proidea.hu online termékinformációs katalógus

Nobasil FKD-S ásványgyapot szigetelés 50 méter magas épületen


2013. október 01.

Csepeli magasház megújult homlokzata Knauf Insulation szigeteléssel

A 2013-ban folyó panelépület-felújítások sorában augusztusban átadásra került a 15 emeletes csepeli magasház megújult homlokzata. A hő és hangszigetelési igényeket egyaránt magas szinten kielégítő Knauf Insulation termék, a Nobasil FKD-S / FKD kőzetgyapot lemez a legszigorúbb követelményeknek is megfelelt, amelyeket ebben az építménykategóriában a szabvány megkövetel.
A csepeli 15 emeletes lakóház nem csak a panelrengetegből emelkedik ki, de magassága miatt a felújításhoz használt szigetelő anyagoknak is különleges követelményeknek kellett megfelelni. Az építőanyagok és épületszerkezetek tűzvédelmi követelményeit szabályozó 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet részletesen leírja az alkalmazható szigetelőanyagok minősítéseit.
 

A magasház tetszetős új vakolatával Csepel üdítő színfoltja lett.

A 15 emeletes lakóház szigetelési munkái kiemelt követelményeket támasztottak a kivitelezővel szemben.
 

A Nobasil FKD S ásványgyapottal a hő- és hangszigetelés is lényegesen javult.

Az épület úgynevezett magas épület (a legfelső építményszint szintmagassága meghaladja a 30 métert), emiatt az I. tűzállósági fokozatba tartozik, így a homlokzat szigetelésére csak A1 - nem éghető - tűzvédelmi osztályba sorolt szigetelőanyag használható, amely megfelel az RE 180 perces tűzállósági teljesítménynek. A felújításnál mindezeken felül külön kiemelt figyelem irányult az állványozásra (a teljes épületmagasság több mint 50 m!) és a dübelezésre is (30 m felett 12 db/m² a sarkoknál). A felújítás sikeres lebonyolításához nagy szükség volt egy összehangolt logisztikára (helyszínre szállítás, függőleges anyagmozgatás), az ÉMI által minősített, tapasztalt kivitelezők gyakorlatára, és a gyártók rendszeres ellenőrzésére, amely biztosította az anyagok szakszerű beépítését. A képen is láthatóan az épület nem csak energetikailag újult meg, de az építésziroda által készített színterv eredményeképpen városképileg is üdítő színfoltja lett Csepelnek. A 80 mm vastagságú Nobasil FKD-S ásványgyapot szigeteléssel a ház lakói - hála a szigorú tűzvédelmi előírásoknak - tulajdonképpen ingyen kapták a hangszigetelést a felújítással, ami a forgalmas főút mellett üdítő ajándék mindenkinek. Az ásványgyapot szigetelőlapok használatával az épületek hőszigetelése mellett a hangszigetelés is lényegesen javul. Az átadás utáni üdítő, szép állapotot garantálhatja a Graytherm MW rendszer öntisztuló, UV álló szilikon vakolata, ami páratechnikailag is jól alkalmazkodik az ásványgyapothoz, ezzel is biztosítva a „lélegző” homlokzat kialakítását.

A Nobasil FKD-S ásványgyapot szigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Nobalis  FKD-S  kőzetgyapot  tábla  szigetelés  hőszigetelés  magas  épület