proidea.hu online termékinformációs katalógus

Knaufinsulation Supafil termékek mellé érkezik ősztől, a Thermo nevű új fújható hőszigetelés


2015. augusztus 25.

Bontás nélküli tetőszigetelés


Ha megfelelő szigetelőanyagot tennénk megfelelő vastagságban a beépített padlásterek tetőszerkezetébe, télen megakadályozhatnánk akár 15-25%-os hőveszteséget, ugyanakkor nyáron megelőzhetnénk azt, hogy a felforrósodott tető felmelegíti a belső légteret. Így spórolhatnánk mind a fűtés-, mind a villanyszámlánkon.

Gyakran hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tetőszerkezet ugyanúgy külső térhatároló felületm mint a homlokzat; sőt ha jobban belegondolunk, a falakat ritkábban színezzük sötét színűre, míg cserépválasztáskor hagyományosan tégla színű vagy ennél sötétebb színeket részesítünk előnyben.

A sötétebb színek nyáron sokkal jobban felmelegednek, ehhez járul még az, hogy a nap beesési szöge nyáron közelebb áll a 90°-hoz, mint más évszakokban, és ezáltal még könnyebben és hamarabb felmelegszik a tető a homlokzathoz képest.

Egy már beépített tetőteret újra szétbontani azért, hogy hőszigeteljük, körülményes feladat, ezért gyakran az utólagosan fújt szigetelés jelenti a legkézenfekvőbb megoldást. A befújt szigetelőanyag a régi, esetenként nem jól megválasztott szigetelés helyére kerülve is megoldást nyújt a problémákra, hiszen tökéletes hőhídmentes szerkezetet biztosít, és minden üreges szerkezetet kiválóan kitölt.

A fújt szigetelés a tetőszerkezetet nem terheli meg, ugyanis az üregeket 30-35 kg/m³ testsűrűséggel fújva 15 cm vastagságban is csak 4,5-5 kg/m² súlyt képvisel, míg a hagyományos ásványgyapot hőszigetelő termékek ennél jóval nehezebbek.

A idei év újdonsága, hogy a Supafil termékek mellé érkezik ősztől, a Thermo nevű, új fújható hőszigetelő termék is, amely a már régen ismert és kedvelt tekercses és táblás anyagokhoz hasonlóan ugyancsak környezetbarát ECOSE® technológiával készül.

A termék hidrofobizált, azaz víztaszító és természetesen páraáteresztő, A1-es tűzvédelmi besorolású, nem éghető termék!

A befújt hőszigeteléshez használt anyag jellemzői és előnyei:
  • nem éghető, A1-es tűzvédelmi besorolású
  • nem tartalmaz égéskésleltetőt, mert nincs rá szükség
  • nem tartalmaz rágcsáló riasztó/irtó veszélyes szereket, anyaga eleve nem táplálék az állatok számára
  • a szigetelőanyag szabási veszteség nélkül beépíthető
  • nem keletkezik építési hulladék
  • nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőtechnikai veszteség
  • olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni (pl. borított gerendafödém utólagos befújása)
  • igen gyors technológia (egy átlagos méretű családi ház egy nap alatt elkészül)
  • ECOSE® technológia


A Supafil termékcsalád letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knaufinsulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek az Üveggyapot és habüveg szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knaufinsulation  Supafil  Thermo  fújható  szigetelés