proidea.hu online termékinformációs katalógus

Vetlanda nyílászárók a Szabadság téri idodaházon


2009. november 05.

Motoros mozgatású, lamellás árnyékolóval lehatárolt íves üvegtető

Budapest V. kerületében a Honvéd utca, Szabadság tér és Aulich utca által közrefogott négyemeletes, belsőudvaros egykori bér-, jelenleg irodaházat Dungyerszky Lázár építtette Meinig Artúr tervei alapján 1900-ban. Az eklektikus stílusú épület átalakítási munkáinak megtervezése során fő szempont volt az épület meglévő értékeinek megőrzése mellett a modernkor kívánalmainak megfelelő irodaház kialakítása. A modernizálási törekvések eredményeként a külső homlokzaton az eredeti tetőforma megtartásával eternitből előállított, motoros mozgatású, lamellás árnyékolóval lehatárolt íves üvegtető kerül kialakításra.

Szabadság téri irodaház Íves üvegtető

Az íves manzárdtető érdekessége, hogy a kétrétegű hőszigetelő üvegen kívül az alumínium függönyfal profilokat, illetve a megtámasztó acélszerkezetet is ívesíteni kellett a megfelelő sugárral. Emellett az üvegfal ún. félstruktúrális kialakítású: a függőleges osztásokban leszorító profilok, míg vízszintesen struktúrális szilikon lett beépítve az üveg síkjában. A függőleges lizénákra rögzített konzolok - "schwertek" -, valamint a tetőről lelógatott acélpenge fogadja majd az előzőekben említett eternitlapos, motoros mozgatású, lamellás árnyékolót.

Alumínium függönyfal profilok Kétrétegű hőszigetelő üveg

A továbbiakban beépítésre fog kerülni egy, a belső átriumot lefedő acélváz tartószerkezetű üvegtető, a triplex liftet határoló rozsdamentes acél megfogó elemekkel rögzített ragasztott biztonsági üvegfal, a függőfolyosó körüli vonalmenti megfogású ragasztott biztonsági üvegfal, valamint az üvegtető felett körbemenő kétszintes függönyfal.
Ez utóbbi függönyfal érdekessége - amellett, hogy ez is félstruktúrális kialakítású - hogy a napvédő üvegek egy része szitázott lesz, eltérő megjelenéssel.

Belső átriumot lefedő üvegtető Eternitlapos, lamellás árnyékoló Motoros mozgatású árnyékoló

Ha a Vetlanda nyílászáróival kapcsolatban bővebb információt, katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Vetlanda Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1015 Budapest, Szabó Ilonka u. 22.
Telefon: +36 1 225 0641
Fax: +36 1 225 0642
E-mail:
Web: www.vetlanda.hu
   
   
   
   
   
A Vetlanda Kft. vállalja kereskedelmi ill. gyártó létesítményekben, közintézményekben, hotelekben valamint exkluzív családi házakban kül- és beltéri ajtók, ablakok, üvegfalak, üvegtetők, télikertek, (ÉMI által bevizsgált) tűzálló szerkezetek, kézi- és automata tolóajtók gyártását és szerelését sapa: svéd alumínium profilrendszerből.
Márkanevek: sapa
Kulcsszavak:  Vetlanda  nyílászárók  eternitlapos  motoros  lamellás  árnyékoló  íves  üvegtető  alumínium  függönyfal  profil