületautomatizálás
Épületautomatizálás
Dekorációs üvegek, tükrök
Dekorációs üvegek, tükrök
Síküvegek
Síküvegek
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...