Leier 3D épületbemutató program

Megelevenedik álmaink otthona

Akik már építkeztek, azoknak be sem kell mutatni a munka egyik legnehezebb fázisát: a tervezést. Ilyenkor "lelki szemeinkkel" kell látnunk a megvalósuló épületet, az építészeti rajzok alapján kell fontos kérdéseket eldöntenünk. Az építkezés megkezdése előtt, ami még jó ötletnek tűnhetett, az a ház elkészültével már nem biztos, hogy praktikus vagy éppen megfelelő lesz a család számára. Erre a helyzetre kínál nagyszerű megoldást a 3D épületbemutató, amellyel virtuális sétát is tehetünk a még el sem készült álmaink otthona körül.

Régi mondás, hogy a második házát építi magának és okosan az ember… Az első még tele van gyermekbetegségekkel, jónak tűnő, ám a gyakorlatban mégis hibás döntésnek bizonyuló megvalósításokkal. Ugye milyen jó lenne, ha házunk megtervezéséhez nem kellene naponta felkeresnünk az építészünket, vagy a családdal vitáznunk arról, hogy hogyan is nézzen ki a kert, milyen színű legyen a tető? A 3D épületbemutató megkíméli az építkezőket a felesleges idegeskedéstől, hogy nyugodtan, a családdal közösen, a számítógép előtt ülve, egy virtuális helyszínbejárás keretében tekinthessék meg leendő házukat.

A 3D-s program kívülről megmutatja, hogy az elképzelt részek egységes, harmonikus egészet alkotnak-e majd: virtuális sétán megtekinthetjük házunk külső burkolóanyagait, megnézhetjük a tetőcserepeket és akár a vakolat színét is. A 3D-s épületbemutató olyan megoldás, amely a tervezés fázisától kezdve nyújt egyeztetési lehetőséget az építtető és a beruházó számára, elkerülendő a félreértéseket, hogy minden úgy kerüljön a tervekbe, ahogy azt az építtető szeretné. A program megalkotói mindvégig szem előtt tartották az egyszerű, laikusok számára is felhasználóbarát kezelhetőséget, így a virtuális kommunikáció néhány lépésben létrejöhet a tervező és az építkező között. A tervező az [éptár] oldalról letölthető ArchiCAD kiegészítő segítségével a 3D épületmodellt elmenti, majd feltölti a 3D épületbemutató szerverére. Erről a feltöltött tervről e-mailben meghívót küld a megrendelőnek, aki a megkapott linkre kattintva azonnal megtekintheti épületét, körbejárhatja azt, illetve kiválasztva az egyes építőelemeket azok színét, struktúráját is megváltoztathatja.


"Legalább akkora nehézség, mint amekkora öröm az, amikor egy család úgy határoz, hogy építkezni kezd. Cégünk ezért az [éptár]-ral közösen létrehozta az első olyan ingyenes online szolgáltatást, melynek segítségével az építészek három dimenzióban mutathatják be ügyfeleiknek az épületeket. A megrendelő akár maga is átszínezheti például leendő otthonát, ha mégsem az a szín tetszik neki, amit a tervezőjével korábban megbeszélt. A tervezőprogram a kivitelezőnek is komoly segítséget jelent, hiszen a tervrajzokhoz képest egy sokkal pontosabb, precízebb és nem utolsó sorban, valósághűbb összképet ad az épület minden részéről." - mondta el a Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.

A Leier 3D-s épületbemutató programja nem csak a tervezést teszi könnyebbé, hanem a költségek kalkulálásában is segítséget nyújt, hiszen minden egyes tervezési fázisnál megjeleníti az adott építőanyag mennyiség-szükségletét, így tervezhetővé válnak a költségek. Nem kérdés többé, hogy mennyi tégla, cserép, térkő, stb. szükséges majd a ház kivitelezéséhez, mert a szoftver segítségével nem csak a tervezett épület homlokzatának rétegfelépítése adható meg, de ennek alapján a szükséges anyagok, vakolatok, hőszigetelő rendszerek mennyiségi kiírására is van lehetőség, így az elszámolás is sokkal pontosabb lesz.

További információk: http://www.eptar.hu/bemutato/

Ha a 3D-s épületbemutató programról bővebb információt szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
Kategóriák
Kémények
Kémények
Rézsükövek, támfal elemek
Rézsükövek, támfal elemek
Térburkolatok, útszegélyek
Térburkolatok, útszegélyek
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Tetőcserepek
Tetőcserepek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...