proidea.hu online termékinformációs katalógus

PREFA Prefalz Solar rendszer egy trentinoi iskolaépületen


2012. július 26.

Tetősíkokba integrált fotovoltaikus rendszer

Déltirol – ahogy mondani szokás – az Alpok legszebb szabadtéri színpada. A friss, tiszta hegyi levegő és a páratlan kilátás az alpesi környezetre látszólag végtelen napsütéssel párosul. Egy trentinoi iskola ezt a napsütést hasznosítja. A tetők- és homlokzatok specialistájával, a PREFA-val az iskolaépület nem csak építészeti koncepciójával, hanem az integrált fotovoltaikus rendszernek köszönhetően a saját, környezetbarát energiaellátásával is a többi épület fölé emelkedik.


A Nonstal központjában, 830 méter magasan elhelyezkedő Coredo 1.500 lakossal büszkélkedhet. A Scuola Bartolomeo Sicher di Coredo tetején elhelyezett integrált napelemekkel a kis település a régió számára is fontos energiamegtakarítást kívánta kihangsúlyozni.

Energiahatékony egység
A megvalósítás során a felelősök a PREFA Prefalz Solar rendszere mellett voksoltak. A hagyományos termékekkel ellentétben a Prefalz Solar rendszerrel a teljes tetőfelület beborítható a vékonyréteg panelekkel. A PREFA területi képviselője, Reinhold Augschöll ezt így fogalmazta meg: „A termék nem csupán energiahatékony, hanem építészetileg is tökéletesen illeszkedik a tetők közé. A fotovoltaikus cellákat az egyes tetősíkokba integrálják, melyek ezáltal egy egységgé forrnak össze a tetővel.”

Jeles Coredo-nak és a PREFA-nak
A termék előnyei mind a beépítés során, mind a működés közben megmutatkoznak. A beépítés a jó anyagtulajdonságoknak köszönhetően relatíve egyszerűen és gyorsan történik, mivel nincs hozzá szükség fogadószerkezetre. A tetőre történő ragasztásnak köszönhetően ez a high-tech megoldás vihar- és szélálló is. A laminált cellák nem tartalmaznak üveget, ezáltal ellenállnak a jégesőnek is. A panelek gyors felmelegedése következtében a hó hamar leolvad, és a jég sem tehet kárt a szerkezetben. A vékonyréteg technológia alkalmazásával 30%-kal nagyobb hozam realizálható, mint a hagyományos technológiáknál. Összességében: Jeles mint Coredo-nak, mind a PREFA-nak.

A PREFA Prefalz Solar rendszer letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
További hírek a Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  PREFA  Prefalz  Solar  fotovoltaikus  tetőfedés