Infrafűtés ipari és mezőgazdasági célokra

Infrafűtők a B&K Kft.-nél

A lakossági felhasználók és vendéglátóhelyek körében egyre népszerűbb infrafűtő berendezéseket számos egyéb területen, például állattartó telepeken, gyártóüzemekben, festőműhelyekben, stb. láthatjuk viszont. A tendencia nem meglepő, hiszen a megnövelt teljesítménnyel készülő (1200 W - 6000 W), környezeti hatásoknak ellenálló berendezések (víz- és pormentes kivitelű infrafűtők) olyan feladatok elvégzését is megkönnyítik vagy lehetővé teszik, mint a fagypont alatt történő vakolatszárítás, a nedves időszakban végzett festés/fényezés, a hűvös időszakban is lehetséges szezonális gyümölcsszárítás vagy az időszakosan fedél alatt tartott állatok átteleltetése.
A Hathor fantázianéven piacra került infrafűtő széria (ML791, ML792, ML793) például kifejezetten ipari felhasználásra, csarnokok, műhelyek, hangárok fűtésére lettek kifejlesztve.
Természetesen nem mindegy, hogy egy-egy felhasználói területen milyen típusú infrafűtést alkalmazunk. Ha például vendéglátásról van szó, egy túl erős teljesítményű eszköz kényelmetlenül nagy meleget eredményezhet a vendégek körében, és az sem lehet mellékes szempont, ha a felszolgált ételek színe változik meg bizarr módon a fűtőegység fénye miatt. Ugyancsak problémás lehet az állattartó telepen, istállókban nem megfelelően elhelyezett infrafűtő fénye, ami helytelen pozícionálás miatt zavarhatja az ott tartott állatokat. (Ezeken a területeken megoldást jelenthetnek a B&K Kft. termékválasztékában szintén megtalálható sötétsugárzó - infrafűtő készülékek.) Rendkívül fontos tehát szakember tanácsát kikérni, mielőtt infrafűtés telepítésébe kezdenénk, mert a jól megválasztott infrafűtő nemcsak az üzemeltető pénztárcáját kíméli, de komfortos körülményeket biztosít a felhasználók számára.
Az infravörös hősugárzókról, és inframelegítőkről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a B&K Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...