proidea.hu online termékinformációs katalógus

ALU-k alumínium és alumínium-fa nyílászáró profilok


2010. április 20.

Tartós, minőségi profilrendszerek

Manapság szinte minden ingatlantulajdonost utolér a nyílászárócsere aktualitása. Mint tudjuk, általában nem a legolcsóbb a legjobb. De aki kicsit is tehetősebb és igényes, az tudja, hogy hosszútávon csak a fa , az alumínium vagy ezek ötvözete, az alu-fa jöhet szóba. Az alumínium tartós, szilárdsága kiváló, mérettartó, nem vetemedik, karbantartást alig igényel, hosszú élettartamú, megbízható. Szinte bármely kiválasztott szín megvalósítható. Az alumínium nyílászáróprofil gyártók egymással versengve fejlesztik ki a jobbnál jobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező nyílászáró rendszereket. Ebben a versenyben élen jár az olasz ALU-k Group S.p.A., amely világszerte meghatározó szereplő.

ALU-k alumínium és alumínium-fa nyílászárók
Alumínium építési megoldások

Főként ipari és középületeknél alkalmazzák. Korunk modern építészetének fontos eleme az alumínium, amelyből nyílászárók, függönyfalak látszó, strukturális és pontmegfogásos kivitelben, gyűjtőnéven transzparens homlokzatok, üvegtetők, fém homlokzatburkolatok és árnyékolók készülnek, amelybe már szolár rendszereket is bele lehet integrálni, ami megújuló energiát termel.
Az ALU-k Group mindezekre az igényekre tartós, minőségi alumínium profilrendszereket kínál, amelyhez a felhasznált anyagok minőségellenőrzése érdekében csak a sajátgyártású vasalatait lehet használni. Ezeket az alumínium profilokat a Metapolár Kft. forgalmazza és felhasználja munkái során.
Új trend: ITR

A nyílászáróknál a meglévő rendszerek hőszigetelőképességének tökéletesebbé tétele érdekében a hőhídmentesítő stéget kitöltik polifoammal, ami kb. 10%-ot javít az Uw értéken.
Így lesz a 67 IW-ből 67 IW-ITR és az Uw = 1,1 W/m²K, ahol a 67 a tokvastagságra utal.

Ugyanez igaz a függönyfalak esetében is.
Az SL 50 és SL60-ból SL 50 ITR és SL 60 ITR-ré változik és Ucw = 1,2 W/m²K értéket ér el.

A legújabb fejlesztésű profilrendszereknél is ezt a megoldást alkalmazzák, az ablakok és ajtók esetében a 77 IW már képes elérni az Uw = 0,96 W/m²K-t , az alufa rendszereknél a 80 IWood, Uw = 1,0 W/m²K és a tolóajtóknál az SC170, Uw = 1,4 W/m²K.

  ALU-k Group
Az ALU-k profilokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Metapolár Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1173 Budapest, Pesti út 8-12.
Telefon: +36 1 256 4734
Fax: +36 1 254 0339
E-mail:
Web: www.metapolar.hu
   
   
   
   
   
Az olasz ALU-k Group által gyártott kiváló minőségű alumínium és alu-fa nyílászárók, függönyfal és szerelt homlokzatburkolatok, árnyékolók valamint az ezekhez integrált napelemes rendszereket és termékeket a Metapolár Kft. forgalmazza Magyarországon. A cég további tevékenységei: alumínium nyílászárók és acélszerkezetek tervezése, gyártása, szerelése, alumínium nyílászáróprofilok kereskedelme.
Kulcsszavak:  ALU-k  alumínium  alufa  nyílászáró  profilrendszer