proidea.hu online termékinformációs katalógus

Infravörös kül- és beltéri melegítők a B&K-tól


2009. október 30.

Az infravörös hősugárzók nem a környezetet fűtik, hanem az adott környezetben jelen lévő élő szervezeteket, tárgyakat

B&K Kft. infravörös melegítő alkalmazása fürdőben  
A B&K Kft. infravörös melegítői ökológiai alternatívát jelentenek a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben. Készülékeik nagytömegű meleget állítanak elő, anélkül, hogy szennyeznék a környezetet és mérgező gázokat bocsátanának ki. A berendezések "lelkét" jelentő lámpák infravörös sugarakat bocsátanak ki. A sugarak azoknak a felületeknek a hőmérsékletét emelik meg, amelyekkel közvetlenül érintkeznek (emberi test, falak, padlók), ahelyett, hogy a környező légkört befolyásolnák: tehát a hatás azonnali és erőteljes. A készülékek víz- és porálló kivitelben készülnek, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak (akár eső idején is).

Az infravörös sugarakkal történő fűtés legfontosabb előnye
A hagyományos, kültéri használatra alkalmatlan, elektromos (kvarc, halogén, stb.) hősugárzókkal szemben, az infravörös hősugárzók nem a környezetet (az ott található levegőt) fűtik, hanem az adott környezetben jelen lévő élő szervezeteket, tárgyakat. Kevesebb mint 20%-ban melegíti a levegőt és több mint 80%-ban melegíti az emberi testet, így a fellépő hőveszteség elenyésző.

Infrás melegítő berendezések főbb jellemzői
Erős szerkezet és alacsony fogyasztási költség.
Az infravörös technológia, halk, szagtalan, azonnali (3-5 perc után érezhető a hatása), széleskörű és általános melegítést tesz lehetővé, független a levegőmozgástól.
A készülékben nincs üveg (vízálló fénycsőtartók) ezért nincs üvegszilánkveszély.
Összehasonlítva gázüzemű készülékekkel az infravörös rendszer nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé, nem beszélve a gázzal kapcsolatos kockázatokról.
A készülékek, - típustól függően - IP55, IP65 védettségi fokozatúak.
Kihelyezés szempontjából három csoportra oszthatók: falra szerelhetők, vagy a mennyezetről láncon lógathatók le, de padlón álló változatuk is van.
A készülékek hatóterülete 3 méter a melegítőtől.
Alapvető része a halogénnel töltött kvarc lineáris fénycső wolfram szállal, ami kb. 2200 °C fokon működik, kvarc burkolattal. Utóbbi kiszűri a fehér fényt és rövidhullámú infravörös sugárzó hőt bocsát ki.

Típusválaszték
A B&K Kft. infravörös melegítőválasztéka rendkívül széles, a kisebb helyiségekbe, teraszokra szánt típusoktól, a vendéglátó ipari helyiségek, idegenforgalmi létesítmények fűtésére alkalmas készülékeken át az ipari célokra (festő műhelyek, istállók, stb.) megfelelő berendezésekig. Kérje a cég ajánlatát a felhasználási terület megjelölésével!
B&K Kft. infravörös melegítő készülékek
B&K Kft. infravörös melegítő alkalmazása istállóban
B&K Kft. infravörös melegítő alkalmazása szabadtéren
Ha az infravörös hősugárzókkal kapcsolatban további információt szeretne megtudni a B&K Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2200 Monor, Mátyás király u. 11.
Telefon: +36 29 413 553
Fax: +36 29 413 535
E-mail:
Web: http://www.bandk.hu
Web: http://www.nyilvanoswc.eu
Varga Gábor Zoltán
marketing manager +36 30 385 9971
   
   
   
   
A B&K Kft. 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy kiváló minőségű épületgépészeti, higiéniai termékeket gyártson és forgalmazzon az építőipar és az élelmiszeripar számára. A cég termékstruktúráját úgy alakította ki és formálja ma is, hogy partnerei számára biztosítani tudjon mindent ami a közösségi mosdókba kell, ami az élelmiszeripari, vendéglátói, kórházi higiéniához szükséges. A B&K Kft. 1996-tól rendelkezik ISO 9001 minőség tanúsítással, folyamataikat figyelve fejlesztik szervezetüket, technológiáikat, termékeiket és képezik kollégáikat.
További hírek az Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  B&K  melegítő  hősugárzó  infravörös