Knaufinsulation Supafil termékek mellé érkezik ősztől, a Thermo nevű új fújható hőszigetelés

Bontás nélküli tetőszigetelés


Ha megfelelő szigetelőanyagot tennénk megfelelő vastagságban a beépített padlásterek tetőszerkezetébe, télen megakadályozhatnánk akár 15-25%-os hőveszteséget, ugyanakkor nyáron megelőzhetnénk azt, hogy a felforrósodott tető felmelegíti a belső légteret. Így spórolhatnánk mind a fűtés-, mind a villanyszámlánkon.

Gyakran hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tetőszerkezet ugyanúgy külső térhatároló felületm mint a homlokzat; sőt ha jobban belegondolunk, a falakat ritkábban színezzük sötét színűre, míg cserépválasztáskor hagyományosan tégla színű vagy ennél sötétebb színeket részesítünk előnyben.

A sötétebb színek nyáron sokkal jobban felmelegednek, ehhez járul még az, hogy a nap beesési szöge nyáron közelebb áll a 90°-hoz, mint más évszakokban, és ezáltal még könnyebben és hamarabb felmelegszik a tető a homlokzathoz képest.

Egy már beépített tetőteret újra szétbontani azért, hogy hőszigeteljük, körülményes feladat, ezért gyakran az utólagosan fújt szigetelés jelenti a legkézenfekvőbb megoldást. A befújt szigetelőanyag a régi, esetenként nem jól megválasztott szigetelés helyére kerülve is megoldást nyújt a problémákra, hiszen tökéletes hőhídmentes szerkezetet biztosít, és minden üreges szerkezetet kiválóan kitölt.

A fújt szigetelés a tetőszerkezetet nem terheli meg, ugyanis az üregeket 30-35 kg/m³ testsűrűséggel fújva 15 cm vastagságban is csak 4,5-5 kg/m² súlyt képvisel, míg a hagyományos ásványgyapot hőszigetelő termékek ennél jóval nehezebbek.

A idei év újdonsága, hogy a Supafil termékek mellé érkezik ősztől, a Thermo nevű, új fújható hőszigetelő termék is, amely a már régen ismert és kedvelt tekercses és táblás anyagokhoz hasonlóan ugyancsak környezetbarát ECOSE® technológiával készül.

A termék hidrofobizált, azaz víztaszító és természetesen páraáteresztő, A1-es tűzvédelmi besorolású, nem éghető termék!

A befújt hőszigeteléshez használt anyag jellemzői és előnyei:
  • nem éghető, A1-es tűzvédelmi besorolású
  • nem tartalmaz égéskésleltetőt, mert nincs rá szükség
  • nem tartalmaz rágcsáló riasztó/irtó veszélyes szereket, anyaga eleve nem táplálék az állatok számára
  • a szigetelőanyag szabási veszteség nélkül beépíthető
  • nem keletkezik építési hulladék
  • nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőtechnikai veszteség
  • olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni (pl. borított gerendafödém utólagos befújása)
  • igen gyors technológia (egy átlagos méretű családi ház egy nap alatt elkészül)
  • ECOSE® technológia

A Supafil termékcsalád letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knaufinsulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Supafil Loft fújható üveggyapot szigetelés
 
Supafil Loft fújható üveggyapot szigetelés

Ásványi alapanyagú, kötőanyagot nem tartalmazó, fújható (ömlesztett) üveggyapot szigetelés. Felhasználási területei: üreges szerkezetek, gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetőterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Supafil Cavity fújható üveggyapot szigetelés
 
Supafil Cavity fújható üveggyapot szigetelés

Fehér színű, nem éghető, laza (fújható) ásványgyapot szigetelőanyag üreges falakhoz.A Supafil Cavity üreges falak, vázas szerkezetek, borított gerendafödémek utólagos hőszigetelésére használható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Üveggyapot és habüveg szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...