proidea.hu online termékinformációs katalógus

Colt legördülő mobil, szövetanyagú tűzgátló függönyök - egy egyre népszerűbb megoldás


2018. október 03.

Az eddigi legnagyobb nyílásszélesség 20 m volt egy csehországi projektnél

Amikor tűzszakaszok elválasztásáról beszélünk, akkor a tűzgátló válaszfalak, illetve a tűzgátló tolókapuk jutnak legelőször az eszünkbe, illetve a tűzgátló áttörések szakszerű lezárása. Napjainkban egyre többször kerül alkalmazásra a tűzgátló válaszfalakon lévő nyílások lezárása legördülő mobil függönyök beépítésével.
Colt FSV típusú mobil tűzgátló függöny bevásárlóközpontban
A Colt FSV típusú, üvegszál erősítésű szövetből készült mobil tűzgátló függönyei E, EW, illetve EI kivitelben kivitelezhetőek. A rendszer egészen EI 120 előírásnak is megfelel. Ebben az esetben a függöny környezetét már vízzel kell hűteni, hogy a lángok és szikraeső okozta kontakthő átadását megakadályozzuk. A szükséges vízhozamot a lezárandó felület nagysága, illetve a szükséges hűtési idő határozza meg. Fontos, hogy nem szükséges sprinkler hálózat megléte, tűzivíz hálózat is elláthatja a vízforrás szerepét. A hálózatnak 0,4 MPa nyomást kell produkálnia, valamint bizonyítani kell, hogy az előírt vízhozam is garantált. Előnyt jelenthez az is, hogy például régi épületekben, ahol statikai vagy területi okokból más rendszert alkalmazni nem lehet, a tűzgátló függöny ideális megoldást tud nyújtani.

Az eddigi legnagyobb szélesség, amely lezárására került ezzel az FSV tűzgátló függöny rendszerrel, 20 méter volt egy csehországi projektnél. Magasságban 6 méter a maximális méret, amelynél még alkalmazható a termék.
FSV típusú mobil tűzgátló függöny ipari létesítményben
Élettartam szempontjából nagy előnye a rendszernek, hogy a tolókapuval szemben nincs kitéve rongálódásnak a szerkezet, hiszen egy zárt fémházban van feltekerve a szövetanyag a szemöldök felett. A vezető oldalsínt pedig ütközővel lehet védeni a véletlen ütközéstől.

Letölthető beépítési rajz


A Colt FSV típusú mobil tűzgátló függönyeinek letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni, írjon a Colt Hungária Kft. munkatársának az alábbi gombok egyikének felhasználásával.
 
 

Cég
Székhely: H-1103 Budatest, Gyömrői út 156-158.
Telefon: +36 1 433 2786
Fax: +36 1 433 2787
E-mail:
Web: www.colt-info.hu
Csordás Zoltán
ügyvezető  
   
   
   
A Colt Hungária Kft. a Colt cégcsoport tagja, mely egyike Európa vezető, független épületszolgáltatásokat nyújtó társaságainak. A Colt már 1931 óta biztosít egészséges, kényelmes és biztonságos környezetet ipari és kereskedelmi épületek számára egyaránt. A Colt a világ több mint 75 országban nyújt tervezési és egyéb szolgáltatásokat, és szállít termékrendszereket az építőipar számára.
A Colt Hungária hő- és füstelvezető termékeket és megoldásokat, légkezelő rendszereket, hűtő-fűtő berendezéseket és árnyékolástechnikai rendszereket forgalmaz és épít be új vagy már meglévő létesítményekbe. A szolgáltatásaik kiterjednek a tervezési tanácsadásra, egyedi rendszerek tervezésére és szimulációs tesztelésére, továbbá projektek menedzselésére. A cég kiemelt figyelmet fordít az utólagos termékkövetésre és karbantartásra is.
Márkanevek: Colt
További hírek a Tűzgátló, füstgátló, hanggátló nyílászárók, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Colt  hungária  Kft  FSV  mobil  tűzgátló  függöny  tűzhatároló  függöny  üvegszál  erősítésű  szövet  függöny  tűzszakaszok  elválasztása