Aktualizált Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató és tűzvédelmi kiadvány

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Építésztervezők és kivitelezők munkáját segítő kiadványok

A Wienerberger 2017. szeptember 1-től érvényes új, frissített műszaki tartalommal készült alkalmazási és tervezési útmutatóval segíti az építésztervezők, kivitelezők munkáját. Az alkalmazási és tervezési útmutatót abból a célból állították össze, hogy részletes információt nyújtson a WIENERBERGER piacvezető termékeiről, a Porotherm Építési Rendszerről.
Szintén szeptemberben jelent meg egy új kiadvány, "Tűzvédelem téglával, egyszerűen" címmel.

A tégla tűzvédelmi szerepe - annak létrejötte óta - elvitathatatlan. Anyagánál fogva - égetett agyag, szerves, éghető alkotók nélkül - kiválóan ellenáll a tűz hatásainak, nagy biztonsággal építhetjük belőle otthonaink, közösségi, vagy akár ipari, kereskedelmi épületeink szerkezeteit. A különféle feladatra optimalizált falazóelemek esetében eltérő tűzállósági teljesítményt tudunk realizálni. Ez függ a falazóelem tulajdonságain túl az elemek összeépítésének módjától, illetve a szerkezet megvalósulásától is. Az egyes szerkezetek teljesítményének meghatározása, illetve igazolása számos módon történhet. A meghatározás "klasszikus" módja az 1:1-es modellen történő szabványos tűzállósági vizsgálat. Nagyszámú ilyen kísérlet elvégzésének köszönhetően - hasonlóan a normál hőmérsékletű tervezéshez - tipizálni lehetett a falazóelemeket tűzvédelmi szempontból és megadni a belőlük készülő falazatok tűzállósági határérték jellemzőit, hogy ne kelljen minden egyes elemre külön-külön ezt a vizsgálatot elvégezni. Ez a tudástár az Eurocode szabványsorozat.

A WIENERBERGER célja ezzel a prospektussal, hogy ezt a tudásanyagot közelebb vigyék a téglával dolgozó szakemberekhez, és megismertessék velük a legegyszerűbb használatának mindennapi gyakorlatát, illetve a hozzá kapcsolódó - jogszabályoknak megfelelő - igazolási módját. Ehhez egy megfelelő eszközt is javasolnak. Röviden kitérnek ezen felül a legmodernebb téglatechnológia e téren nyújtott előnyére is.
A műszaki segédletek letölthetők a képekre kattintva vagy a gyártó weboldaláról, illetve az info@wienerberger.hu e-mail címen a postacím megadásával, ingyenesen, nyomtatott formában is igényelhető.

Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a WIENERBERGER zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kapcsolódó hírek

Megjelent a Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2018/1
Porotherm Építési Rendszer - Megoldás falazatra
Megjelent a Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2018/1
Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2017-es kiadás
Immáron színes kivitelben érhető el a Wienerberger falazati tervezési kiadványa
Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2017-es kiadás

Kategóriák

Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...