Ceresit Ceretherm Impactum rendszer – Minden hatásra felkészülve

Rendkívül nagy ütésállóságú külső hőszigetelő rendszer

Ceresit Ceretherm Impactum rendszer – Minden hatásra felkészülve
Ceresit Ceretherm Impactum rendszer – Minden hatásra felkészülve

A piacon jelenleg elérhető, épületeken alkalmazható kompozit hőszigetelő rendszerek nem egyformák. A beruházási igényektől függően különböznek egymástól és ezáltal más-más hőszigetelési szintet biztosítanak. A szigetelés hatékonysága rendkívül fontos paraméter. Elengedhetetlen, hogy a rendszer szigetelési jellemzői az évek múltával se romoljanak, hiszen csak egy rendkívül ellenálló rendszer képes hosszútávon fenntartani az épület tartós szigetelését és esztétikai megjelenését.

A külső hőszigetelő rendszer minősége
Épületek szigetelésénél elengedhetetlen, hogy ügyeljünk a külső hőszigetelő rendszer minőségére is, ugyanis egy helytelenül megválasztott épületszigetelés – az időjárás és egyéb mechanikai körülmények hatására – gyorsan romlásnak tud indulni és nem tudja kellően ellátni feladatát. A kezdetben csak a rendszer felületén megjelenő károk később a rendszer mélyebb rétegeiben is kedvezőtlen változásokat hoznak létre, amelyek negatív hatással vannak az egész rendszer szerkezetére. Ezeknek a negatív hatásoknak a következményeképpen a rendszer nem tudja kellőképpen ellátni hőszigetelési feladatait, valamint az épület falai is védtelenek maradnak, ami pár év elteltével indokolttá teszi a rendszer költséges javítását vagy akár az egész cseréjét is. Ezért rendkívül fontos, hogy olyan hőszigetelő rendszert válasszunk, ami hosszútávon képes ellátni a feladatait és fenntartani az épület szépségét.

Ceresit Impactum – Rendkívül nagy ütésállóságú külső hőszigetelő rendszer
A Ceresit rengeteg tapasztalatot szerzett a hőszigetelő rendszerek gyártása során, majd az évek alatt kitapasztalt leggyakoribb veszélyek tanulmányozásának a segítségével megalkotta az Impactum rendszert, melyet a mechanikai és hőhatásokkal szembeni rendkívül nagy ellenállóképesség, a korábbinál is nagyobb tartósság és a kiváló hőszigetelési mutatók jellemeznek.

Az Impactum rendszer előnyei
  • Nagy mechanikai ellenálló képesség (akár 100 Joule felett): a kimagasló ütésállóság a szálakkal átszőtt elasztomer szerkezetnek köszönhető. Az elasztomerek különleges diszperziók, melyek nagy mértékű erőátvitelt biztosítanak szilárd tárgyaktól származó ütések esetén. A rendszer szerkezetének a megerősítését a rostok biztosítják. A megerősítést üveg, karbon és poliakrilamid szálak alkotják.
  • Nagy átlyukasztási ellenállás: az átlyukasztási ellenállásnak vandalizmus során lehet jelentősége. Ez az ellenállás az üveg, karbon és poliakrilamid szálak mellett olyan más komponenseknek köszönhető, amelyek a vakolat és a mélyebb rétegek „mikro-megerősítő” hálóját képezik.
  • Nagy rugalmasság: kompakt szerkezetének köszönhetően a Ceresit Impactum rendszer rendkívül rugalmas, így kiegyenlíti a külső bevonatok okozta hőterhelésből származó erőket, másrészt ellenállóvá válik az időjárás és a páratartalom hirtelen változásainak.
  • Alacsony vízfelszívás: az alacsony vízfelszívás is hozzájárul a hőszigetelő rendszer tartósságához, továbbá segít megelőzni a biológiai károsodásokat is. A Ceresit Impactum rendszer vizsgálatai nem csak a vakolati struktúrában, hanem a rendszer mélyebb rétegeiben is bizonyították a víztaszítást. A vízcseppek nem tudnak behatolni a rendszerbe, így megszűnik a nyirkosság és a biológiai károsodások veszélye is.
  • Nagy páraáteresztő képesség: a magas páraáteresztő képesség szintén a rendszer tartósságát szolgálja. A rendszer képes „lélegezni”, a pára nem csapódik le, hanem kiáramlik. A rendszer kellemes klímát szavatol az épületnek.
  • Széleskörű alkalmazás: a Ceresit Impactum rendszer egy- és többlakásos épületekben, köz-és kereskedelmi létesítményekben egyaránt alkalmazható. Ellenállási jellemzői és tartóssága miatt kifejezetten ajánlott: egylakásos épületek, többlakásos épületek, köz- és kereskedelmi létesítmények, garázsok, épületek bejárata, parkolók lábazati részeihez és teljes homlokzataira.

Ceresit CT 79 elasztomer vakolat
A Ceresit CT 79 elasztomer vakolat egy rendkívül rugalmas, elasztomer diszperziókat tartalmazó, dekoratív vékonyvakolat. A CT 79 szerkezete üveg-, karbon és poliakrilamid szálakkal lett megerősítve, amely hozzájárul a termék mechanikai ellenálló képességéhez. Továbbá rendkívül ellenálló az időjárás, a mechanikai és a termikus behatásokkal szemben. Rugalmasságának köszönhetően jól viseli a hirtelen időjárásváltozásokat, valamint a vandalizmus okozta mechanikai károkat. Mint ahogy azt az Impactum rendszernél már kiemeltük, a CT 79 vakolatot is az alacsony vízfelszívás jellemzi. Víztaszítása nem csak a vakolat felszínére, hanem a rendszer mélyebb rétegeire is kiterjed, ezzel megakadályozva a nyirkosságot és a biológiai károk kockázatát. Végezetül a CT 79 magas „öntisztító” hatással rendelkezik; megakadályozza a szennyeződések behatolását a szerkezetbe, azok könnyedén lemosódnak légköri csapadék segítségével.

A Ceresit Impactum rendszer letölthető katalógusa

A hírben szereplő termékek

 
Ceresit CT 79 Elastometric Impactum kapart hatású elasztomer vakolat

Kül- és beltérben is alkalmazható, kimondottan rugalmas, „kapart” hatású, dekoratív vékonyvakolat. Rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival, a mechanikai behatásokkal (akár 100 Joule erőnek) és a termikus feszültségekkel szemben. Öntisztuló képesség, magas páraáteresztés és alacsony vízfelvétel jellemzi, valamint nagymértékben ellenáll a gomba, a penész és az alga kialakulásának. Nagyfokú színstabilitás kapható a teljes Ceresit Colours of Nature® színpalettában, intenzív és sötét színekben is színezhető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Ceresit CT 100 Impactum diszperziós ragasztó és megerősítő anyag

A Ceresit CT 100 egykomponensű diszperziós ragasztó és megerősítő anyag egy azonnal használható, fejlett technológiájú termék. Gondosan kiválasztott töltőanyagokat és reológiai szabályozókat tartalmaz, amelyek a polimer emulziók speciális rendszerével együtt közösen alkotják az úgynevezett diszperziós mátrixot. A terméket ezenkívül különböző üveg-, karbon- és poliakrilamid szálak is erősítik, amelyek együttesen egy egymást kölcsönösen kiegészítő laminált rendszert alkotnak. Ez biztosítja a szerkezet rugalmasságát. A Ceresit CT 100 terméket víztaszító adalékanyagok is gazdagítják, amelyek csökkentik a felület vízfelszívó képességét. Ennek eredményeképpen a Ceresit CT 100 bevonatra alapozás nélkül hordható fel a vakolat, ami határozottan meggyorsítja a felhordási műveletet (eggyel kevesebb lépés kell).

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...