proidea.hu online termékinformációs katalógus

Aquaflex Roof vízszigetelő anyag a Mapei-től


2014. október 16.

Lapostetők, teraszok, boltívek vagy bádogozott felületek vízszigetelésére

Mi az egyik legegyszerűbb módja lapostetők, teraszok, boltívek vagy bádogozott felületek vízszigetelésére?
Hogyan védje meg az időjárásnak kitett kültéri felületeket a tönkremeneteltől, beázásoktól?

Napjainkban számos családi háznál előfordul, hogy a tetőn, teraszon, bitumenes szigetelőlemezen nem várt problémák bukkannak elő, általában akkor, amikor semmi hasonló nincs betervezve a család költségvetésében!


A Mapei folyamatosan új vízszigetelési technológiák fejlesztésén dolgozik, hogy a kivitelező számára a lehető legegyszerűbb módon nyújtson tartós és biztos megoldást, olyat, amivel a megrendelő is hosszú távon elégedett. Ráadásul ritka az építőiparban, hogy ennyire sok felületre fel lehetne hordani ugyanazt az anyagot, ahogy azt megtehetjük az Aquaflex Roof felhasználásra kész, szálerősített, folytonos és rugalmas vízszigetelő réteg esetében.
Mire figyeljen az Aquaflex Roof felhasználása előtt?
Fontos, hogy a szigetelés alatt a kiegyenlítés tökéletes legyen (sokszor rossz irányba lejt a terasz). Nem szabad repedéseket hagyni a felületen, azokat mindig javítani kell még a szigetelés előtt. Mielőtt felhasználná az Aquaflex Roof-ot, győződjön meg róla, hogy nem porzik-e a beton, illetve érdemes nagynyomással letakarítani a felületet, hogy ne maradjanak rajta zsír és hasonló tapadást gátló, nem odaillő foltok.
Sajnos előfordult már, hogy egy gyenge felületre szerettek volna rakni egy jóval erősebb, illetve nagyobb tapadással bíró anyagot és az lett az eredménye, hogy a gyengébb felületet anyagában tépte fel az erősebb. De nagyanyáink is tudják, hogy egy puha párnahuzatot nem varrnak meg farmer anyaggal, mert nem kompatibilis a kettő. Ez az építőanyagoknál ugyanígy működik.
Az Aquaflex Roof olyan anyagra, mely folyamatosan bitument vérezhet ki, mint például az aszfalt, nem használható!

Az Aquaflex Roof bedolgozása
A fogadó felületet a termékismertetőben leírtak szerinti termékkel szükséges alapozni, majd két rétegben kell a szigetelést felhordani, körülbelül 0,5 mm vastagságban rétegenként. Az Aquaflex Roof felhordható ecsettel, hosszúszőrű teddy hengerrel vagy simítóval. A rétegek egymásra merőlegesen kerüljenek fel.

Milyen felületeken alkalmazható az Aquaflex Roof?
Lapostetőn, meglévő hidegburkolatnál, teraszon, bitumenes szigetelőlemezen, fém, horganyzott acél, réz, illetve beton felületen.

A terméket vörös, szürke, fehér, illetve bázis színben forgalmazzák. Amennyiben olyan igény is felmerül, hogy lapostetőnél a legfelső szinten nem szeretnének szaunázni, akkor a nagyobb fényvisszaverő képességgel rendelkező Aquaflex Roof HR anyagot ajánlják. Felhordása megegyezik a sima Aquaflex Roof-éval. A termékek felhasználása előtt érdemes figyelni az időjárást, mert a rétegek között ki kell várni 8-12 órát, és ugyanennyit kell várni a második réteg után. Természetesen ezek a reakcióidők 20°C-on és 50% relatív páratartalom mellett érvényesek. Magasabb páratartalomnál lassabban szárad minden szigetelés.
Nagy forgalomnak kitett felületeken, illetve ahol tűsarkú cipővel közlekednek, ne hordják fel az anyagot, mert sajnos a tűsarok nem kíméli a rugalmas szigeteléseket.

Az Aquaflex Roof vízszigetelő anyag letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Mapei  Aquaflex  Roof  vízszigetelő  anyag  vízszigetelés