Austrotherm Padlap

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Optimális megoldás a padlásfödém utólagos szigetelésére

Épületek utólagos hőszigetelésén a legtöbbször a homlokzat szigetelését értjük, pedig családi házak és kis társasházak esetében van egy másik lehetőség is a fűtési számla csökkentésére. Sok épület beépítetlen padlásterén semmilyen hőszigetelés nem található (a salak és a sártapasztás nem hőszigetelés!), és így a födém valósággal kiszívja a meleget a lakásból.
Különösen szükséges a hőszigetelés abban az esetben, ha a falakat már szigetelték, de a födémet még nem, mert ilyenkor még a penész megjelenésével is számolni kell. A hőhidaknál, ahol szigetelt és szigeteletlen szerkezetek találkoznak, a levegő páratartalma le tud csapódni a hideg, szigeteletlen felületeken, és ez elősegíti a gombák szaporodását. A körültekintő hőszigetelés megelőzi ezeket a gondokat.
A födém hőszigetelése azonban nem csak télen, hanem nyáron is jó szolgálatot tesz. Ilyenkor akár 40-50 °C-ra is felmelegedhet a levegő egy családi ház padlásterében, a meleg pedig hamarosan az egész házban az elviselhetetlenségig fokozódik. A klimatizálás költségei pedig közismertek. Elkerülhető viszont a magas villanyszámla, ha a födémre megfelelő vastagságú hőszigetelés kerül.
AUSTROTHERM Padlap fektetése
AUSTROTHERM Padlap fektetése
Galéria
AUSTROTHERM Padlap fektetése
AUSTROTHERM Padlap fektetése
Galéria
A régi családi házak padlásainak hőszigetelésénél több dologra is tekintettel kell lenni. A födémre elhelyezett hőszigetelő anyagok önmagukban nem alkalmasak arra, hogy azon járjanak, vagy nehezebb tárgyakat is elhelyezzenek rajta. Az általában kis teherbírású - gyakran fa szerkezetes - födémek a további terhelést nem bírják, ezért a járófelület képzésére általánosan elterjedt 5 cm betont sem lehet ráhúzni. Padlásfödém utólagos szigetelésére optimális megoldás az Austrotherm Padlap, alkalmazásával a födém hatékonyan, gazdaságosan, házilagosan is szigetelhető, és a padlás tárolási funkciója is megmarad.
A termék faforgács lap és AT-N100 típusú, terhelhető polisztirolhab hőszigetelő anyag kombinációja. A felső 8 mm vastag finom felületű teherelosztó faforgácslap megvédi a hőszigetelést a mechanikai hatásoktól, a 10-16 cm vastag hőszigetelés pedig télen-nyáron jó biztosítja a kellemes klímát a lakásban. A csap-hornyos élképzés biztosítja a pontos, hézagmentes illeszkedést és a sima járófelületet. Mivel a hő fölfele terjed, egy négyzetméterre vetítve a födémen, a tetőn keresztül távozik a lakásból a legtöbb hőenergia. Éppen ezért ide mindig vastagabb hőszigetelést kell tenni, mint a falakra. A javasolt U=0,2 W/m²K hőátbocsátási értéket 16-18 cm vastag hőszigeteléssel érhetjük el, a födémtől függően.
Kivitelezés - házilagosan is
Először a párafékező Austrotherm technológiai fólia kerül elhelyezésre a gondosan megtisztított födémen. A fél négyzetméteres (0,5 x 1 m) táblákat szorosan illesztve, kötésben kell elhelyezni. Amennyiben a hőszigetelést véglegesnek szánjuk, az élek hornyaiba felhordott Purocol ragasztóval rögzíthetjük azokat egymáshoz, de a födémre nem kell leragasztani az elemeket. Új épületeken, ha a padlásteret később be akarjuk építeni, szintén jól alkalmazható a padló hőszigetelő elem, mert a szárazon fektetett elemek később visszabonthatók, és a födémen a lépészaj-szigetelés a belmagasság jelentős és fölösleges csökkenése nélkül elvégezhető, a padló hőszigetelő elemek pedig felhasználhatók a térdfalak és a szarufák előtti hőszigetelésként.

Megtérülés
Bár a hőszigetelésnek komoly, pénzben nem mérhető előnyei is vannak, mégis mindig felmerül a kérdés: mikor térül ez meg? Ez most egyszerűen meghatározható. Egy 150 m² alapterületű padlás esetén a 16 cm-es hőszigetelés négy év alatt megtérül, és utána évente több, mint 150.000 Ft-ot hoz a konyhára.

Az Austrotherm Padlap előnyei:
  • Kiváló hőszigetelő képesség
  • Járható hőszigetelés
  • Száraz technológia
  • Egyszerű kivitelezés
AUSTROTHERM Padlap
AUSTROTHERM Padlap
Galéria
Az Austrotherm Padlappal kapcsolatban további információért kattintson a termékképre, ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Austrotherm Padlap padlás hőszigetelés

Az Austrotherm Padlap hőszigetelő elemek olyan kétrétegű, társított hőszigetelő táblák, melyeknek alsó rétege AT-N100 lépésálló polisztirol lemez, felső rétege pedig faforgácslap. Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható padlók, födémek hőszigetelésére. Az elemek csap-hornyos élképzésűek, így egy rétegben is hőhídmentes szigetelést adnak, és száraz technológiával szilárd járófelületet képeznek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Padlap XL méretben
Családi házak utólagos hőszigetelésére
Padlap XL méretben
Folytatódik az Austrotherm Padlap akció
Az akció 2010. március 31-ig tart
Folytatódik az Austrotherm Padlap akció
Austrotherm Padlap akció
Az akció 2009. november 30-ig tart
Austrotherm Padlap akció

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...