Aquaflex Roof vízszigetelő anyag a Mapei-től

Lapostetők, teraszok, boltívek vagy bádogozott felületek vízszigetelésére

Mi az egyik legegyszerűbb módja lapostetők, teraszok, boltívek vagy bádogozott felületek vízszigetelésére?
Hogyan védje meg az időjárásnak kitett kültéri felületeket a tönkremeneteltől, beázásoktól?

Napjainkban számos családi háznál előfordul, hogy a tetőn, teraszon, bitumenes szigetelőlemezen nem várt problémák bukkannak elő, általában akkor, amikor semmi hasonló nincs betervezve a család költségvetésében!


A Mapei folyamatosan új vízszigetelési technológiák fejlesztésén dolgozik, hogy a kivitelező számára a lehető legegyszerűbb módon nyújtson tartós és biztos megoldást, olyat, amivel a megrendelő is hosszú távon elégedett. Ráadásul ritka az építőiparban, hogy ennyire sok felületre fel lehetne hordani ugyanazt az anyagot, ahogy azt megtehetjük az Aquaflex Roof felhasználásra kész, szálerősített, folytonos és rugalmas vízszigetelő réteg esetében.
Mire figyeljen az Aquaflex Roof felhasználása előtt?
Fontos, hogy a szigetelés alatt a kiegyenlítés tökéletes legyen (sokszor rossz irányba lejt a terasz). Nem szabad repedéseket hagyni a felületen, azokat mindig javítani kell még a szigetelés előtt. Mielőtt felhasználná az Aquaflex Roof-ot, győződjön meg róla, hogy nem porzik-e a beton, illetve érdemes nagynyomással letakarítani a felületet, hogy ne maradjanak rajta zsír és hasonló tapadást gátló, nem odaillő foltok.
Sajnos előfordult már, hogy egy gyenge felületre szerettek volna rakni egy jóval erősebb, illetve nagyobb tapadással bíró anyagot és az lett az eredménye, hogy a gyengébb felületet anyagában tépte fel az erősebb. De nagyanyáink is tudják, hogy egy puha párnahuzatot nem varrnak meg farmer anyaggal, mert nem kompatibilis a kettő. Ez az építőanyagoknál ugyanígy működik.
Az Aquaflex Roof olyan anyagra, mely folyamatosan bitument vérezhet ki, mint például az aszfalt, nem használható!

Az Aquaflex Roof bedolgozása
A fogadó felületet a termékismertetőben leírtak szerinti termékkel szükséges alapozni, majd két rétegben kell a szigetelést felhordani, körülbelül 0,5 mm vastagságban rétegenként. Az Aquaflex Roof felhordható ecsettel, hosszúszőrű teddy hengerrel vagy simítóval. A rétegek egymásra merőlegesen kerüljenek fel.

Milyen felületeken alkalmazható az Aquaflex Roof?
Lapostetőn, meglévő hidegburkolatnál, teraszon, bitumenes szigetelőlemezen, fém, horganyzott acél, réz, illetve beton felületen.

A terméket vörös, szürke, fehér, illetve bázis színben forgalmazzák. Amennyiben olyan igény is felmerül, hogy lapostetőnél a legfelső szinten nem szeretnének szaunázni, akkor a nagyobb fényvisszaverő képességgel rendelkező Aquaflex Roof HR anyagot ajánlják. Felhordása megegyezik a sima Aquaflex Roof-éval. A termékek felhasználása előtt érdemes figyelni az időjárást, mert a rétegek között ki kell várni 8-12 órát, és ugyanennyit kell várni a második réteg után. Természetesen ezek a reakcióidők 20°C-on és 50% relatív páratartalom mellett érvényesek. Magasabb páratartalomnál lassabban szárad minden szigetelés.
Nagy forgalomnak kitett felületeken, illetve ahol tűsarkú cipővel közlekednek, ne hordják fel az anyagot, mert sajnos a tűsarok nem kíméli a rugalmas szigeteléseket.

Az Aquaflex Roof vízszigetelő anyag letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Aquaflex Roof kenhető vízszigetelő anyag
 
Aquaflex Roof kenhető vízszigetelő anyag

Felhasználásra kész, rugalmas, folyékony, szálerősített kenhető vízszigetelő anyag, folytonos vízszigetelő réteg kialakításához kültéri felületek védelmére.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...