Nobasil FKD-S ásványgyapot szigetelés 50 méter magas épületen

Csepeli magasház megújult homlokzata Knauf Insulation szigeteléssel

A 2013-ban folyó panelépület-felújítások sorában augusztusban átadásra került a 15 emeletes csepeli magasház megújult homlokzata. A hő és hangszigetelési igényeket egyaránt magas szinten kielégítő Knauf Insulation termék, a Nobasil FKD-S / FKD kőzetgyapot lemez a legszigorúbb követelményeknek is megfelelt, amelyeket ebben az építménykategóriában a szabvány megkövetel.
A csepeli 15 emeletes lakóház nem csak a panelrengetegből emelkedik ki, de magassága miatt a felújításhoz használt szigetelő anyagoknak is különleges követelményeknek kellett megfelelni. Az építőanyagok és épületszerkezetek tűzvédelmi követelményeit szabályozó 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet részletesen leírja az alkalmazható szigetelőanyagok minősítéseit.
Galéria

A magasház tetszetős új vakolatával Csepel üdítő színfoltja lett.
Galéria

A 15 emeletes lakóház szigetelési munkái kiemelt követelményeket támasztottak a kivitelezővel szemben.
Galéria

A Nobasil FKD S ásványgyapottal a hő- és hangszigetelés is lényegesen javult.
Az épület úgynevezett magas épület (a legfelső építményszint szintmagassága meghaladja a 30 métert), emiatt az I. tűzállósági fokozatba tartozik, így a homlokzat szigetelésére csak A1 - nem éghető - tűzvédelmi osztályba sorolt szigetelőanyag használható, amely megfelel az RE 180 perces tűzállósági teljesítménynek. A felújításnál mindezeken felül külön kiemelt figyelem irányult az állványozásra (a teljes épületmagasság több mint 50 m!) és a dübelezésre is (30 m felett 12 db/m² a sarkoknál). A felújítás sikeres lebonyolításához nagy szükség volt egy összehangolt logisztikára (helyszínre szállítás, függőleges anyagmozgatás), az ÉMI által minősített, tapasztalt kivitelezők gyakorlatára, és a gyártók rendszeres ellenőrzésére, amely biztosította az anyagok szakszerű beépítését. A képen is láthatóan az épület nem csak energetikailag újult meg, de az építésziroda által készített színterv eredményeképpen városképileg is üdítő színfoltja lett Csepelnek. A 80 mm vastagságú Nobasil FKD-S ásványgyapot szigeteléssel a ház lakói - hála a szigorú tűzvédelmi előírásoknak - tulajdonképpen ingyen kapták a hangszigetelést a felújítással, ami a forgalmas főút mellett üdítő ajándék mindenkinek. Az ásványgyapot szigetelőlapok használatával az épületek hőszigetelése mellett a hangszigetelés is lényegesen javul. Az átadás utáni üdítő, szép állapotot garantálhatja a Graytherm MW rendszer öntisztuló, UV álló szilikon vakolata, ami páratechnikailag is jól alkalmazkodik az ásványgyapothoz, ezzel is biztosítva a „lélegző” homlokzat kialakítását.

A Nobasil FKD-S ásványgyapot szigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

[an error occurred while processing this directive]

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...