proidea.hu online termékinformációs katalógus

Austrotherm Oázis formahabosított lemezek zöldtetőkhöz


2017. november 06.

Alkalmazható zöldtetők vízelvezető, vízmegtartó és hőszigetelő rétegeként

Austrotherm Oázis hőszigetelő lemez zöldtetőkhöz

Az Austrotherm Oázis hőszigetelő lemez olyan különleges alapanyagból készülő expandált, formahabosított polisztirol hőszigetelő elem, amely alacsony vízfelvétele és nagy nyomószilárdsága révén alkalmazható zöldtetők vízelvezető, vízmegtartó és hőszigetelő rétegeként.
A növényzettel telepített felületek a sűrű gyökérhálózat és a talajkeverék révén felfogják, megtartják a vizet, ami elpárologva hűti a levegőt, enyhítve az extrém időjárási körülményeket. További segítséget nyújt, ha a talajkeverék alá olyan vízmegtartó rendszert építünk ki, mint az
Austrotherm Oázis, amely több feladatot is ellát:
  • a felesleges vízmennyiség elvezetése;
  • a növényzet fejlődéséhez szükséges vízmennyiség megtartása;
  • az ültetőközeg átszellőztetése;
  • hőszigetelés
Austrotherm Oázis hőszigetelő lemez zöldtetőkhöz
A 124x61x6 cm befoglaló méretű formahabosított polisztirolhab elemek speciális alapanyagból készülnek. Ennek köszönhetően víz alá helyezve sem vesznek fel nedvességet, és tartósan megőrzik jó hőszigetelő képességüket.
Nagy nyomószilárdsága révén hosszútávon képes elviselni a zöldtető funkciójából adódó statikus és dinamikus terheléseket. A vízmegtartást a táblánkénti 112 db négyzetes csonka gúla alakú kis medencék biztosítják, amelyek által az Oázis lemez négyzetméterenként 9,8 liter csapadék megtartására képes.
A felesleges vízmennyiség elvezetését a víztartó gúlák két-két sarkán átlósan elhelyezett 1 cm átmérőjű „túlfolyó nyílások” végzik el, amelyek a tábla alsó felületén kialakított vízelvezető rendszerrel együtt lehetőséget adnak az ültetőközeg átszellőztetésére is.
Az Oázis lemez alkalmazható extenzív és intenzív zöldtetőknél, egyenes és fordított rétegrend esetén, akár lapostetőknél, akár alacsonyhajlású magastetőknél.

Zöldtető egyenes rétegrendben
Austrotherm Oázis - Zöldtető egyenes rétegrendben

Zöldtető fordított rétegrendben
Austrotherm Oázis - Zöldtető fordított rétegrendben
Az Austrotherm Oázis hőszigetelő lemez letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Ha árajánlatot vagy további információt szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9028 Győr, Fehérvári u. 75.
Telefon: +36 96 515 114
Fax: +36 96 515 120
E-mail:
Web: www.austrotherm.hu
Kruchina Sándor
vezető szaktanácsadó +36 30 226 2993
   
   
   
Az Austrotherm Kft.-t a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dämmstoffe Nowotny alapította 1990-ben, expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok gyártására. Győrben, a házgyár területén kezdődött meg a termelés 1991. márciusában. A folyamatos gyártmányfejlesztés és az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyár beindítását is.
Márkanevek: Austrotherm EPS, Austrotherm XPS, Expert, Expert Fix, Expert Drén, Expert geodrén, Grafit
Kulcsszavak:  Austrotherm  Oázis  zöldtető  expandált  polisztirol  alacsony  vízfelvétel  nagy  nyomószilárdság  vízelvezető  vízmegtartó  hőszigetelés  hőszigetelő  formahabosított  lemez