PREFA Prefalz Solar rendszer egy trentinoi iskolaépületen

Tetősíkokba integrált fotovoltaikus rendszer

Déltirol – ahogy mondani szokás – az Alpok legszebb szabadtéri színpada. A friss, tiszta hegyi levegő és a páratlan kilátás az alpesi környezetre látszólag végtelen napsütéssel párosul. Egy trentinoi iskola ezt a napsütést hasznosítja. A tetők- és homlokzatok specialistájával, a PREFA-val az iskolaépület nem csak építészeti koncepciójával, hanem az integrált fotovoltaikus rendszernek köszönhetően a saját, környezetbarát energiaellátásával is a többi épület fölé emelkedik.
Galéria

A Nonstal központjában, 830 méter magasan elhelyezkedő Coredo 1.500 lakossal büszkélkedhet. A Scuola Bartolomeo Sicher di Coredo tetején elhelyezett integrált napelemekkel a kis település a régió számára is fontos energiamegtakarítást kívánta kihangsúlyozni.

Energiahatékony egység
A megvalósítás során a felelősök a PREFA Prefalz Solar rendszere mellett voksoltak. A hagyományos termékekkel ellentétben a Prefalz Solar rendszerrel a teljes tetőfelület beborítható a vékonyréteg panelekkel. A PREFA területi képviselője, Reinhold Augschöll ezt így fogalmazta meg: „A termék nem csupán energiahatékony, hanem építészetileg is tökéletesen illeszkedik a tetők közé. A fotovoltaikus cellákat az egyes tetősíkokba integrálják, melyek ezáltal egy egységgé forrnak össze a tetővel.”

Jeles Coredo-nak és a PREFA-nak
A termék előnyei mind a beépítés során, mind a működés közben megmutatkoznak. A beépítés a jó anyagtulajdonságoknak köszönhetően relatíve egyszerűen és gyorsan történik, mivel nincs hozzá szükség fogadószerkezetre. A tetőre történő ragasztásnak köszönhetően ez a high-tech megoldás vihar- és szélálló is. A laminált cellák nem tartalmaznak üveget, ezáltal ellenállnak a jégesőnek is. A panelek gyors felmelegedése következtében a hó hamar leolvad, és a jég sem tehet kárt a szerkezetben. A vékonyréteg technológia alkalmazásával 30%-kal nagyobb hozam realizálható, mint a hagyományos technológiáknál. Összességében: Jeles mint Coredo-nak, mind a PREFA-nak.

A PREFA Prefalz Solar rendszer letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...