Fordított tetők szigetelése másképp

ZENIT formahabosított expandált polisztirolhab hőszigetelő

Új terméket mutat be a Construmán az Austrotherm Kft. A formahabosított expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagot fordított rétegrendű lapostetőkben lehet alkalmazni.

Lapostetők hőszigetelésére kétféle módszer ismert: az egyenes és a fordított rétegrend. Előbbinél a vízszigeteléssel védjük meg a hőszigetelést a nedvesség káros hatásától, és a csapadékvíz elleni szigetelés van legfelül. A másik esetben a nedvességálló hőszigetelés alatt, védetten helyezkedik el a vízszigetelés. Ennek a rétegrendnek az az előnye, hogy a vízszigetelés védett a mechanikai hatásoktól mind a kivitelezés, mind a használat fázisában. Megvédi továbbá a vízszigetelést az ultraibolya sugárzástól, ami gyorsítja a vékony lemezek öregedését.
 
 • Kisebb lesz a vízszigetelés napi és éves hőingadozása, amivel kitolódik annak élettartama,
 • A szerkezet páratechnikailag nyitott, a vízszigetelés egyben a meleg oldali párazárásról is gondoskodik.


 • A fordított rétegrend számos előnyét csak szigorú feltételek mellet lehet élvezni. A beépített hőszigetelésnek nedves környezetben is tartósan meg kell őriznie jó tulajdonságait. Eddig erre csak az extrudált polisztirolhab lemezek (XPS) voltak alkalmasak. Az Austrotherm új formahabosított expandált polisztirolhab hőszigetelő anyaga, a ZENIT ezen a területen jelent új, gazdaságos megoldást. A termék engedélyezését hosszas vizsgálatok előzték meg. A ZENIT-et először 2008 őszén építették be fordított rétegrendű lapostetőbe. Az egy évvel később kivett minták hővezetési tényezője megfelelt a közölt értéknek, víztartalma pedig a megengedett 1 % helyett csak, 0,003% volt. Ezek alapján adta ki az ÉMI Kht. az A 220/2008 szám alatti ÉME engedélyt, mely szerint a ZENIT formahabosított expandált polisztirolhab alkalmas egyhéjú, fordított rétegrendű melegtetők (nem járható tetők, járható tetők, zöldtetők) hőszigetelésére, illetve meglévő tetők utólagos hőszigetelésére (plusztető).

  Ez utóbbi lehet kiemelkedő fontosságú a felújítások során. Gyakran állunk szembe azzal a helyzettel, hogy a lapostető hőszigetelése nem megfelelő, de a rajta levő vízszigetelés ép, sőt, nem ritkán frissen lett felújítva. Ebben az esetben a tulajdonos nem szívesen vállalja a vízszigetelés felbontását, egyrészt a költségek miatt, másrészt attól tartva, hogy az új vízszigetelés korántsem lesz olyan jó, mint a régi. Mégis, mind energiatakarékossági szempontból, mind pedig a pályázati lehetőségek miatt célszerű fokozni a tető szigetelő képességét. Az Austrotherm ZENIT segítségével egyszerű a feladat. A meglevő vízszigetelésre szorosan illesztve kell tenni a hőszigetelést, majd geotextília és kavicsréteg segítségével a rögzítést is meg lehet oldani. A kivitelezésnél ügyelni kell arra, hogy a sérülékeny vízszigetelés ép maradjon. Az új hőszigetelő réteg nem csak az energiafogyasztást csökkenti, hanem védi a vízszigetelést a környezet káros hatásától, így az élettartama megnő, a tető karbantartási igénye csökken. Ezek hosszú távon további költségcsökkenést jelentenek a tulajdonosoknak.

  Az új hőszigetelő termék elősegítheti a fordított rétegrendű és kettős hőszigetelésű plusztetők elterjedését, mivel a korábban erre a célra alkalmazott extrudált polisztirol habokhoz képest kedvezőbb áron szerezhető be.  
  ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elem
  ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elem
  Galéria
  ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elem
  ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elem
  Galéria
  ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elem
  ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elem
  Galéria
  A ZENIT polisztirolhab hőszigetelő elemmel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

  A hírben szereplő termékek

   
  Austrotherm Zenit hőszigetelés fordított tetőkhöz

  Az Austrotherm Zenit sárga színű expandált formahabosított polisztirol hab. A termék speciális alapanyagának és gyártástechnológiájának következtében vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az épületek élettartama alatt az expandált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak.

  CAD
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  CAD
  Tovább
  Termék kártya

  Kategóriák

  Polisztirol szigetelések
  Polisztirol szigetelések
  Szigetelések
  Szigetelések
  Épületszerkezetek
  Épületszerkezetek

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...