Új túlfeszültség-védelmi útmutató az OBO-tól

Családi- és társasházak védelmének kialakítása a szabványoknak és a MEE-MABISZ ajánlásának megfelelően

A túlfeszültség-védelem kialakítását nem csak szakmai szabályok követelik meg, de lakossági felhasználók is egyre inkább ráébrednek ennek fontosságára - ezért egyre gyakrabban vetődik fel a kérdés, hogyan valósítható meg szakszerűen egy családiház vagy egy társasházi lakás védelme. Azt gondolhatnánk, hogy a vonatkozó szabványok alapján a kérdés egyszerűen megválaszolható. Ami a védelem kialakításához felhasználható eszközöket illeti, a válasz valóban egyszerű, hiszen a különböző gyártók kínálatában legfeljebb egy-egy tucat olyan termék van, amelyekből egyszerű szempontok alapján – egy- vagy háromfázisú hálózaton építjük be a túlfeszültség-védelmi eszközt, TN-C vagy TN-s hálózat, a kommunikációs hálózat koax vagy érpár stb. – választhatjuk ki a megfelelő terméket. Ami viszont az eszközök beépítési helyét illeti, lényegesen nehezebb választ találni, mert az a hálózat kialakításának geometriai sajátosságaitól is függ: hol és hogyan van elhelyezve a fogyasztásmérő, egy vagy több fogyasztásmérőn keresztül történik a megtáplálás stb.

Az OBO ezért olyan új útmutatót készített, amely a családi- és társasházak villamos és telekommunikációs hálózatainak Magyarországon szokásos kialakításaira támaszkodik, bemutatva, hogy hol és milyen túlfeszültség-védelmi eszközt javasolt beépíteni. Így az útmutatóban megtalálhatjuk például, hogyan javasolt a védelmet kialakítani telekhatári mérőhellyel rendelkező családiházaknál attól függően, hogy egy, két vagy három fogyasztásmérővel történik a csatlakozás, vagy éppenséggel régebben épült társasházi lakásoknál.

Újdonsága az útmutatónak, hogy a nyomtatott változatban QR-kódok, a PDF változatban pedig linkek segítségével a beépítésre javasolt termékekről részletes információt kaphatunk, és az OBO www.obots.hu anyagkiíró szoftverével rögtön árazott anyagkiírást is készíthetünk.

Az útmutató a www.obots.hu oldalról is letölthető.

A hírben szereplő termékek

OBO 1+2. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz OBO 2. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz	OBO 2+3. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz OBO 3. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz
 
OBO TBS tranziens túlfeszültségek elleni védelem és villámvédelem
13 termék

Az OBO az erősáramú hálózatokról táplált fogyasztók túlfeszültségvédelméhez villámáram- és túlfeszültség-levezetők széles választékát kínálja. Az OBO épületinstallációs programjának szerves részei a külső- és belső villámvédelmi rendszerek.

13 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Új kiadvány jelent meg az OBO túlfeszültség-védelmi eszközeiről
Új kiadvány jelent meg az OBO túlfeszültség-védelmi eszközeiről
MCF Compact, V50 és V20
Új kiadvány jelent meg az OBO túlfeszültség-védelmi eszközeiről

Kategóriák

Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Épületvillamosság
Épületvillamosság

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...