Creaton hódfarkú tetőcserepek - a tradicionális formavilág megtestesítői

Szépség, tartósság, hagyomány

Azt tartják, míg a nyílászárók a ház szemei, addig a tető a koronája. Számtalan jogos elvárásunk van a tetővel szemben, amelyek főleg az épület védelmével, költséghatékonyságával, tartósságával vannak összefüggésben. Mindemellett nem lényegtelen kérdés az sem, hogy a tető legyen esztétikus, illeszkedjen az épülethez, színét, formáját tekintve passzoljon elképzeléseinkhez.
Ebben a tekintetben is jó helyen keresgélünk, ha a kerámia tetőcserepek között válogatunk.


Okker, natúr piros, téglavörös, bordós, barnás és más földszínek, a természet színei. Ha kerámia tetőcserépre gondolunk, elsősorban ezek, a természet hangulatát idéző színek jutnak eszünkbe. Nem véletlenül.
A kerámia tetőcserepek, így a Lentiben gyártott Creaton sajtolt és préselt, hagyományos méretű és formavilágú, illetve a modern, mega méretű cserepek sokszínűsége nem szab határt a kreativitásnak: a több mint 1200 féle szín és forma közül válogathatunk, így szinte nincs két egyforma tető.
Egy tetőfelújítást, tekintettel a ráfordítás nagyságára és az épület használhatóságában játszott szerepére, mindig megalapozott döntés előz meg, és gyakran az anyagi megfontolások kerülnek előtérbe. Aki azonban kerámia tetőcserepek közül választ, a gazdaságos megoldás mellett, a látvánnyal is elégedett lesz.
Galéria
Formák és színek: vissza a gyökerekhez
A modern építészeti irányzatok mellett reneszánszát éli a természetes és hagyományos magyar táj formavilágát tükröző stílus, amelynek elmaradhatatlan eleme az un. hódfarkú tetőcserép. Egyre gyarapodnak a régi parasztházak küllemét a mai kor ízlésével ötvöző modern családi házak, ahol a stílus, a szín és forma összhangját a modern technika alkalmazásával előállított építőanyagok is tükrözik.
A hagyományos formavilághoz való visszanyúlás legtöbbször a természetes anyagok, a fa, a kő és a kerámia használatát is jelentik egyúttal.
A tetőfedés esetén ehhez a gondolati világhoz a több ezer éves múlttal rendelkező, hagyományos formavilágú kerámia tetőcserép kézenfekvő választás.

Az örök klasszikus a hódfarkú tetőcserép
A tetőfedésben a hódfarkú tetőcserepek a tradicionális formavilág megtestesítői. Ennek a kisméretű, a felújításokon gyakran megjelenő cserépnek ma már a természetes vöröstől a kerámiára jellemző földszínek mellett a legváltozatosabb színárnyalatai, felületei és vágási formái közül válogathatunk.
Természetesen a hódfarkú és hornyolt termékek között is megtalálhatóak a Nuance, engóbozott és a csak a hódfarkú kollekciót gazdagító exkluzív Nuance cserepek.
A jellegzetes karcsú, visszafogottan elegáns forma és színvilág, valamint az engóbozás harmonikus szépségű felületet hoz létre a tetőn.
A kerámia tetőcserepek tartós színe alapanyaga, az agyag minőségétől, színétől, és az alapanyaghoz kevert természetes anyagokkal az égetés során kialakított kémiai kötéseitől, valamint a felületére kerülő engób, azaz földfesték anyagától és színétől függ, amely az égetés során nem egy felületet képez a cserépen, hanem abba beleégve, annak részévé válik.
Galéria
Galéria
A hódfarkú cserepek között is érdekes színfoltot képviselnek az un. antikolt hatású termékek, amelyek már felhelyezésükkor rusztikus hatást keltenek.
A hódfarkú és hornyolt tetőcserepek a meglévő tetőidomokhoz, méretekhez, léctávolságokhoz mindenben alkalmazkodnak, így kiváló választást jelentenek a több évtizeddel korábban épült tetők felújításához.
Az ezekkel végezhető egyszeres fedés egyrészt egyszerűsíti a munkát, ugyanakkor e cserepek, már csak méretük miatt is könnyítik különleges formai megoldások, tetőhajlatok, ívek kivitelezését. Emellett a relatív kis súly, a minimális törési- és vágási veszteség mind-mind hozzájárulnak a költségek alacsonyan tartásához.
A hornyolt tetőcserép a hódfarkú tetőcserép továbbfejlesztett változata. Kiemelkedő előnye az egyszeres fedés biztonságát növelő oldalsó hornyolás, amely a szélsőséges időjárás hatásaival szemben ellenállóvá teszi a tetőt.

A Creaton hódfarkú tetőcserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Creaton Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...