proidea.hu online termékinformációs katalógus

Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése


2009. február 18.

Az ACO most megjelent kézikönyve már idén egyetemi oktatási segédanyag

Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése című ACO kézikönyv  
Az ACO Magyarország gondozásában, a napokban jelent meg, az épületek vízelvezetése témakörben hiánypótló szakmai kiadvány, az „Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése” című kézikönyv. A könyvet az építőipar legkülönbözőbb területein dolgozó tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, műszaki ellenőröknek, az üzemeltetéssel foglalkozó szakembereknek és a hatósági feladatokat ellátó műszaki kollégáknak ajánlják.

A kiadvány szerzői, a németországi szabványok és európai építési normák kidolgozásában is meghatározó szerepet játszó német ACO Haustechnik munkatársai. A magas színvonalú műszaki tartalmon kívül, a hazai alkalmazhatóságot az is garantálja, hogy a magyar kiadás szakmai lektorai, a budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárai, Dr. Barna Lajos PhD. okl. gépészmérnök és Dr. Tömösy László PhD. okl. gépészmérnök, irányítástechnikai szakmérnök. A könyv szakmai értékét az is jelzi, hogy 2009. első félévétől a BME gépészmérnöki karán oktatási segédanyagként kerül bevezetésre.


A könyv fejezetei:
  • Összefolyó rendszerek
  • Lapos tetők víztelenítése és csőrendszerei
  • Megelőző tűzvédelem (a vízelvezetésben)
  • Visszatorlódás elleni védelem
  • Zsíros szennyvizek visszatartása

Az egyes fejezetek felépítése állandó. Az témához szükséges alapvető előírások és szabványok bemutatása után, a tervezési szempontokat és a méretezés alapjait taglalja. Megismertet a szerkezetek működési elvével és a beépítés, szerelés, karbantartás alapvető fogásaival, az esetleges speciális előírásokkal. A fejezetek végén következnek a kapcsolódó ACO termékek és a tipikus beépítési helyzetek leírása.

Amennyiben szeretne hozzá jutni a kiadványhoz, jelezze igényét a www.aco.hu honlap „Kapcsolatfelvétel” menüpont alatt, és a regisztrációs lap kitöltése után, ingyenesen juttatják el Önnek területi képviselő kollégák révén. Ugyanerre a célra, illetve további információkérésre használhatja az alábbi Információkérés gombot is.
 
 

Cég
Székhely: H-2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos utca 24.
Telefon: +36 24 620 380
Fax: +36 24 620 389
E-mail:
Web: www.aco.hu
Dobos István
vezető kategória menedzser +36 30 311 7070
   
   
   
Az ACO Magyarország 1993-ban alakult a német ACO Severin Ahlmann GmbH & Co. KG százszázalékos leányvállalataként. A németországi Rendsburgban 1946-ban alapított anyacég a felszíni vízelvezetési rendszerek világszerte piacvezető gyártója és szállítója. Az évek során jelentősen kiszélesedett mély- és magasépítési termékpalettáját és értékesítési szervezetét az ACO Magyarország a vevői igények magasabb szintű kielégítése céljából 2001 év elején újrastruktúrálta és szakirányú divíziókat hozott létre, valamint bevezette az ISO 9001:2000 minősébiztosítási rendszert.
Márkanevek: ACO
Kulcsszavak:  ACO  vízelvezetés  kézikönyv  tervezés  tervezése  kivitelezés  kivitelezése  tervezési  segédlet