Beltéri vizes helyiségek vízszigetelése Sikalastic-220 W kenhető szigeteléssel

Sikalastic-220 W kenhető vízszigetelés

Ideális választás normál vagy nagy igénybevételnek kitett helyiségekben is

Vizes helyiségek vízszigetelésénél többféle technológiai megoldás közül lehet választani, és a döntést nem csak a magas szintű műszaki paraméterek, hanem további fontos szempontok is befolyásolhatják, úgy, mint a felhasználóbarát alkalmazhatóság, a gyors kötésidők, az egymással kompatibilis anyagrendszerek és a komplexitás.

A fürdőszobák, zuhanyzók, konyhák és mosókonyhák víz elleni szigetelése különösen összetett feladat, melyre ideális megoldást nyújt a Sikalastic-220 W kenhető vízszigetelés.

Műgyanta alapú, felhasználásra kész kenhető vízszigetelés

A Sikalastic-220 W vizes helyiségek vízszigeteléséhez kifejlesztett, felhasználásra kész, egykomponensű, vizes bázisú, rendkívül rugalmas, kenhető műgyanta - vagy másnéven folyékony fólia - vízszigetelés, mely alkalmazható beltéri csempe és padlóburkolat alá. Gyorskötésű, így száradási ideje sokkal kedvezőbb, mint a cementkötésű zsákos termékeké. A megszáradt vízszigetelés közvetlenül burkolható. Alkalmas vizes helyiségek falaihoz.

További előnyös tulajdonsága, hogy repedésáthidaló, ezáltal hézagmentes zárást biztosít. Felhasználható sokféle alapfelületen úgy, mint betonon, cementvakolaton, gipszkartonon, gipsz vakolaton, gipsztéglákon, száraz esztrichen vagy régi kerámiaburkolaton. A termék megfelel az ETAG 022:1 követelményeinek. Használatával a termékrendszer részét képező vízszigetelő hajlaterősítő szalagok, mandzsetták, sarokelemek könnyebben beépíthetők.

Sikalastic-220 W kenhető vízszigetelés
Sikalastic-220 W kenhető vízszigetelés

Könnyű felhasználhatóság

A Sikalastic-220 W esetében felhasználásra kész anyagról beszélünk, tehát a munkához szükséges anyag előállítása még egyszerűbb, mint a zsákos termékek esetében, amelyekhez a vizet nekünk kell adagolni. Rendkívül takarékos, lehetővé teszi, hogy akkora mennyiséget használjunk fel, amennyi az adott munkához valóban szükséges. Anyagveszteség tulajdonképpen nincs, az esetlegesen megmaradt anyagot visszazárhatjuk és a legközelebbi felhasználás alkalmával folytathatjuk a használatát. Kész emulzió lévén pormentes, tisztább munkakörnyezetet biztosít, valamint a mozgatása és szállítása is könnyebb.

A Sikalastic-220 W beltéri használatra alkalmas. 7 illetve 16 kg-os kiszerelésben kapható, kétrétegű felhordás esetén anyagszükséglete körülbelül 1,35 kg/m².

Felhasználása előtt a fogadó felületet szabványosan elő kell készíteni. Azok kellően legyenek teherbíróak, por és szennyeződésmentesek. A nedvszívó felületeket Sikafloor-01 Primer alapozóval kezeljük. A sík eltéréseket a megfelelő állékony, vagy önterülő Sika kiegyenlítő anyagokkal egyenlítsük ki.

Egy vizes helyiség burkolásának javasolt rétegrendje:

Vizes helyiség burkolásának javasolt rétegrendje
Vizes helyiség burkolásának javasolt rétegrendje
A hírben szereplő termékek
Sikalastic-220 W kenhető vízszigetelés
 
Sikalastic-220 W kenhető vízszigetelés

A Sikalastic-220 W egy felhasználásra kész, kenhető, egykomponensű, vizes bázisú műgyanta vízszigetelés, mely ideális megoldás vizes helyiségekhez. A vízszigetelés teljes felületen ragasztott és csempézésre alkalmas. A Sikalastic-220 W a Sika SealTapes alapozó és csemperagasztó rendszer része. Kizárólag beltéri felhasználásra alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Vizes helyiségek vízszigetelése és hidegburkolása
Vizes helyiségek vízszigetelése és hidegburkolása
A videóból megismerheti a szabványoknak megfelelő szakszerű kivitelezést
Vizes helyiségek vízszigetelése és hidegburkolása
Kategóriák
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelések
Vízszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...