proidea.hu online termékinformációs katalógus

Glass-Mont üvegmegoldások, egyedi szerkezetek


2009. november 05.

Korlátok, mellvédek, előtetők, lépcsők, álmennyezetek, zuhanykabinok, járható üveg felületek

Ezen megoldások olyan egyedi szerkezetek, mikor a tervező vagy építtető nem szeretné látni az üveg éleinél megjelenő fém tartószerkezetet. Ezeknél a szerkezeteknél az üvegeknek mindig edzett rétegekből szükséges készülni. Az üvegek pontszerűen vannak rögzítve az üvegeken lévő furatokon keresztül.
A pontmegfogó szerelvények csatlakozhatnak az üvegfal mögött lévő különböző hord szerkezetekhez. Például: üvegpenge, acélsodrony, acélpálca és egyéb acélszerkezetek. Pontmegfogásos rögzítéssel megvalósíthatók: korlátok, mellvédek, előtetők, lépcsők, állmennyezetek, zuhanykabin.

Glass Mont - Pontmegfogás Glass Mont - Lépcsőkorlát

Egyedi tervezésű megoldások
Zuhanykabinok
Az építőiparban egyre nagyobb igény az egyedi méretű és megoldású zuhanykabinok kialakítása. Tevékenységeik közé tartozik az ilyen jellegű feladatok kivitelezése. Tetszőleges méretű, alakú elképzeléseket tudnak megvalósítani. Különféle típusú üvegből, szerelvényekből tudják a megrendelőik igényeit kielégíteni.

Tolóajtók
Egyre több alkalommal találkoznak azzal az elvárással, hogy az ajtó nyitott állapotban ne foglaljon helyet a meglévő térből. Erre a problémára megoldásként tudják ajánlani a tolóajtót. A leggyakoribb megoldások a nyitott állapotú parkoltatásnál: - A fal előtt helyezkedik el. - A falba csúsztatható egy rejtett tokba. Itt is többféle üvegből és szerelvényekből tudnak ajánlatot adni a felmerülő igényeknek megfelelően.

Glass Mont - Zuhanykabin Glass Mont - Tolóajtó

Az emeletekre, galériákra felvezető monstrum acél és beton lépcsők ideje lejárt. Napjainkban az üveglépcsők térhódítása folyamatos, a környezetbe illő kellemesebb látvány és design érdekében.
Üveglépcső, járható üveg felület, üvegkorlát
A fenti szerkezetek megvalósításánál elsődleges szempont az idevonatkozó hazai vagy ennek hiányában az uniós szabványok, előírások betartása. Az esztétikai megjelenésen kívül jelentős feladata a járható üveg födémeknek a természetes fény bejuttatása az épület belsejébe. Mivel minden esetben egyedi szerkezetekről van szó, ezért teljes körültekintéssel kell eljárni a szerkezettel szemben támasztott elvérások meghatározásánál.
Hőszigetelés, napvédelem, fényáteresztés, csúszásgátlás, stb. Továbbá számolni kel a felületet érő hő terhelés esetleges káros hatásával, bár ez minden üvegfelületre vonatkozik. Kivitelezés során a szerkezet mozgatása jelenti a legnagyobb feladatot, hiszen ezeknek az üvegeknek a tömege elérheti a m²–kénti 100 – 200 kg-ot.

Glass Mont - Korlát Glass Mont - Üveg födém

Ha a Glass-Mont üveg megoldásokkal kapcsolatban bővebb információt vagy árajánlatot szeretne kérni a Glass Mont munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2100 Gödöllő, Szilágyi Erzsébet u.68.
Telefon: +36 28 512 260
Fax: +36 28 512 261
E-mail:
Web: www.glassmont.hu
   
   
   
   
   
Vállalkozásuk 1993 óta foglalkozik ipari méretekben építészeti üvegezéssel. Fejlődésükben szerepet játszik az évek óta tapasztalható, jelentős tervezői fantázia szabadsága az üvegek terén. Ez azt jelenti számunkra, hogy az épületeken egyre extrémebb súlyú, méretű és elhelyezhetőségű üvegek vannak. Ezeket természetesen csak gyakorlott összeszokott üveges szakemberekkel lehet biztonságosan elhelyezni. Tevékenységük alapvetően nem változott a kezdetek óta, de bővült nyílászáró szerkezetek helyszíni szerelésével, beépítésével.
Kulcsszavak:  Glass-Mont  üvegmegoldások  üvegszerkezetek  korlátok  mellvédek  lépcsők  álmennyezetek  járható  üvegfelületek