proidea.hu online termékinformációs katalógus

Szép és gazdaságos tetőfedés CREATON mega méretű sajtolt cserepekkel


2014. február 07.

A kevesebb, mint 9 db/m² anyagigényű Balance és Rapido modellekkel verhetetlenül gyors a tetőfedés

Ha a szó elhangzik, tetőcserép, elsőre a klasszikus kinézetű, téglavörös színű hódfarkú tetőcseréppel készült tető sziluettje jut eszünkbe. Ha a szépség mellett a gazdasági kérdések is azonos súllyal kerülnek a mérleg másik serpenyőjébe, nézzünk szét a Creaton XXI. századi tetőcserepei között.

Nem mintha a hagyományos hódfarkú termékekkel történő fedés drága mulatság lenne, de a mega méretű hightech termékekkel kevesebb az élőmunka szükséglet, és e cseréptípus átgondolt műszaki tartalma jelentős költségelőnyt nyújt a beruházónak.

Az ipari formatervezett mega méretű cserepekkel haladós a munka
A mega méretű kerámia tetőcserepek már csak méretük miatt is gazdaságos és gyors munkát tesznek lehetővé. A kevesebb, mint 9 db/m² anyagigényű Balance és Rapido modellekkel verhetetlenül gyors a tetőfedés. Így tehát négyzetméterenként mindössze 9 cserepet kell a helyére tenni, szemben a hagyományos méretű tetőcserepek átlagos 35 darabjával.
A fedés során az átfedéseknél az anyagkettőzés a nagy méret miatt kevesebb, így a héjazat önsúlya is jelentősen mérsékelhető. Napjaink szállítási költségei mellett nem elhanyagolható, hogy egységnyi felületre lényegesen kisebb tömegű anyagot kell mozgatni, így a környezetvédelmi elvárások is jobban teljesíthetőek.
Összegezve elmondható, hogy egy átlagos méretű sátortető esetén akár egy fél személygépkocsi súlyával könnyebb a tetőre kerülő cserepek összsúlya, mint egy hasonló anyagigényű kiselemes tetőcserépé, így nem csak a fedés, de a szállítás is gazdaságosabb, amely forintban is könnyedén kifejezhető előnyt nyújt a beruházónak. A szükséges, szintén takarékosabb kialakítású ácsszerkezethez kevesebb faanyag is szükséges.

Nem csak a tetőfedő munkáját könnyítik, de a tető műszaki színvonalában, így tartósságában és ezzel végső soron gazdaságosságában is jelentős szerepet játszanak a minden típushoz, így a maga méretű tetőcserepekhez is rendelkezésre álló kiegészítő elemek.


Kevesebb vágás, szép és vízbiztos tetőszegélyezés, hófogás, az alszerkezet vizesedését akadályozó átszellőzés, vagy a tető legérzékenyebb pontja a tetőáttörések kialakítása - ezek azok a műszaki kérdések, amelyek a kiegészítő elemekkel történő korrekt műszaki megoldás a tetőt nem csak széppé, de hosszú távon tartóssá is teszik.
A hosszú távú tartósságról persze alapvetően maga a termék alapanyaga és a szigorú minőségbiztosítási elvek mentén zajló és folyamatosan ellenőrzött gyártási technológia gondoskodik. A karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepek akár natúr változatára is 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet.
A hosszú élettartam és tartós szépség a Creaton kerámia tetőcserepek esetén nem csak ígéret, hanem számos megvalósult tető bizonyítja. Mindezt a termék felületébe beleégő, annak részévé váló természetes anyag, az engób csak tovább fokozza. A kemény engób felület tovább mérsékeli a vízfelvevő képességet és javítja a felület öntisztulását, így egyúttal szép színhatást eredményez.
A Creaton Rapido és Balance cserepek hét, illetve nyolc különböző színben állnak rendelkezésre.A nagynyomású préseléses technológia eredménye a cserép testtömegének csökkenése mellett felületének pórusmentessége. Utóbbi eredménye az alacsony vízfelvétel, így a cserép a fagy hatásainak jobban ellenáll. Nem mellékes körülmény, hogy a felületi pórusmentesség a cserép elszennyeződését, idő előtti öregedését is megakadályozza.
Az alapanyagon és gyártástechnológián túl a tartósságért, az ácsszerkezet védelméért az ipari formatervezés eredményeképpen kialakult cserépforma is felelős, ami jelentősen hozzájárul a tetőszerkezet védelméhez a ma már nem ritka szélsőséges időjárási körülmények között és a biológiai hatások ellen is. Mit jelent mindez?

Nézzünk a cserepek alá!
Víz, szél és porhó legyen a talpán, ami ide bejut!
A hightech tetőcserepek, így a gazdaságos tetőfelújítást garantáló Balance és Rapido ipari formatervezett alsó kialakítása, bordázata egy labirintust idéz.


A cserepek különösen erőteljes hornyai nagy szélnyomás esetén is megakadályozzák a víz behatolását a fedés alá. Ez a szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás a Balance esetén 25 mm, míg a Rapido esetén 31 mm eltolhatóságot tesz lehetővé, így a tetőfedő a szükség szerint igazíthatja a tetőcserepeket. Ez azt jelenti, hogy nem csupán szép lesz a fedéskép, de a cserepek egymáshoz biztonságosan kapcsolódva gondoskodnak az alszerkezet és az épület védelméről.

További előny, hogy a cserepek erőteljes támasztóbordái gondoskodnak a nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetleg keletkező kondenzvíz levezetéséről. A biztonságos tartásért felelős még a három stabil akasztófül. Ez utóbbi a normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett, további előnyt jelent pl. a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatok és élek kialakításánál.

Mindezzel együtt a hőingadozás okozta páralecsapódás tekintetében is a biztonság javára dolgozunk, ha a Balance és Rapido tetőcserepek esetén is az alszerkezetet - a tető hajlásszögének megfelelő, Uno, Duo, Trio, Quattro néven forgalmazott- vízzáró és páraáteresztő fóliával látják el.

A tető második védőzónája a minőségi Creaton-tetőfóliával kialakított alszerkezet, amely lehetővé teszi, hogy ezekkel a nagy méretű cserepekkel akár a korábban elképzelhetetlen, 7-10°-os, alacsony hajlásszögű tetők is biztonsággal fedhetőek legyenek.

Persze ne feledkezzünk meg a szakszerű kivitelezés szükségességéről sem. A gazdaságos és tartós Balance és Rapido kerámia tető hozzáértő tetőfedő keze alatt válik valóban tartóssá és széppé.A Balance és Rapido mega méretű sajtolt cserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Creaton Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
E-mail:
Web: www.creaton.hu
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
További hírek a Tetőcserepek termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  gazdaságos  tetőfedés  cserép  tetőcserép  Creaton  mega  sajtolt  Rapido  Balance