G-U 966/100 oZ bb kézi működésű toló-bukó erkélyajtó

Alacsony küszöbös kivitelben, akadálymentes átjárhatósághoz is

Az új alacsony küszöbös megoldás a toló-bukó szerkezetek minden pozitív tulajdonságával rendelkezik, és egy pluszt nyújt még a kényelemhez. Minden járatos profilhoz alkalmazható, fa és műanyag szerkezetekhez, 100 kg szárnysúlyig (A sémájú működés esetén). Alul, a tok alkatrész helyett egy alacsony alumínium küszöbbel (G-U DKS 20 mm magasságú rendszerküszöb javasolt) a szerkezet teljesen a padlószinttel azonos síkba helyezhető el. Ennek, és az új négygörgős futókocsi technikának köszönhetően, minden pozícióban precíz a működés, és a kezelési kényelem korlátozása nélkül akadálymentesítésre is alkalmazható (DIN 1840). Ezzel a megoldással az átlépési magasság a hagyományos tokküszöbös toló-bukó szerkezet 74 mm-es magasságáról kb. 20 mm-re csökken.

átlépési magasságok
átlépési magasságok
Galéria


Normál ablakkilinccsel könnyedén kezelhető és mozgatható a szárny, így gyermekek és idősek is segítség nélkül használhatják. A szellőztetéshez elég egy könnyed mozdulattal elfordítani a kilincset és a szárny bukó állásban automatikusan rögzül, ezáltal védve a vasalatot a légszívás okozta becsapódás ellen.

A G-U toló-bukó rendszerek alapvető tulajdonsága, hogy a szárny működtetése a G-U UNI-JET ablakvasalat elemeivel történik. Minden szárny gyárilag rendelkezik hibásműködés gátlóval, és a középzárak azonosak a standard nyíló-bukó ablakokéval. A vasalat Cleverle elnevezésű önbeálló reteszelési pontjai révén automatikusan alkalmazkodik a vasalathézag változásaihoz, amivel a téli-nyári klimatikus változásokból adódó vasalat utánállítás szükségtelenné válik. Felszerelhető nyitásérzékelővel, illetve megfelelő biztonsági zárfogadók alkalmazásával betörés ellen védett kivitel is megvalósítható. Szárnynyomás az összekötő rúdnak köszönhetően 1200 mm szélességtől is egységesen állítható. A gyártók számára előny még, hogy a fa és műanyag alapanyagú szerkezeteknél ugyanazok az olló és kocsi alkatrészek. A vasalat FerGUard bevonata tartós korrózióvédelmet biztosít.

Alkalmazható mérettartományok:
  • Szárnyszélesség: 640 - 1600 mm
  • Szárnymagasság: 700 - 2350 mm
  • Szárnytömeg maximum: 100 kg
G-U 966/100 oZ bb kézi működésű toló-bukó erkélyajtó
G-U 966/100 oZ bb kézi működésű toló-bukó erkélyajtó
Galéria


A G-U toló-bukó erkélyajtó vasalatok német nyelvű letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a G-U Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
G-U Párhuzamos toló és toló-bukó vasalatok

Toló és toló-bukó vasalatok fa, műanyag és alumínium nyílászárókhoz. Alkalmazható 90-200 kg szárnysúlyig és 2–4 szárnyú szerkezetekhez. Bukó állású szellőztetéskor az ollók stabilan tartják a szárnyakat. A nagy és nehéz szerkezetek vasalatai kiegészítő kényszerműködtetéssel vannak ellátva, amely csukáskor a szárnyat teljes szélességében behúzza, nyitáskor pedig ismét toló állásba hozza. A kényszervezérlés az ajtó használóinak maximális kezelési kényelmet nyújt, és így az elem hatékony és tartósan biztonságos használatáról gondoskodik. A GU-90 oZ vasalat kisebb ablakokhoz 90 kg szárnysúlyig alkalmazható. Egyedülálló kivitel a GU-966/100 oZbb alacsony küszöbös toló-bukó vasalat, a DIN 18025-ös szabvány szerinti akadálymentesítésre alkalmas, mindössze 20 mm magas küszöbbel kivitelezhető 100 kg szárnysúlyig. A GU-966/150 oZ és GU-968/150 oZ párhuzamos toló-bukó vasalatok 130 kg szárnysúlyig. A GU-966/150 mZ és GU-968/150 mZ párhuzamos toló-bukó vasalatok kényszervezérelt ollókkal vannak felszerelve, 150 kg szárnysúlyig. A GU-966/200 mZ és GU-968/200 mZ párhuzamos toló-bukó vasalatok 200 kg szárnysúlyig és 2000 mm szárnyszélességig használhatóak. Toló-bukó vasalataink az ENV 1627-es szabvány szerinti legmagasabb betörésvédelmi biztonságot nyújtják, RC2 biztonsági fokozatig.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Vasalatok, kilincsek
Vasalatok, kilincsek
Műanyag nyílászárók, műanyag profilrendszerek
Műanyag nyílászárók, műanyag profilrendszerek
Fa-alumínium nyílászárók
Fa-alumínium nyílászárók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...