Tűzivíz tárolás horganyzott acél tartályban

A tűzihorgonyzott acél bordáslemezből készült tartályok KPE cső-összekötéssel alkotnak egy rendszert

Új építéseknél, illetve a korábban már használatbavételre került létesítmények bővítésekor szükséges a tűzvédelemhez előírt oltóvíz mennyiség biztosítása, vagyis a védendő területhez megfelelő tűzoltó vízforrásokat (tűzcsapok, oltóvíztároló medencék, egyéb vízkivételi lehetőségek) kell biztosítani.

Ezeknek a szerkezeti, illetve műszaki elemeknek a tervezése és a megfelelő színvonalon végzett kivitelezése nélkülözhetetlen a biztonságos üzemelteltetéshez.

A Pureco Kft. az elmúlt években több létesítménynél (Debreceni Labdarúgó Akadémia, LEGO nyíregyházi gyára, Liszt Ferenc repülőtér DHL) alkalmazta csapadékvíz szikkasztásra a Tubosider horganyzott acélcsöveit, mely csőanyagok zárt tartályként is kialakíthatóak, így kiválóan alkalmasak folyadék tárolásra, és tűzivíz tartályként is alkalmazhatóak.

Az elmúlt időszakban több ezer m³ tűzivíz tartályt értékesítettek, a legnagyobb munkát Felcsúton végezték, ahol az épülő labdarúgó akadémia arénájához 360 m³ össztérfogattal rendelkező tűzivíz tározó rendszert terveztek és szállítottak. A 2,4 méter átmérőjű, egyenként 60 m³ tározó térfogatú, tűzihorgonyzott acél bordáslemezből készült tartályok KPE cső-összekötéssel alkotnak egy rendszert.

Az elektro-galvanizált alapanyagú, 2,0 mm lemezvastagságú tartályok egyik előnye, hogy a rendelkezésre álló hely függvényében moduláris jelleggel is lerakhatók. Statikailag közúti "A" teherbírásra méretezettek, így nehéz gépjármű forgalommal terhelt burkolatok alá is telepíthetőek. A 6 db 60 m³-es tartály telepítése gyors volt és egyszerű, így egy hét alatt beépítésre került a stadion előírás szerinti tűzivíz mennyiségéhez szükséges tároló rendszer.

A legfontosabb telepítési fázisok:
Galéria
Galéria
A beépítési előírás szerinti a telepítéshez előkészítették a kb. 18*21 méter nagyságú munkagödröt.
A 30 cm-es szemcsés tömöríthető ágyazatra 10 cm, nem tömörített homokágy szükséges.
Galéria
Galéria
A tartályokat daruval helyezték egymás mellé.
A KPE-összekötéseket követően az előírásnak megfelelően készítették el a műszaki töltést.
Galéria
Galéria
Parkoló alá épített tározó rendszer szellőzését egyesítették.
A szerelvények, tűzcsapok is a helyükre kerültek.
A járható, ellenőrizhető, karbantartható rendszer kifogástalanul működik, magas fokú üzemelési biztonsággal, hosszú élettartamú megoldást jelent tűzivíz tárolására.

A Tubosider acéltartályokról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Tubus csapadékvíz tároló tartályok

Korcolt tűzihorganyzott korrugált acélból készült tároló tartályok. A Pureco spirál korcolt, körszelvényű csöveket forgalmaz a 400-3600 mm átmérő tartományban. A szállíthatóság figyelembevételével a csöveik 3-13 m hosszúságban készülnek, a különálló csőszakaszok pántok alkalmazásával csatlakoztathatók egymáshoz. A csövek víztartását a korcolás kialakítása során befűzött gumi tömítőgyűrű biztosítja. A csövek végeinek fenéklemezzel történő lezárásával tároló tartály kerül kialakításra. Egyszerű lakatos utómunkálatokkal aknák, lebúvó nyílások, ki és befolyó csonkok, folyadék szétválasztók alakíthatók ki. A különböző tározó elrendezésekkel – vonalas vagy mátrix – a rendelkezésre álló alapterületen leghatékonyabb tározó kapacitás alakítható ki.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tartályok
Tartályok
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...