Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése

Az ACO most megjelent kézikönyve már idén egyetemi oktatási segédanyag

Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése című ACO kézikönyv
Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése című ACO kézikönyv
Galéria
Az ACO Magyarország gondozásában, a napokban jelent meg, az épületek vízelvezetése témakörben hiánypótló szakmai kiadvány, az „Épületek vízelvezetésének tervezése és kivitelezése” című kézikönyv. A könyvet az építőipar legkülönbözőbb területein dolgozó tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, műszaki ellenőröknek, az üzemeltetéssel foglalkozó szakembereknek és a hatósági feladatokat ellátó műszaki kollégáknak ajánlják.

A kiadvány szerzői, a németországi szabványok és európai építési normák kidolgozásában is meghatározó szerepet játszó német ACO Haustechnik munkatársai. A magas színvonalú műszaki tartalmon kívül, a hazai alkalmazhatóságot az is garantálja, hogy a magyar kiadás szakmai lektorai, a budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárai, Dr. Barna Lajos PhD. okl. gépészmérnök és Dr. Tömösy László PhD. okl. gépészmérnök, irányítástechnikai szakmérnök. A könyv szakmai értékét az is jelzi, hogy 2009. első félévétől a BME gépészmérnöki karán oktatási segédanyagként kerül bevezetésre.


A könyv fejezetei:
  • Összefolyó rendszerek
  • Lapos tetők víztelenítése és csőrendszerei
  • Megelőző tűzvédelem (a vízelvezetésben)
  • Visszatorlódás elleni védelem
  • Zsíros szennyvizek visszatartása

Az egyes fejezetek felépítése állandó. Az témához szükséges alapvető előírások és szabványok bemutatása után, a tervezési szempontokat és a méretezés alapjait taglalja. Megismertet a szerkezetek működési elvével és a beépítés, szerelés, karbantartás alapvető fogásaival, az esetleges speciális előírásokkal. A fejezetek végén következnek a kapcsolódó ACO termékek és a tipikus beépítési helyzetek leírása.

Amennyiben szeretne hozzá jutni a kiadványhoz, jelezze igényét a www.aco.hu honlap „Kapcsolatfelvétel” menüpont alatt, és a regisztrációs lap kitöltése után, ingyenesen juttatják el Önnek területi képviselő kollégák révén. Ugyanerre a célra, illetve további információkérésre használhatja az alábbi Információkérés gombot is.
 

Kategóriák

Zsírleválasztók
Zsírleválasztók
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Nagykonyhai berendezések
Nagykonyhai berendezések
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...