proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pureco szikkasztóblokkok és leválasztó berendezések a Fővárosi Állat- és Növénykertben


2012. május 04.

Felszínhez közeli beépítésre és nagy teherbírásra kifejlesztve

A Fővárosi Állat- és Növénykert Európai Unió által támogatott "Élőhely és gyűjtemény rekonstrukciós" projektje II. ütemének részét képezi a csapadékvíz összegyűjtése és hasznosítása az állatkert burkolt felületeiről.
A járdákra, utakra és épületekre hulló csapadéknak a közcsatornába vezetése helyett a projekt megvalósításával az ide hulló évi közel 2500 m³ csapadékot helyben szivárogtatják el. A szivárogtatók rejtett pozícióban (felszín alatti üregeket képezve) kerülnek elhelyezésre, amelynek előnye, hogy így a párolgási veszteség csekély, továbbá a víz elsősorban a talaj alsóbb rétegei felé szivárog el, míg az öntözőrendszerek jellemzően inkább a feltalaj sekélyebb benedvesítésére alkalmasak. Ezzel a megoldással azonban közvetlenül a fás növényállomány gyökérzónájába jut a víz. Az elszivárogtatás járulékos kedvező hatása, hogy a közcsatornába vezetett vízmennyiség jelentősen csökken, azaz a környezeti terhelést is csökkenti az Állatkert. A fás növényállományra gyakorolt további kedvező hatásokról a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján olvashat.
A Pureco Kft. a SADE- Magyarország Mélyépítő Kft.-vel együttesen a Pureco által forgalmazott Permavoid 38 szikkasztórendszer beépítéséről határozott, melyet speciálisan a felszínhez közeli beépítésre és nagy teherbírásra fejlesztettek ki. A csapadékvizet a szikkasztórendszerre való rávezetése előtt a Pureco Kft. által fejlesztett és forgalmazott víznyelőbe telepíthető ENVIA CRC leválasztó berendezésekkel szűrik az esetleges olajos szennyeződésektől, falevelektől, és az esővíz által magával szállított egyéb hordaléktól.
A februári havas-fagyos időjárás ellenére is sikeresen időben leszállításra és beépítésre került a 330 m³-nyi szikkasztóelem és a 117 db leválasztó egység, melyek immár üzemre készen várják a tavaszi esőket.

A Permavoid szikkasztórendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Szivárgó, szikkasztó rendszerek termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  pureco  Permavoid  38  szikkasztórendszer  szikkasztóblokkok  leválasztó  berendezések