proidea.hu online termékinformációs katalógus

Aktualizált Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató és tűzvédelmi kiadvány


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2017. október 13.

Építésztervezők és kivitelezők munkáját segítő kiadványok

A Wienerberger 2017. szeptember 1-től érvényes új, frissített műszaki tartalommal készült alkalmazási és tervezési útmutatóval segíti az építésztervezők, kivitelezők munkáját. Az alkalmazási és tervezési útmutatót abból a célból állították össze, hogy részletes információt nyújtson a WIENERBERGER piacvezető termékeiről, a Porotherm Építési Rendszerről.
Szintén szeptemberben jelent meg egy új kiadvány, "Tűzvédelem téglával, egyszerűen" címmel.

A tégla tűzvédelmi szerepe - annak létrejötte óta - elvitathatatlan. Anyagánál fogva - égetett agyag, szerves, éghető alkotók nélkül - kiválóan ellenáll a tűz hatásainak, nagy biztonsággal építhetjük belőle otthonaink, közösségi, vagy akár ipari, kereskedelmi épületeink szerkezeteit. A különféle feladatra optimalizált falazóelemek esetében eltérő tűzállósági teljesítményt tudunk realizálni. Ez függ a falazóelem tulajdonságain túl az elemek összeépítésének módjától, illetve a szerkezet megvalósulásától is. Az egyes szerkezetek teljesítményének meghatározása, illetve igazolása számos módon történhet. A meghatározás "klasszikus" módja az 1:1-es modellen történő szabványos tűzállósági vizsgálat. Nagyszámú ilyen kísérlet elvégzésének köszönhetően - hasonlóan a normál hőmérsékletű tervezéshez - tipizálni lehetett a falazóelemeket tűzvédelmi szempontból és megadni a belőlük készülő falazatok tűzállósági határérték jellemzőit, hogy ne kelljen minden egyes elemre külön-külön ezt a vizsgálatot elvégezni. Ez a tudástár az Eurocode szabványsorozat.

A WIENERBERGER célja ezzel a prospektussal, hogy ezt a tudásanyagot közelebb vigyék a téglával dolgozó szakemberekhez, és megismertessék velük a legegyszerűbb használatának mindennapi gyakorlatát, illetve a hozzá kapcsolódó - jogszabályoknak megfelelő - igazolási módját. Ehhez egy megfelelő eszközt is javasolnak. Röviden kitérnek ezen felül a legmodernebb téglatechnológia e téren nyújtott előnyére is.
A műszaki segédletek letölthetők a képekre kattintva vagy a gyártó weboldaláról, illetve az info@wienerberger.hu e-mail címen a postacím megadásával, ingyenesen, nyomtatott formában is igényelhető.

Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a WIENERBERGER zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Hír
Megjelent a Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2018/1
2018.04.05    
Kulcsszavak:  wienerberger  alkalmazástechnikai  útmutató  tervezési  segédlet  tégla  téglák  fal  falazat  áthidalók  födémrendszer  porotherm  tűzvédelem