A Jung Pumpen GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet termékeivel bővült a proidea.hu

A Pentair Inc. tulajdonában levő német Jung és olasz Nocchi szivattyúk magyarországi forgalmazója

Az idén 94 éves németországi Jung Pumpen GmbH. 2006–ban alapított leányvállalatot Magyarországon és Lengyelországban, megtéve a Közép-Kelet Európai országok piaca felé termékeinek közvetlen értékesítésére szolgáló első lépéseket.

2007–ben az Egyesült Államokbeli, Minneapolis székhelyű Pentair Inc. megvásárolta az 1924–ben alapított német Jung Pumpen GmbH. valamint az olasz székhelyű, 1977 –ben alapított Nocchi Pompe vállalatot.

A Jung Pumpen GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete ma ezt a két Pentair tulajdonban álló gyártót és termékeiket hivatott ismertté tenni.
Jung Pumpen GmbH oktatóközpont, Steinhagen
Jung Pumpen GmbH oktatóközpont, Steinhagen

Jung Pumpen GmbH oktatóközpont, Steinhagen

A Pentair akvizíció előtt saját országaikon belül mindkettő jelentős piaci részesedéssel bírt, de a növekedés motorjai mindkét gyártó esetében a saját országon belüli piacok voltak. Ennek ellenére már az 1990–es években megjelent Magyarországon is mind a Jung Pumpen mind a Nocchi név, köszönhetően az akkori – és több esetben máig működő – kereskedő partnereknek.

A Pentair tulajdonszerzést követően mindkét vállalatnál megteremtődött az a professzionális anyagi és szakmai háttér, mely az országhatárokon túlnyúló értékesítést aktívan támogatni tudja. Mivel Magyarország 2004–ben csatlakozott az Európai Unióhoz, minden körülmény támogatta a két gyártó termékeinek aktívabb megjelenését a hazai piacon.

A 2004–ig elért ismertségre, eredményekre támaszkodva egyre komolyabb referenciákat tudhat a cég magáénak, elsősorban a kommunális szennyvíz elvezetésére szolgáló beruházások területén:
  • A Nocchi név - bár a termékek jelentős része tiszta víz szivattyúzására alkalmas – a házi kis átemelőkbe telepíthető Biox és Priox szivattyúk révén vált ismertté.
  • A Jung név pedig a nagyobb, közterületi átemelőkben üzemelő – korábbi nevükön UAK és UFK – MultiCut, MultiStream és MultiFree szivattyúkról lett ismert.
A két gyártó portfóliója jól kiegészíti egymást:

A Nocchi elsősorban az épített környezet tisztavíz kiszolgálását ellátó, vagy segítő kútszivattyúkat és nyomásfokozókat gyárt és ezt egészíti ki a ház körüli szürkevíz hasznosításhoz és szennyvíz elvezetéshez használható fentebb már említett Priox, Biox, és Omnia termékcsalád, valamint egy-egy speciális területre szánt termék.
Nocchi termékek
Nocchi termékek

A Jung esetében a termékkínálat markánsan két felhasználási területre összpontosít: a ház körüli épületgépészeti alkalmazásokra (szennyezett és szennyvíz vonalon), illetve a kommunális szennyvizes rendszerekre.
Jung Pumpen termékek
Jung Pumpen termékek

A Jung Pumpen GmbH Kereskedelmi képviselete mindkét gyártó termékeinek promócióját hivatott Magyarországon és a környező országban ellátni, partnereit a szivattyúk megfelelő kiválasztásában, ajánlatok kidolgozásában és a rendelések gyártók felé történő ügyintézésében tudják segíteni.

A cég legjelentősebb hazai referenciája a 2015. évhez kötődik: büszkék rá, hogy a Szentendrei-sziget településeinek és Leányfalu, valamint Tahi szennyvíz elvezetésének építése – hivatalos nevén a „Szentendrei szennyvíz-agglomerációhoz tartozó települések szennyvíz-csatornázási rendszereinek fejlesztése” – során a kivitelezés eredményeképpen az átemelőkbe beépült több, mint 200 db Nocchi Priox, és 86 db Jung szennyvíz szivattyú.


Ha a Jung és Nocchi Magyarországon forgalmazott termékeinek adatait meg szeretné tekinteni, termékismertetőit letölteni, kattintson az alábbi termékképekre. Ajánlatkérését vagy további kérdéseit elküldheti írásban a Jung Pumpen GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet munkatársának az alábbi gombok használatával.
 
A hírben szereplő termékek
Jung Pumpen US 62-251 merülő szennyvízszivattyú Jung Pumpen US 73-253 merülő szennyvízszivattyú Jung Pumpen US 73-103 HE merülő szennyvízszivattyú forró vízhez Jung Pumpen US 75-155 merülő szennyvízszivattyú
 
Jung Pumpen merülő szivattyúk szennyezett vízre
6 termék

Szárazon futás biztos merülő szivattyúk több sorozatban a különböző közegekre és alkalmazási területekre. Átemelők alkalmazása esetén a beépítéshez ajánlott a vezetőcső-rendszer használata. Sokféle kiegészítő, vezérlések és különböző gyűjtő tartályok térszint fölötti vagy alatti alkalmazásra egészítik ki a szivattyúpalettát.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Jung Pumpen WCfix 260 szennyvízátemelő Jung Pumpen WCfix Plus szennyvízátemelő Jung Pumpen Compli 1000 szennyvízátemelő
 
Jung Pumpen beltéri átemelők fekáliatartalmú szennyvízre
3 termék

Jung Pumpen GmbH. kompakt szennyvíz átemelői között megtalálhatóak a beltéri elhelyezésre alkalmas termékek, valamint a kültéri beépítésre alkalmas átemelők is. A beltéri elhelyezésre alkalmas termékek sora a ház körüli alkalmazású kisátemelőktől - WC csésze mögé, vagy fali fülkébe helyezhető WC-fix - a komolyabb teljesítményre képes ipari, vagy félipari alkalmazásokig tart. Kültéri elhelyezésre a föld alá telepíthető PKS aknasorozat elemei ajánlottak.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Jung Pumpen MultiCut merülő szivattyúk szennyvízre, vágórendszerrel Jung Pumpen MultiFree merülő szivattyúk szennyvízre, vortex járókerékkel Jung Pumpen MultiStream merülő szivattyúk szennyvízre, csatornás járókerékkel
 
Jung Pumpen merülő szivattyúk szennyvízre és csapadékvízre
3 termék

A szivattyúk a szokványos szennyezőkkel kevert háztartási szennyvíz szállítására alkalmasak. A MultiCut vágórendszerrel szerelt szennyvízszivattyúk nagy szálas-anyag terhelésnek kitett átemelőkbe, fixen telepítve és nyomott rendszerű csatornarendszerekhez használhatók. A MultiStream és MultiFree szennyvízszivattyúk nagyobb vízszállítási igény esetén kommunális és ipari szennyvízátemelőkben, esővíztározókban használhatóak szennyvíz továbbítására.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Jung Pumpen PRIOX leürítő és átemelő szivattyú
 
Jung Pumpen PRIOX leürítő és átemelő szivattyú

Nemesacél merülő szivattyú vortex járókerékkel a legkülönfélébb feladatokra: mobil alkalmazásokhoz vagy fixen telepített megoldásokhoz, tiszta-, szennyezett- és szennyvízre is házi átemelőkbe. Egy- és háromfázisú motorok nemesacél házban, (1 fázisú motorok kondenzátorral) 10 m kábellel és tekercs hővédelemmel. Egyfázisú motoroknál ráépített úszókapcsolóval, vagy a nélkül.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Jung Pumpen PKS 800 szennyvíz akna
 
Jung Pumpen PKS 800 szennyvíz akna

A PKS szennyvíz átemelő aknák nagy sűrűségű PE-HD polietilénből készült, kültéren földbe süllyeszthető szennyvízátemelő aknacsalád, gyalogos forgalomra, vagy személygépjármű forgalomra alkalmas teherbírású fedlappal. Minden anyag korrózióálló kivitelű: polietilén, PPA, KO. Az akna a gyárban előszerelt, gyors, ezáltal egyszerű beépítést biztosít. 80cm–től 3m átmérőig elérhető a típussor. Kisebb üzemek, irodaépületek, áruházak 5 l/s vízkibocsátásig O80 cm ajánlott a PKS-B 800 alkalmazása. Nagyobb létesítmények víztelenítésére a vízterheléstől függően a PKS 1200-3000 tartályok és megfelelően méretezett szivattyúk javasoltak.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Jung Pumpen K2 plus kondenzvíz szivattyú
 
Jung Pumpen K2 plus kondenzvíz szivattyú

A K2 plus kondenzvíz szivattyú kifejezetten a korszerű kondenzációs kazánok, gáz és olaj tüzelésű készülékek, légkondicionálók, levegő páramentesítők, hűtőkészülékek kondenzátumának szállítására alkalmas. A készüléket modern megjelenés és kompakt méretek mellett a megbízhatóságra is jellemzi. Az újonnan fejlesztett úszókapcsoló a tartályban lévő szintet, míg az elektronika a szivattyú menetidejét felügyeli. A kontrollámpa, a próbameneti gomb, valamint a homokfogó további előnyök, melyek megkülönböztetik a K2 plus rendszerét.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sta-Rite SWIMMEY uszodai szivattyú Sta-Rite Multi EVO-SP uszodai szivattyú klóros/sós vízre Sta-Rite VERSAILLES szökőkút szivattyú
 
Sta-Rite uszodai és szökőkút szivattyúk
3 termék

Vízszintes tengelyű uszodai keringtető szivattyúk édesvízre vagy sós vízre, előszűrővel vagy szűrő nélkül, száraz beépítési mód, léghűtéses motorok.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sta-Rite Multi EVO-E P tisztavíz szivattyú Sta-Rite JET / New JET tisztavíz szivattyúk Sta-Rite JETINOX tisztavíz szivattyú Sta-Rite WATERPRESS nyomásfokozó szivattyúk
 
Sta-Rite vízszintes tengelyű nyomásfokozó szivattyúk és házi vízművek
4 termék

Egy- vagy többfokozatú, vízszintes tengelyű, száraz beépítésű szivattyúk ház körüli, vagy kisebb ipari alkalmazásokra. Öntözésre, nyomásfokozásra, szürkevíz hasznosításra, ciszternákhoz, vagy föld feletti víztárolókhoz.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sta-Rite PVM / PVMI / PVMX függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyúk
 
Sta-Rite PVM / PVMI / PVMX függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyúk

Függőleges tengelyű, többfokozatú „in-line” nyomásfokozók nemesacél hidraulika házzal, öntvény, vagy nemesacél szivattyú talppal, menetes vagy karimás szívó- és nyomóoldali csatlakozással. Háromfázisú motorok alumínium öntvény házban, 0 – 75 kW közötti teljesítménnyel, léghűtéssel és tekercs hővédelemmel, folyamatos üzemre. Motor és hidraulika kuplungos kapcsolattal. Vízszállítási tartomány 0 - 180 m³/h, nyomás tartomány 0 – 30 bar. Nyomásfokozás, öntözés, tűzivíz ellátás.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sta-Rite Pratika ásott kútszivattyú
 
Sta-Rite Pratika ásott kútszivattyú

Többfokozatú, nagy emelőmagasságú búvárszivattyú, tiszta vízre, hagyományos ásott kutakhoz, ciszternákhoz, kisebb kerti öntöző rendszerekhez. Egyfázisú motor nemesacél házban, beépített kondenzátorral, 15 m kábellel, dugvillával és ráépített úszókapcsolóval „plug&play” kivitelben. Csak vízbe merülő üzemre.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sta-Rite Dominator 4 Sta-Rite Dominator 5 Sta-Rite SCM 4 Plus kútszivattyú
 
Sta-Rite csőbúvár szivattyúk
3 termék

Többfokozatú merülő szivattyúk nemesacél házban fúrt kutakba szintkapcsolóval, illetve szintkapcsoló nélkül. Tiszta, max. 60mg/l homoktartalmú vízre, öntözéshez, szürkevíz hasznosításhoz, tárolók töltéséhez illetve ürítéséhez.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Uszodagépészet
Uszodagépészet
Szennyvízátemelő rendszerek
Szennyvízátemelő rendszerek
Nyomásfokozó szivattyúk
Nyomásfokozó szivattyúk
Keringtető szivattyúk, kondenzvíz szivattyúk
Keringtető szivattyúk, kondenzvíz szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...