A Colt Apollo és Colt EuroCO szellőztető és füstelvezető berendezéseknél nem szükséges külön beesésvédelem kiépítése

Tetőre telepített füstelvezető, bevilágító berendezéseknél is fontos a beesés elleni védelem

Az építési területeken külön figyelmet szoktak fordítani a tetőn lévő nyílások biztosítására, hiszen az emberi élet védelme mindennél fontosabb.

Felkészülve arra az esetre, amikor valaki egyéni biztosító eszköz nélkül tartózkodik a tetőn, akkor is lennie kell egy rögzített fizikai védelemnek, ami megakadályozza, hogy az illető véletlenül lezuhanjon egy ilyen nyílásba.

Miért van ez másképp a tetőre helyezett füstelvezetőknél és bevilágítóknál?

Tetőre telepített füstelvezető, bevilágító berendezéseknél is ugyanolyan fontos tényező a beesés elleni védelem, azonban ez jelenleg Magyarországon nem kötelező. Amikor valaki valamilyen okból felmegy egy lapos tetőre, nem feltétlenül gondolja, hogy csak a tető szélén nincs biztonságban. Egy átlagos kupola vagy donga alap esetben nem rendelkezik beesés elleni védelemmel. A legtöbb termék esetében felárért beépíthető egy külön védőrács a szerkezet alá, ami ellátja ezt a funkciót, sajnos azonban ezt költséghatékonyság jegyében ritkán építik be.
 

Példa: biztonsági korlát és védőháló alkalmazása
Miben más a Colt Apollo és Colt EuroCO?

Ezek a berendezések beesés ellen önmagukban is védenek, nem szükséges külön beesésvédelem kiépítése. A Colt EuroCO zsalus szellőztető és füstelvezető zárt és nyitott állapotban egyaránt képes meggátolni a beesést.
A vizsgálati jegyzőkönyvek igazolják, hogy a Colt berendezések meggátolják a beesést, és minimum 15 percen keresztül tartani tudják a ráesett tárgyat.

A Colt céljának tartja, hogy berendezéseik minél több igényt ki tudjanak elégíteni. Az emberi élet védelme a legfontosabb dolog, és a hő és füstelvezető berendezések is ebből a célból lettek kifejlesztve. Éppen ezért a beesés elleni védelem is egy olyan funkció, ami a gyártó számára fontos, a megrendelőik számára pedig így nem kerül extra költségbe.


További részleteket és adatokat olvashat a fent említett gravitációs szellőztető és füstelvezető berendezésekről, ha a hír alatti terméksorokra kattint. Ha árajánlatot, bővebb információt, katalógust szeretne kérni a Colt Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
EuroCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés
 
EuroCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés

A Colt EuroCO zsalus lamellás szellőztető berendezés a füst és a hő automatikus elvezetése, a tűzvédelmi szellőztető funkció mellett a természetes szellőztetést, valamint a természetes megvilágítást is biztosítja. A szerkezet lerögzítése történhet lábazatra, profillemez alá, vagy a profillemezre, valamint üvegfelületek tokszerkezetébe. Az EuroCO a hosszanti tengelyéhez viszonyított tetszőleges szögben telepíthető. A készülék magassága olyan módon került kialakításra, hogy a lamellák nyitott állapotban sem nyúlnak túl a kereten, így a szél negatív hatásai ki vannak zárva. Egy szabadalmazott vízelvezető rendszer zárt készülék esetében a csapadékvizet oldalt vezeti le a készüléken kívülre.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Apollo kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola
 
Apollo kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola

Az Apollo kétszárnyú kupola a meleg levegő felhajtóerejét kihasználva valósítja meg a szellőztetést, így költséghatékony megoldást kínál a hő- és füstelvezetés biztosítására és a napi szellőztető funkció ellátására is, mindemellett pedig a természetes megvilágításról is gondoskodik. A Colt Apollo kétszárnyú berendezés kialakításánál fogva ugyanazon nyitószerkezettel nyílik teljes keresztmetszetben hő- és füstelvezetés, illetve napi természetes szellőztetés céljából is, jelentősen növelve a szellőztetési hatékonyságot.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Apollo Ati kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola
 
Apollo Ati kétszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola

Az Apollo kétszárnyú berendezés a meleg levegő felhajtóerejét kihasználva valósítja meg a természetes szellőztetést, így költséghatékony megoldást kínál a hő- és füstelvezetés biztosítására és a napi szellőztető funkció ellátására is, mindemellett pedig a természetes megvilágításról is gondoskodik. Alkalmazási terület: iparban, szolgáltató szférában, közintézményekben egyaránt.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Zsalus, lamellás gravitációs szellőzők
Zsalus, lamellás gravitációs szellőzők
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...