proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tűzivíz tárolás horganyzott acél tartályban


2014. március 21.

A tűzihorgonyzott acél bordáslemezből készült tartályok KPE cső-összekötéssel alkotnak egy rendszert

Új építéseknél, illetve a korábban már használatbavételre került létesítmények bővítésekor szükséges a tűzvédelemhez előírt oltóvíz mennyiség biztosítása, vagyis a védendő területhez megfelelő tűzoltó vízforrásokat (tűzcsapok, oltóvíztároló medencék, egyéb vízkivételi lehetőségek) kell biztosítani.

Ezeknek a szerkezeti, illetve műszaki elemeknek a tervezése és a megfelelő színvonalon végzett kivitelezése nélkülözhetetlen a biztonságos üzemelteltetéshez.

A Pureco Kft. az elmúlt években több létesítménynél (Debreceni Labdarúgó Akadémia, LEGO nyíregyházi gyára, Liszt Ferenc repülőtér DHL) alkalmazta csapadékvíz szikkasztásra a Tubosider horganyzott acélcsöveit, mely csőanyagok zárt tartályként is kialakíthatóak, így kiválóan alkalmasak folyadék tárolásra, és tűzivíz tartályként is alkalmazhatóak.

Az elmúlt időszakban több ezer m³ tűzivíz tartályt értékesítettek, a legnagyobb munkát Felcsúton végezték, ahol az épülő labdarúgó akadémia arénájához 360 m³ össztérfogattal rendelkező tűzivíz tározó rendszert terveztek és szállítottak. A 2,4 méter átmérőjű, egyenként 60 m³ tározó térfogatú, tűzihorgonyzott acél bordáslemezből készült tartályok KPE cső-összekötéssel alkotnak egy rendszert.

Az elektro-galvanizált alapanyagú, 2,0 mm lemezvastagságú tartályok egyik előnye, hogy a rendelkezésre álló hely függvényében moduláris jelleggel is lerakhatók. Statikailag közúti "A" teherbírásra méretezettek, így nehéz gépjármű forgalommal terhelt burkolatok alá is telepíthetőek. A 6 db 60 m³-es tartály telepítése gyors volt és egyszerű, így egy hét alatt beépítésre került a stadion előírás szerinti tűzivíz mennyiségéhez szükséges tároló rendszer.

A legfontosabb telepítési fázisok:

 
A beépítési előírás szerinti a telepítéshez előkészítették a kb. 18*21 méter nagyságú munkagödröt.
 
A 30 cm-es szemcsés tömöríthető ágyazatra 10 cm, nem tömörített homokágy szükséges.

 
A tartályokat daruval helyezték egymás mellé.
 
A KPE-összekötéseket követően az előírásnak megfelelően készítették el a műszaki töltést.

 
Parkoló alá épített tározó rendszer szellőzését egyesítették.
 
A szerelvények, tűzcsapok is a helyükre kerültek.

A járható, ellenőrizhető, karbantartható rendszer kifogástalanul működik, magas fokú üzemelési biztonsággal, hosszú élettartamú megoldást jelent tűzivíz tárolására.

A Tubosider acéltartályokról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Tubus csapadékvíz tároló tartályok

Korcolt tűzihorganyzott korrugált acélból készült tároló tartályok. A Pureco spirál korcolt, körszelvényű csöveket forgalmaz a 400-3600 mm átmérő tartományban. A szállíthatóság figyelembevételével a csöveik 3-13 m hosszúságban készülnek, a különálló csőszakaszok pántok alkalmazásával csatlakoztathatók egymáshoz. A csövek víztartását a korcolás kialakítása során befűzött gumi tömítőgyűrű biztosítja. A csövek végeinek fenéklemezzel történő lezárásával tároló tartály kerül kialakításra. Egyszerű lakatos utómunkálatokkal aknák, lebúvó nyílások, ki és befolyó csonkok, folyadék szétválasztók alakíthatók ki. A különböző tározó elrendezésekkel – vonalas vagy mátrix – a rendelkezésre álló alapterületen leghatékonyabb tározó kapacitás alakítható ki.

Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Tartályok termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  tűzivíz  tárolás  horganyzott  acél  tartály  Tubosider  KPE  cső  Pureco