Szép és gazdaságos tetőfedés CREATON mega méretű sajtolt cserepekkel

A kevesebb, mint 9 db/m² anyagigényű Balance és Rapido modellekkel verhetetlenül gyors a tetőfedés

Ha a szó elhangzik, tetőcserép, elsőre a klasszikus kinézetű, téglavörös színű hódfarkú tetőcseréppel készült tető sziluettje jut eszünkbe. Ha a szépség mellett a gazdasági kérdések is azonos súllyal kerülnek a mérleg másik serpenyőjébe, nézzünk szét a Creaton XXI. századi tetőcserepei között.

Nem mintha a hagyományos hódfarkú termékekkel történő fedés drága mulatság lenne, de a mega méretű hightech termékekkel kevesebb az élőmunka szükséglet, és e cseréptípus átgondolt műszaki tartalma jelentős költségelőnyt nyújt a beruházónak.

Az ipari formatervezett mega méretű cserepekkel haladós a munka
A mega méretű kerámia tetőcserepek már csak méretük miatt is gazdaságos és gyors munkát tesznek lehetővé. A kevesebb, mint 9 db/m² anyagigényű Balance és Rapido modellekkel verhetetlenül gyors a tetőfedés. Így tehát négyzetméterenként mindössze 9 cserepet kell a helyére tenni, szemben a hagyományos méretű tetőcserepek átlagos 35 darabjával.
A fedés során az átfedéseknél az anyagkettőzés a nagy méret miatt kevesebb, így a héjazat önsúlya is jelentősen mérsékelhető. Napjaink szállítási költségei mellett nem elhanyagolható, hogy egységnyi felületre lényegesen kisebb tömegű anyagot kell mozgatni, így a környezetvédelmi elvárások is jobban teljesíthetőek.
Összegezve elmondható, hogy egy átlagos méretű sátortető esetén akár egy fél személygépkocsi súlyával könnyebb a tetőre kerülő cserepek összsúlya, mint egy hasonló anyagigényű kiselemes tetőcserépé, így nem csak a fedés, de a szállítás is gazdaságosabb, amely forintban is könnyedén kifejezhető előnyt nyújt a beruházónak. A szükséges, szintén takarékosabb kialakítású ácsszerkezethez kevesebb faanyag is szükséges.

Nem csak a tetőfedő munkáját könnyítik, de a tető műszaki színvonalában, így tartósságában és ezzel végső soron gazdaságosságában is jelentős szerepet játszanak a minden típushoz, így a maga méretű tetőcserepekhez is rendelkezésre álló kiegészítő elemek.
Galéria
Kevesebb vágás, szép és vízbiztos tetőszegélyezés, hófogás, az alszerkezet vizesedését akadályozó átszellőzés, vagy a tető legérzékenyebb pontja a tetőáttörések kialakítása - ezek azok a műszaki kérdések, amelyek a kiegészítő elemekkel történő korrekt műszaki megoldás a tetőt nem csak széppé, de hosszú távon tartóssá is teszik.
A hosszú távú tartósságról persze alapvetően maga a termék alapanyaga és a szigorú minőségbiztosítási elvek mentén zajló és folyamatosan ellenőrzött gyártási technológia gondoskodik. A karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepek akár natúr változatára is 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet.
A hosszú élettartam és tartós szépség a Creaton kerámia tetőcserepek esetén nem csak ígéret, hanem számos megvalósult tető bizonyítja. Mindezt a termék felületébe beleégő, annak részévé váló természetes anyag, az engób csak tovább fokozza. A kemény engób felület tovább mérsékeli a vízfelvevő képességet és javítja a felület öntisztulását, így egyúttal szép színhatást eredményez.
A Creaton Rapido és Balance cserepek hét, illetve nyolc különböző színben állnak rendelkezésre.
Galéria
Galéria
A nagynyomású préseléses technológia eredménye a cserép testtömegének csökkenése mellett felületének pórusmentessége. Utóbbi eredménye az alacsony vízfelvétel, így a cserép a fagy hatásainak jobban ellenáll. Nem mellékes körülmény, hogy a felületi pórusmentesség a cserép elszennyeződését, idő előtti öregedését is megakadályozza.
Az alapanyagon és gyártástechnológián túl a tartósságért, az ácsszerkezet védelméért az ipari formatervezés eredményeképpen kialakult cserépforma is felelős, ami jelentősen hozzájárul a tetőszerkezet védelméhez a ma már nem ritka szélsőséges időjárási körülmények között és a biológiai hatások ellen is. Mit jelent mindez?

Nézzünk a cserepek alá!
Víz, szél és porhó legyen a talpán, ami ide bejut!
A hightech tetőcserepek, így a gazdaságos tetőfelújítást garantáló Balance és Rapido ipari formatervezett alsó kialakítása, bordázata egy labirintust idéz.
Galéria
A cserepek különösen erőteljes hornyai nagy szélnyomás esetén is megakadályozzák a víz behatolását a fedés alá. Ez a szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás a Balance esetén 25 mm, míg a Rapido esetén 31 mm eltolhatóságot tesz lehetővé, így a tetőfedő a szükség szerint igazíthatja a tetőcserepeket. Ez azt jelenti, hogy nem csupán szép lesz a fedéskép, de a cserepek egymáshoz biztonságosan kapcsolódva gondoskodnak az alszerkezet és az épület védelméről.

További előny, hogy a cserepek erőteljes támasztóbordái gondoskodnak a nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetleg keletkező kondenzvíz levezetéséről. A biztonságos tartásért felelős még a három stabil akasztófül. Ez utóbbi a normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett, további előnyt jelent pl. a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatok és élek kialakításánál.

Mindezzel együtt a hőingadozás okozta páralecsapódás tekintetében is a biztonság javára dolgozunk, ha a Balance és Rapido tetőcserepek esetén is az alszerkezetet - a tető hajlásszögének megfelelő, Uno, Duo, Trio, Quattro néven forgalmazott- vízzáró és páraáteresztő fóliával látják el.

A tető második védőzónája a minőségi Creaton-tetőfóliával kialakított alszerkezet, amely lehetővé teszi, hogy ezekkel a nagy méretű cserepekkel akár a korábban elképzelhetetlen, 7-10°-os, alacsony hajlásszögű tetők is biztonsággal fedhetőek legyenek.

Persze ne feledkezzünk meg a szakszerű kivitelezés szükségességéről sem. A gazdaságos és tartós Balance és Rapido kerámia tető hozzáértő tetőfedő keze alatt válik valóban tartóssá és széppé.
Galéria
Galéria
A Balance és Rapido mega méretű sajtolt cserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Creaton Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
CREATON BALANCE sajtolt kerámia tetőcserép

A BALANCE a tető kialakításának teljesen új dimenzióit nyitja meg a gazdaságosság és a dizájn területén. A kiváló minőség és a tökéletesített hornyolási technika gondoskodik a tartós értékállóságról. Főként a nagyméretű, de a kisebb tetőkhöz is megfelelő harmonikus arányai révén. A BALANCE egy igazi sikertermék.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...