Panasonic Aquarea Designer© szoftver

Hőszivattyú-rendszerek tervezésére kifejlesztve

Az Aquarea Designer© egy hőszivattyú-rendszerek tervezésére szolgáló szoftver. A házra vagy épületre vonatkozó adatok, a melegvíz igény, energiaosztály és hőforrás megadása után a szoftver segít egy megfelelő hőszivattyú kiválasztásában.

Ezen kívül szimulálhatja a hőszivattyú-rendszerek működését. Ez azt jelenti, hogy a fontos működési paraméterek egy adott rendszer alapján kerülnek kiszámításra.

A jellemző adatok megváltoztatása után, a kiszámított működési adatok azonnal frissítésre kerülnek. Ez egy egyszerű megoldás a fűtésrendszer elemeinek összehangolására, valamint az optimalizált működés elérésére. A program opciói bármikor elérhetők a program indítása után, még akkor is, ha semmilyen projekt nincs kialakítás alatt vagy akár csak megnyitva. Hasonlóképp, a korábban készített elmentett jelentések is elérhetők.

A program az épület elhelyezkedésének éghajlati adatai és az épület hőfelhasználása alapján kiszámítja a szükséges fűtési energiaigényt és az aktuális fűtővíz hőmérsékletet. Ha az energiavállalatok díjszabásában üzemszüneti idők is előfordulnak, ezek korrekciós tényezőként lesznek számításba véve. A melegvíz előállítása a tartály típusának és a szükséges hőmérsékletnek figyelembe vételével történik.

A kalkuláció ismétlődő (az iterációs eljárás a fűtési periódus legelején kezdődik), és a hőszivattyú műszaki adataitól függ. Az üzemidő és az energiafelhasználás a fűtővíz, valamint a hőforrás hőmérsékleteiből kerülnek kiszámításra. Az üzemidő és az energiafelhasználás az éves COP kiszámításához és a jelentéshez kerül hozzáadásra és felhasználásra.

A program sok segítséget nyújt a tervezés és a vezérlő mechanizmusok terén.

Ha az Aquarea Designer© szoftverrel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Panasonic munkatársától, használja az Információkérés gombot.  

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...