Új és megújult termékek az aktuális hajdu termékkatalógusban, garanciális változások

Új és megújult termékek az aktuális hajdu termékkatalógusban

HPAW hőszivattyú termékcsalád; nagy teljesítményű, indirekt forróvíztárolók; helytakarékos, elektromos bojlerek

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.-nek mintegy 300 saját gyártású terméke van, évente több mint 220.000 készüléket állít elő. Magyarországon a legtöbb termékcsoport esetében piacvezető, piaci részesedése az elektromos bojlereknél meghaladja az 50%-ot. Emellett 30 országba exportálja termékeit, elsősorban a nyugat- és kelet-európai régiókba.

A vállalat kínálatában folyamatosan jelennek meg az új és megújult készülékek. Az innovatív termékek kialakítása során elsődleges cél – a hajdu-tól megszokott megbízható, magas műszaki tartalom mellett – a készülékek energiahatékonyságának további fejlesztése. Saját termékfejlesztő csapattal rendelkeznek, így számos új fejlesztéssel tudnak jelen lenni a piacon, amelyekkel már több rangos díjat is elnyertek.
A teljes épületgépészeti termékportfólió megtalálható az aktuális termékkatalógusban, úgymint elektromos-, indirekt- és gázüzemű forróvíztárolók, hőszivattyús készülékek, vízmelegítők, puffertárolók, kondenzációs gázkazánok, szolárrendszerek.

A teljes kiadvány a hírhez csatolva, fejezetenként pedig a hír alatti termékképekre kattintva tölthető le.

A vásárlók részére most lehetőség van arra, hogy az Otthonfelújítási program keretében akár 50% állami támogatással szerezzenek be hajdu termékeket, így korszerűsítsék otthonuk fűtési és melegvíz ellátási rendszerét, lecseréljék régi készülékeiket. Ráadásul az idei év elejétől, mindezt kedvezőbb garanciális feltételek mellett tehetik meg.

Mit jelentenek a hajdu termékek esetében a 2021. január 1-től érvényes változások a garanciális szabályok területén?

A 2021. év elején életbelépő jogszabályok szerint a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállási időtartamot a termékek eladási ára határozza meg. A hajdu termékekre már a korábbi években is 2 év teljeskörű garanciát vállalt a gyártó, a jelenlegi jogszabály szerint a legtöbb hajdu termék esetében maradt a 2 év teljeskörű garancia és csak néhány termék teljeskörű garanciája bővült 3 év időtartamra. Emellett többletgaranciát is vállalnak a cég a termékeire.

A már jól ismert tartálygarancia 2021-től az alábbiak szerint bővült:

  • hajdu elektromos és indirekt forróvíztárolók esetében 10 év tartálygarancia
  • hőszivattyús forróvíztárolók esetében 8 év tartálygarancia
  • gázüzemű forróvíztárolók esetében 7 év tartálygarancia

A részletes garanciális feltételek megtekinthetőek a hajdu honlapján a szerviz/garanciális feltételek oldalon.

A hírben szereplő termékek
hajdu elektromos, nyílt rendszerű, szabadkifolyású vízmelegítők Aquastic elektromos, nyílt rendszerű, szabadkifolyású vízmelegítők
 
HAJDU Zrt. elektromos, nyílt rendszerű, szabadkifolyású vízmelegítői
2 termék

Kisebb vízigények (konyhai mosogatók, kézmosók) kielégítésére szolgálnak. 5 és 10 illetve 5 literes űrtartalommal, csak egy vízvételi hely ellátására alkalmasak, és csak a gyártó által tartozékként hozzáadott csapteleppel működnek megbízhatóan (zuhanyzós, mosogató-kefefejjel ellátott csaptelep alkalmazása tilos). A tárolt melegvíz mind tisztálkodási, mind étkezési célra alkalmas.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
AQ10A elektromos forróvíztárolók ZA10 elektromos forróvíztárolók	AQ ECO...ErP elektromos forróvíztárolók ZA15 elektromos forróvíztárolók
 
HAJDU Zrt. közvetlen fűtésű forróvíztárolói
13 termék

A HAJDU Zrt. forróvíztárolói háztartási, kommunális, ipari használati melegvíz-igény kielégítésére szolgálnak. Az igen széles választéknak köszönhetően szinte minden igényhez választható optimálisan megfelelő készülék.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
hajdu napkollektorok
 
hajdu napkollektorok

Az M4-200 síkkollektorok 8 db 8 mm átmérőjű vörösréz abszorber csövet és szelektív bevonatú, egy darabból álló (monolit) abszorber lemezt tartalmaznak. Az abszorber lemez 0,5 mm vastag alumínium lemez, amely ultrahang hegesztéssel van rögzítve a csövekhez, ezáltal biztosítva a jó hőátvitelt. A kollektorok szigetelése 40 mm vastag, 50 kg/m³ sűrűségű kőzetgyapotból készül, amely nemcsak hátul, hanem oldalt is biztosítja a hőszigetelést. A kollektor fedése 3,2 mm vastag alacsony vastartalmú edzett szolár üveg. Az üveg tömítése háromszoros: EPDM tömítés, szilikon gél és rugalmas rögzítő/leszorító lemez. A kollektor oldalfala, amely a teherhordó szerkezet is egyben kétrétegű eloxált alumínium. A vákuumcsöves kollektorok 1,5 m hosszú, 47 mm átmérőjű vákuumcsövekből állnak. A csövek két koncentrikus üvegcsövet tartalmaznak. A két cső között lévő vákuum biztosítja a rendkívül jó szigetelést. A belső cső tartalmazza a napsugárzást elnyelő szelektív bevonatot, réz abszorber lemezt és U alakú rézcsövet, amelyben közvetlenül a fagyálló-víz keverék kering. A kollektorok 12 és 16 csöves kivitelben rendelhetők. A kollektorok hatásfokát fokozza a csövek mögött elhelyezett alumínium parabolikus fényvisszaverő lemez, amely a csövekre koncentrálja a napsugárzást.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Aquastic indirekt fűtésű forróvíztárolók HR-N indirekt fűtésű forróvíztárolók	IDE/IND...F ErP indirekt fűtésű forróvíztárolók	STA...C/C2 SZTEA indirekt fűtésű forróvíztárolók
 
HAJDU Zrt. közvetett fűtésű forróvíztárolói
13 termék

Kazánról vagy napkollektorról vagy mindkettőről együttesen fűthető forróvíztárolók akár elektromos pótfűtéssel, vagy annak elhelyezési lehetőségével.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
hajdu kondenzációs gázkazánok
 
hajdu kondenzációs gázkazánok

A hajdu kondenzációs gázkazánok komplex megoldást jelentenek fűtési és melegvíz-rendszerek kialakítására, valamint kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerbe illesztésre. A hajdu HGK… típusjelű kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek. A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélőnek köszönhetően hosszú élettartamúak. Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájában nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A kazán vezérlése lehetőővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint (hagyományos, komfort, illetve ECO-öntanuló). A készülékben nincs sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő, ezért nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén. A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigényeknek megfelelően funkcionálnak, így minden üzemmódban magasabb a vízoldali hatásfok 100%-nál - 107-108% -, melyet a hagyományos gázkészülékekkel lehetetlen elérni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
hajdu napenergia hasznosító rendszerek
 
hajdu napenergia hasznosító rendszerek

A napkollektor a napsugárzást elnyeli, hővé alakítja, a hőt pedig átadja a benne áramló fagyálló folyadéknak. A kollektorok abszorber felülete különleges szelektív bevonattal rendelkezik, ami magas hatásfokot, jó hőállóságot és hosszú élettartamot eredményez; valamint nem tartalmaz feketekrómot, ami erősen környezetszennyező. A kollektorban lévő folyadék a szivattyú segítségével jut el a forróvíztárolóba, és a hőcserélőn keresztül adja át a nap energiáját. A rendszer működését a szolár szabályozó folyamatosan felügyeli, és az érzékelőkkel mért hőmérsékletek függvényében indítja, illetve állítja le a szivattyút. A HAJDU Zrt. által forgalomba hozott szolár rendszerek kiegészíthetőek a tárolóba beépíthető villamos pótfűtéssel vagy központi fűtés rásegítéssel. A HAJDU - a napkollektorokon kívül - biztosítja a rendszer működtetéséhez szükséges többi elemet is (tároló, szolárszabályozó, tágulási tartály, stb.). A napenergiával biztosítható részesedés ezekkel a készülékekkel - vízmelegítés esetén - éves szinten 70–80%.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
hajdu HPAW levegő-víz fűtési/hűtési hőszivattyúk
 
hajdu levegő-víz fűtési/hűtési hőszivattyúk

A hajdu HPAW levegő-víz hőszivattyú komplett megoldást nyújthat fűtésre, hűtésre, használati melegvíz előállításra, széles környezeti tartományban. Ideális megoldás meglévő és új építésű ingatlanok korszerű és környezetkímélő fűtési és klimatizációs rendszerének kiépítéséhez, vagy korszerűsítéséhez. Kiegészíthető akár hagyományos, gáz, vagy más fűtési rendszerekkel is. Monoblokk kialakítású, a hőszivattyú és a hydrobox egy készülékházban helyezkedik el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Elektromos melegvíztárolók
Elektromos melegvíztárolók
Napkollektorok
Napkollektorok
Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok
Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok
Gázüzemű melegvíztárolók
Gázüzemű melegvíztárolók
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...