Magyarország Maszkati Nagykövetségének átalakulása DigiFol intelligens fólia használatával

A maszkati nagykövetség átalakulása DigiFol intelligens fólia használatával

Alkalmazásával a tárgyaló privát területté változtatható a megbeszélések és egyéb események idejére

Egy igen érdekes és kihívásokkal tűzdelt projektnek nevezhető a Maszkati Nagykövetség üvegfalainak okosfóliával történő bevonása. A cél az volt, hogy a tárgyaló az üvegfalak ellenére a megbeszélések, sajtótájékoztatók és egyéb események alatt egy privát területté válhasson a tágas térérzet megtartásával és nagyobb átalakítási munkálatok mellőzésével.

Az okosfólia rendszere tökéletes megoldást jelentett ebben a helyzetben még úgyis, hogy az egyes technikai feltételek már a telepítés előtt különböző feladatokat adtak a Future Visual Kft. munkatársai számára.

A 47 négyzetméternyi, fóliázásra váró üvegfelület egy fixen rögzített, speciális szerkezet részét képezte, így az üvegfal elemeit nem lehetett kiemelni a profilból. Ez talán nem is tűnne akkora problémának, hiszen az intelligens fólia függőleges pozícióban is felhelyezhető, azonban a bekötéshez és működéshez szükséges kábelek ideális esetben e keret takarásában helyezkednek el.

DigiFol intelligens fólia a maszkati nagykövetségen
A maszkati nagykövetség átalakulása DigiFol intelligens fólia használatával

Természetesen a rendelkezésre álló szerkezet szétszerelhetőségének hiányában sem maradtak szem előtt a vezetékek. A keret RAL színét ismerve, már a helyszínre utazás előtt elkészültek a kiegészítő dekor takaróprofilok, melyek a telepítés után a kábelek elfedését tették lehetővé.

A 24 db panel installálása közben viszont egy nem várt problémával is meg kellett küzdeni. A légbefúvó rendszer leállásának következtében az épületben lévő hőmérséklet negyedóra alatt majdnem 20 °C-ot emelkedett. Ez a helyi környezeti adottságoknak köszönhetően nem meglepő, azonban a 100%-os páratartalom miatt nem lehetett felhelyezni az okosfóliákat sem az üvegpanelekre.

Ebben az esetben tehát a legfontosabb feladat a meghibásodásra alkalmas részek tökéletes védelme volt. A kisebb közjáték után azonban gond nélkül folytatódhatott tovább a telepítés. Látható, hogy emiatt is nagyon fontos, hogy az intelligens fólia telepítése szakemberek segítségével történjen. Hiszen a legváratlanabb helyzetek is megtörténhetnek, melyeknél a legfontosabb, hogy gyors és szakszerű reakció kövesse mindezt.

DigiFol intelligens fólia a maszkati nagykövetségen
A maszkati nagykövetség átalakulása DigiFol intelligens fólia használatával

A megbízás részeként érdemes megemlíteni, hogy nem csupán digitális fóliával látták el az üvegfelületeket, hanem a panelek közlekedő felőli oldalára egy speciális hatósági előírásoknak megfelelő betörésgátló fólia is került. Így lényegében kétszer 47 m² fólia telepítését végezték el a projekt teljesítéséhez szükséges 6 munkanap alatt.

Emellett pedig egy kisebb terület, a nagykövet úr irodájának 6 négyzetméteres üvegfalát is DigiFol intelligens fóliával vonták be. A fentiekhez képest ez már egy egyszerűbb feladat volt, hiszen még nem volt felszerelve az a fix szerkezet, amivel a tárgyalóban kellett dolgozni. Ugyanakkor ennek eredményeképp a helyszínre szállított üvegpanelek fóliázása mellett, az üvegfal teljes beépítése és installálása is a Future Visual Kft. munkatársainak feladata lett. Fontos kiemelni, hogy a szerkezet felépítését nagymértékben megkönnyítette a nagykövetségi iroda tökéletes szintezése, hiszen akár 1-1 mm eltérés is egyéb nehézségeket okozhatott volna a munkálatok során.

Az elkészült tárgyaló és a DigiFol intelligens fólia működés közben az alábbi videóban látható:

A hírben szereplő termékek
DigiFol Standard fólia DigiFol Premium fólia DigiFol Deluxe okosüveg
 
DigiFol™ intelligens fóliák
3 termék

A digitális - más néven intelligens - fólia egy célszerűen üvegfelületre rögzíthető réteg, amely többfunkciós előnyökkel ruházza fel az alkalmazott térelválasztást. Tökéletes térelválasztó, árnyékoló, belátás- és betörésgátló védelemmel ellátott, akár érintőképernyőként is használható innovatív megoldás. Elektromos áram hatására a leginkább tejüvegre hasonlító fólia felület, majdnem víztisztává alakul, ezáltal igény szerint biztosítja az átlátást vagy éppen gátolja azt.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Beltéri árnyékolók
Beltéri árnyékolók
Dekorációs üvegek, tükrök
Dekorációs üvegek, tükrök
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...