Pureco szikkasztóblokkok és leválasztó berendezések a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Felszínhez közeli beépítésre és nagy teherbírásra kifejlesztve

A Fővárosi Állat- és Növénykert Európai Unió által támogatott "Élőhely és gyűjtemény rekonstrukciós" projektje II. ütemének részét képezi a csapadékvíz összegyűjtése és hasznosítása az állatkert burkolt felületeiről.
A járdákra, utakra és épületekre hulló csapadéknak a közcsatornába vezetése helyett a projekt megvalósításával az ide hulló évi közel 2500 m³ csapadékot helyben szivárogtatják el. A szivárogtatók rejtett pozícióban (felszín alatti üregeket képezve) kerülnek elhelyezésre, amelynek előnye, hogy így a párolgási veszteség csekély, továbbá a víz elsősorban a talaj alsóbb rétegei felé szivárog el, míg az öntözőrendszerek jellemzően inkább a feltalaj sekélyebb benedvesítésére alkalmasak. Ezzel a megoldással azonban közvetlenül a fás növényállomány gyökérzónájába jut a víz. Az elszivárogtatás járulékos kedvező hatása, hogy a közcsatornába vezetett vízmennyiség jelentősen csökken, azaz a környezeti terhelést is csökkenti az Állatkert. A fás növényállományra gyakorolt további kedvező hatásokról a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján olvashat.
Galéria
A Pureco Kft. a SADE- Magyarország Mélyépítő Kft.-vel együttesen a Pureco által forgalmazott Permavoid 38 szikkasztórendszer beépítéséről határozott, melyet speciálisan a felszínhez közeli beépítésre és nagy teherbírásra fejlesztettek ki. A csapadékvizet a szikkasztórendszerre való rávezetése előtt a Pureco Kft. által fejlesztett és forgalmazott víznyelőbe telepíthető ENVIA CRC leválasztó berendezésekkel szűrik az esetleges olajos szennyeződésektől, falevelektől, és az esővíz által magával szállított egyéb hordaléktól.
A februári havas-fagyos időjárás ellenére is sikeresen időben leszállításra és beépítésre került a 330 m³-nyi szikkasztóelem és a 117 db leválasztó egység, melyek immár üzemre készen várják a tavaszi esőket.
Galéria

A Permavoid szikkasztórendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Szivárgó, szikkasztó rendszerek
Szivárgó, szikkasztó rendszerek
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...