proidea.hu online termékinformációs katalógus

Panasonic Aquarea Designer© szoftver


2011. május 25.

Hőszivattyú-rendszerek tervezésére kifejlesztve

Az Aquarea Designer© egy hőszivattyú-rendszerek tervezésére szolgáló szoftver. A házra vagy épületre vonatkozó adatok, a melegvíz igény, energiaosztály és hőforrás megadása után a szoftver segít egy megfelelő hőszivattyú kiválasztásában.

Ezen kívül szimulálhatja a hőszivattyú-rendszerek működését. Ez azt jelenti, hogy a fontos működési paraméterek egy adott rendszer alapján kerülnek kiszámításra.

A jellemző adatok megváltoztatása után, a kiszámított működési adatok azonnal frissítésre kerülnek. Ez egy egyszerű megoldás a fűtésrendszer elemeinek összehangolására, valamint az optimalizált működés elérésére. A program opciói bármikor elérhetők a program indítása után, még akkor is, ha semmilyen projekt nincs kialakítás alatt vagy akár csak megnyitva. Hasonlóképp, a korábban készített elmentett jelentések is elérhetők.

A program az épület elhelyezkedésének éghajlati adatai és az épület hőfelhasználása alapján kiszámítja a szükséges fűtési energiaigényt és az aktuális fűtővíz hőmérsékletet. Ha az energiavállalatok díjszabásában üzemszüneti idők is előfordulnak, ezek korrekciós tényezőként lesznek számításba véve. A melegvíz előállítása a tartály típusának és a szükséges hőmérsékletnek figyelembe vételével történik.

A kalkuláció ismétlődő (az iterációs eljárás a fűtési periódus legelején kezdődik), és a hőszivattyú műszaki adataitól függ. Az üzemidő és az energiafelhasználás a fűtővíz, valamint a hőforrás hőmérsékleteiből kerülnek kiszámításra. Az üzemidő és az energiafelhasználás az éves COP kiszámításához és a jelentéshez kerül hozzáadásra és felhasználásra.

A program sok segítséget nyújt a tervezés és a vezérlő mechanizmusok terén.

Ha az Aquarea Designer© szoftverrel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Panasonic munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Panasonic  Aquarea  Designer©  szoftver