Lindab tetők - széles választék profilban és színben

Egyedülállóan széleskörű, folyamatosan bővített termékválaszték

A Lindab Kft. a tetőfedéshez egyedülállóan széleskörű, folyamatosan bővített termékválasztékot kínál. A hidegen alakított, könnyű súlyú Lindab profilok közös jellemzője, hogy korszerű tüzihorganyzott acéllemez alapanyagból készülnek, amely környezetbarát, tartós és nagy teherbírású építőanyagot biztosít az épületek egyik legkényesebb, legjobban igénybevett részére, a tetőre. A külső, látszó felületre különböző típusú és vastagságú bevonat-rendszer kerül (25 ym polieszter vagy matt polieszter, 40 ym Topcoat50), amely a széles színválasztékának köszönhetően esztétikus, a homlokzat anyagainak harmonikus összhangját tudja biztosítani. A Lindab tetőfedő termékek között megtalálhatók a cserepeslemezek, trapézlemezek (alacsony- és magasbordás változatban), szinuszlemezek, síklemezek és szendvicspanelek.
Galéria
Lindab csepeslemezek
Az elsősorban a lakossági felhasználók körében népszerű Lindab Topline cserepeslemez-termékek minden tetőtípuson a cserép természetes megjelenését ötvözik kis önsúllyal, hosszú élettartammal és könnyű szerelhetőséggel. Fő előnyük a nagytáblás fedési módban rejlik, így minimalizálva a beázás veszélyét. Rendkívül kis súlyuknak (~ 5kg/m²) köszönhetően kiválóan alkalmasak meglévő épületek felújítása esetén is - a tetőszerkezet megerősítése, és akár a régi tetőburkolat (pl. pala, zsindely) elbontása nélkül.
A Lindab cserepeslemezeknek számos változata áll az építtetők rendelkezésére. A klasszikus svéd cserépmintázatú LPA profilok (standard LPA, LPA Nova és LPA Classic típusok 400 mm léctávolsággal és 1000 mm fedőszélességgel, LPA Maxi 1070 mm-enkénti alátámasztási lehetőséggel) mellett újabb cserépformákat és jellemzőket kínál az LPA Scandic (modern, mediterrán stílusú cserépforma, rejtett rögzítéssel) és az LPA Nordic cserepeslemez (szögletes mintázatú, alacsony profil, nagyobb fedési szélességgel). A legújabb típusú, kőzúzalék szemcse bevonatos, alucink réteggel védett acéllemezből készülő Lindab Roca cserepeslemezek célja a hagyományos, természetes tetőfedés megjelenésének tökéletes biztosítása, látványban nagyszerűen idézik a mediterrán tetők világát. A négy különböző formájú profil (Toscana, Rustica, Madera és Serena) és a széles színválaszték korlátlan választási szabadságot biztosít.
A teljes tető-rendszerhez hozzátartoznak a szükséges tömítő anyagok, rögzítő- és fűzőcsavarok, szegélyek, szellőztető elemek.
Galéria
Lindab trapéz- és szinuszlemezek
A Lindab Coverline trapézlemezek főként az ipari jellegű, nagyobb alapterületű épületek (pl. gabonatárolók, fedett színek, gyártócsarnokok, raktárak, kereskedelmi épületek stb.) gazdaságos nagytáblás, önhordó anyaga. A Lindab trapézlemezek egyedülállóan változatos méretválasztéka (bordamagasság, lemezvastagság) minden esetben biztosítja az optimális trapézlemez kiválasztását. A trapézlemezek egyik csoportja az alacsony profilok (LTP/LVP8, 12, 20, 35, 45, 50, 60), amelyek külső vagy belső tető- illetve falburkolat funkcióját töltik be, egy- vagy többrétegű szerelt rétegrendekben, alátámasztásukra tipikusan a Lindab vékonyfalú Z/C-profilú szelemen-rendszer szolgál. A könnyű önsúlyú trapézlemezek a tetőfelújítások esetén is gazdaságos megoldást tesznek lehetővé. Az alacsony hullámú profilok között építészeti szempontból nyújtanak egyedi, esztétikus hatást a szinuszprofilok (SIN18 és SIN26, tetőprofilként csak az utóbbi). Speciális termék a páramegkötő alsó filcbevonatos trapézlemez, amely az egyrétegű tetőlemez alsó felületén bizonyos légköri viszonyok mellett elkerülhetetlenül megjelenő kondenzvíz megkötésére szolgál, megakadályozva a lecsepegését a beltérbe.
A trapézlemezek másik nagy csoportját képviselik a nagyobb fesztávolságokat (3 m-től akár 7,5 m-ig) áthidaló magasbordás teherhordó trapézlemezek, az ún. "magasprofilok" (LTP85, 100, 135, 150). A magasprofil alkalmazási területe csarnoképületek hőszigetelt tetőfödémének (lágyfedéses lapostető vagy kéthéjú, alacsony trapézlemezes héjazatú kishajlású tető) vagy közbenső födémek teherhordó trapézlemeze (végleges könnyűszerkezetes födém vagy betonfödém bennmaradó zsaluzataként).
Galéria
Lindab síklemezfedés
A széles bevonati színválasztékkal rendelkező, tüzihorganyzott acél síklemezből készíthető, elegáns korcolt lemezfedés különböző funkciójú középületek (iskolák, irodaházak, kórházak, templomok stb.) vagy exkluzív megjelenésű lakóépületek (családiházak, társasházak) közkedvelt, esztétikus megjelenésű tetőfedő anyaga.
A Lindab PLX bevonatos, korrózióálló, nagyszilárdságú mégis helyszíni megmunkálásra tökéletesen alkalmas "lágy" acéllemezzel készíthető dupla állókorcos fémlemezfedés szilárd aljzatra készül, beázásmentes, fokozottan vízzáró, esztétikus fedési mód. A PLX szalagfedésekkel bármilyen bonyolult, tagolt, akár íves tető-, sőt akár falfelületek is szépen kialakíthatók.
A 2011-ben bevezetett Lindab SRP Click előkorcolt tetőprofil szintén korcolt síklemez tetőfedés megvalósítását szolgálja. Az alapanyag azonban bevonatos "kemény" acéllemez, amely termelékeny gépi profilozásra alkalmas, a bepattintós ("klikk") korcillesztés gyors és gazdaságos kivitelezést tesz lehetővé, elsősorban az egyszerűbb formájú, kevés áttöréssel rendelkező sík tetőfelületek esetében. Az SRP tetőprofillal készülő tetőszerkezet vízzáróságát megfelelő alátéthéjazattal és javasolt tetőhajlásszögek betartásával kell biztosítani.
Galéria
Lindab szendvicspanelek
Az ipari, kereskedelmi épületek egyre népszerűbb tetőfedő anyaga a kétrétegű bevonatos acél fegyverzet között hőszigetelő maggal (poliuretánhab vagy kőzetgyapot) rendelkező előregyártott szendvicspanel. A Lindab Coverline önhordó, hőszigetelt szendvicspanelekkel rövid idő alatt nagy tetőfelületek burkolata kivitelezhető egy rétegben, gazdaságosan. A különböző típusú, vastagságú és színű panelek választéka lehetővé teszi az optimális választást az esztétikai, funkcionális és műszaki követelményeknek (teherbírás, hőszigetelő képesség, tűzállóság) megfelelően.
Galéria
Lindab ereszcsatornák
A tetőfedéshez szorosan kapcsolódik az esővíz-elvezetés eleme, vagyis az ereszcsatorna. A Lindab Rainline külső vízelvezetésű függő ereszcsatornával egyrészt megoldható a csapadék tökéletes és biztonságos elvezetése, másrészt esztétikus megjelenést adhatunk épületünknek, kiemelve a homlokzat és az eresz kontúrjait. A termékek alapanyaga speciális, többrétegű bevonattal ellátott horganyzott acéllemez, amely hosszú távon tetszetős, színes felületet biztosít. A gazdag színválaszték minden homlokzathoz kínál megfelelő alternatívát.
Galéria
Lindab tetőszerkezetek
Végül, a tetők témakörénél meg kell említeni, hogy a tüzihorganyzott acél elemekkel nemcsak a tetőburkolat és ereszcsatorna, hanem a tetők tartószerkezete is gazdaságosan kialakítható Lindab Construline hidegen hengerelt Z/C/U-profilok felhasználásával. A kis fajlagos súlyú, nagy teherbírású acél tetőszerkezetek kiválóan alkalmasak új építésű falazott vagy szerelt épületek esetén vagy meglévő, lapostetős létesítmények utólagos ráépítésére is. Utóbbi esetben az új acél "fedélszék" egyrészt a régi lapostetők beázási problémáit képes hosszú távon megszüntetni, másrészt lehetőséget ad az épület energetikai mutatóinak javítására is (kiegészítő hőszigeteléssel, kiszellőztetett padlástérrel). A tetőhéjazat az előzőekben ismertetett opciók közül bármelyik lehet, az eredeti épület karakteréhez igazodva (cserepeslemez, trapézlemez vagy síklemezfedés). A gyors kivitelezési idő és a szerelt, száraz jellegű technológia garantálja a pontos, biztonságos és gazdaságos megvalósítást.

A Lindab tetőfedő anyagokkal kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Ereszcsatornák
Ereszcsatornák
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Cserepes lemezek
Cserepes lemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...